Konsernin tililuetteloon pääsee Taloushallinto -välilehden konsernit kohdasta. Valitaan haluttu konserni aktiiviseksi, jolloin yritykseksi vaihtuu kyseisen konsernin eliminointiyritys. Painetaan muokkaa -painiketta.

Täältä löytyy valinta konsernin tililuettelo.

Konsernin tililuettelo on käytössä vain konsernin Controller -raporteissa. Oletuksena tähän haetaan osakeyhtiön tililuettelo ja jatkossa tätä voi muokata. Tililuettelon muokkaus mahdollistaa konsernin omien tunnuslukujen muodostamisen controller -osion puolelle. Muutokset ei vaikuta kirjanpidon puolelta löytyvään yrityksen varsinaiseen tililuetteloon.

Mikäli konsernin tililuetteloa on muokattu, pitää vastaavat muutokset tehdä myös eliminointiyrityksen tililuetteloon. Mikäli tehdään eliminointikirjauksia ja näissä on käytetty tiliä, jota ei löydy eliminointiyhtiön tililuettelosta, pitää tämä lisätä kyseiseen yritykseen kirjanpidon tililuetteloon.

Tililuettelon toiminnot

Tämän avulla voi kopioida halutun yrityksen tililuettelon eliminointiyhtiön tililuetteloksi. Tarvittaessa tämän saa palautettua takaisin osakeyhtiön tililuetteloksi painamalla "palauta oletustililuettelo" -linkistä. Huomioi jos olet tehnyt muutoksia Controllerin tunnuslukuihin konsernin osalta, niin näitä todennäköisesti joudutaan korjaamaan manuaalisesti käyttäjän toimesta.

Vapaa haku

Tämän avulla voi hakea konsernitililuettelosta tai yrityksen tililuettelosta halutun tilin. Haun voi tehdä tilinumerolla tai tilin nimellä.

Konsernin yritysten tilien tai tiliryhmien lisäys konsernin tililuetteloon

Valitaan Konsernin yritykset kohdasta haluttu yritys. Tämän yrityksen tililuettelo tulee näkyville oikealle yrityksen tililuettelo -kohtaan. Yrityksen tililuettelo kohtaan tulee keltaisella pohjalla näkyviin tiliryhmät ja tilit, jotka voidaan lisätä konsernin tililuetteloon. Valkoisella pohjalla olevat ovat jo olemassa konsernin tililuettelossa. Lisäys tapahtuu valitsemalla tilin tai tiliryhmän ja painamalla lisää valitut -napista.

Konsernin tilin tai tiliryhmän poisto/muokkaus

Kynä/lehtiö painikkeesta voi muokata konsernin tilin nimeä. Tämä muutos vaikuttaa vain konsernin tililuetteloon. Tilin voi poistaa X -painikkeesta tilin tai tiliryhmän perästä.