Sisältö

Viivakoodikäsittelyn merkitys Netvisorissa
Netvisor tukee seuraavia viivakoodistandardeja
Viivakoodilukijan käyttö
Viivakoodin tallentaminen uuden tuotteen lisäyksen yhteydessä
Viivakoodin tallentaminen olemassa olevalle tuotteelle
Viivakoodilla haku tapahtumakäsittelyssä:
1. Tuoterekisterin tuotehaussa
2. Myyntitapahtumalla (sis. tarjouksen, tilauksen ja laskun)
3. Ostotilauksella
4. Varastotapahtumalla
Viivakoodin tulostaminen varastotilaustulosteelle

EAN -koodi on tuotteen identifioimiseen käytetty numerosarja, jota käytetään tuotteen tunnistamiseen. Viivakoodin voi lukea tuotekortille klikkaamalla kursorin EAN-koodi -kentään ja lukemalla viivakoodinlukijalla tämän jälkeen koodin.

Viivakoodikäsittelyn merkitys Netvisorissa

Viivakoodi on laajennetun tuotehallinnan ominaisuus, jota voidaan hyödyntää tapahtumakäsittelyssä reaaliaikaisessa ajax-haussa seuraavasti:

• tuoterekisterin tuotehaussa
  • myyntitarjouksella
  • myyntitilauksella
  • myyntilaskulla
  • ostotilauksella
  • varastotapahtumalla

Tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmä osaa etsiä oikean tuotenimikkeen tuotekortille tallennetun viivakoodin perusteella, kun se luetaan viivakoodin lukijalla tapahtumalle.

Tämän jälkeen käyttäjän ei tarvitse kuin vahvistaa tuote tapahtumariville.

Tämä ominaisuus on tehty ennen kaikkea käyttäjävirheiden ehkäisemiseksi, jottei tapahtumalle vietäisi manuaalisessa haussa vahingossa vääriä tuotenimikkeitä. Esimerkiksi myyntilähetteiden tekeminen tapahtuu kätevästi ilman virheitä viivakoodien avulla, mikäli käsitellään isompaa tuoterekisteriä tai tuotenimikkeet ovat hyvin samankaltaisia, kuten mallivariaatiot yleisesti.

Netvisor tukee seuraavia viivakoodistandardeja

1D-muodossa (lineearisesti piirrettynä)

• EAN8
  • EAN13
  • EAN13 + EAN2
  • EAN13 + EAN5
  • Code 128

2D-muodossa (matriisina piirrettynä)

• QRCode

Viivakoodinlukijan käyttö

Viivakoodinlukija tulee kytkeä työskentelypisteelle niin sanotusti näppäimistön jatkoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että viivakoodinlukijan toimivuus ei ole kiinni Netvisor -palvelun yhteensopivuudesta vaan käyttäjän oman työskentelylaitteen tuesta viivakoodinlukijalle.

Viivakoodin tallentaminen uuden tuotteen lisäyksen yhteydessä

Lisätään tuote esimerkiksi menu -valikon kautta

Tuotekortilta löytyy kaksi kenttää viivakoodille:

• Ensisijainen
  • Toissijainen

Tapahtumakäsittelyssä tuote voidaan hakea kummallakin koodilla, mutta varastotilaustulosteelle tulostetaan aina koodi, mikä on tallennettu ensisijaiseen kenttään.

Viivakoodin tallentaminen olemassa olevalle tuotteelle

Tuotteet > Tuotelistaus

Haetaan haluttu tuote ja painetaan päivitä -nappia. Klikataan tuotteen nimeä.

Viivakoodit löytyvät olemassa olevalta tuotteelta tuoterekisteriin tallennetun tuotekortin "Perustietojen muokkaus" -välilehdeltä.

Viivakoodilla haku tapahtumakäsittelyssä

1. Tuoterekisterin tuotehaussa

Järjestelmä rajaa koodilla automaattisesti oikean tuotteen tuotelistaukseen, kun se luetaan viivakoodinlukijalla hakukenttään.

2. Myyntitapahtumalla

Luetaan viivakoodi tuote -kenttään.

Jolloin tämä tulee näkyviin laskun laskuriville. Tämän jälkeen annetaan oikea määrä.

3. Ostotilauksella

Käyttäjä lukee viivakoodin.

Ja valitsee tuotteen listalta ostotilausriville.

4. Varastotapahtumalla

Viivakoodin tulostaminen varastotilaustulosteelle

Varastotilaus tulostetaan varastotapahtumasivun painikkeesta "Tulosta keräilylista". Varastorivi pitää olla sitä ennen tallennettu. Järjestelmä kysyy tässä vaiheessa piilotettavista tiedoista. Viivakoodin piirto on oletuksena piilotettu. Viivakoodi saadaan näkyviin tulosteelle, kun valinnoista poistetaan ruksi viivakoodin kohdalta:

Tulostus onnistuu muodosta -painikkeesta. Viivakoodi piirretään tulosteella alla olevan kuvan mukaisesti: