Huom! Yhdellä laskulla voi olla vain yhdenlaista verokäsittelyä kerrallaan. Jos osa myynnistä on käännetyn verovelvollisuuden piirissä ja osa ei, näistä on molemmista tehtävä eri laskut.

Asetukset asiakkaan takana

Asiakkaan oletusverotuskäsittely aseteteaan asiakkaan Lisätietojen muokkaus -välilehdellä.

Valitse verotuskäsittelyksi Kotimainen rakennuspalvelun verokäsittely. Oletusvalinta voidaan kumota laskulla.

Saman välilehden Oletustiedoissa on kohdat Oletusviitteenne, Oletusteksti enne laskurivejä ja Oletusteksti jälkeen laskurivien. Kirjoita näihin käännetystä verovelvollisuudesta kertovat klausuulit ja muu tarpeellinen tieto mikä täytyy otsikon mukaisilla laskuilla näkyä. Muista tallentaa muutokset sivun alareunan Tallenna-painikkeella.

Laskun tekeminen

Nyt kun teet ko. asiakkaalle uutta laskua, siinä on oletuksena valittuna Kotimainen rakennuspalvelun verokäsittely. Voit vaihtaa käsittelyn halutessasi, mutta jos teit lisäyksiä oletusteksteihin, niin ne tulevat silti laskulle.

Täytä lasku normaalisti, järjestelmä nollaa alv-merkinnät automaattisesti. Huom! Kannattaa valita ensin verotuskäsittely oikein ja vasta sitten täyttää laskun riviosa.