Ostolasku voidaan jaksottaa joko rivikohtaisesti tai laskukohtaisesti. Laskukohtainen jaksotus tapahtuu kohdassa Ostolaskun toiminnot > Aseta jaksotussääntö. Rivikohtainen jaksotus tehdään laskurivin perässä olevan sinisen nuolen alta kohdassa Jaksota rivi.

Netvisorissa on luotu muutamia valmiita jakokäyriä. Tämän lisäksi jaksotus voidaan tehdä ilman jakokäyrää, tasajakona halutuille kuukausille. Lisäksi omia jakokäyriä voi luoda kohdassa Taloushallinto > Kirjanpidon asetukset > Jakokäyrien hallinta.

Laskukohtainen jaksotus

Laskukohtainen jaksotus tapahtuu kohdassa Ostolaskun toiminnot > Aseta jaksotussääntö. Ostolaskun jaksotuksessa koko lasku jaetaan halutuille kuukausille. Säännössä valitaan haluttu aloitusajankohta ja lopetusajankohta. Jos on tarkoitus jaksottaa useammalle tilikaudelle, tilikausien tulee olla luotuna Netvisorissa ennen jaksotusta. 

Rivikohtainen jaksotus

Rivikohtainen jaksotus tehdään laskurivin perässä olevan sinisen nuolen alta. Ensin valitaan jaksotettavat tiliöintirivit ja sitten Tee valituille > Jaksota rivit. Yhden rivin saa jaksotettua valitsemalla kyseisen tiliöintirivin rivivalikosta Jaksota rivi.

Jos jaksotussääntö on tehty laskulle, muodostuvat sille asiatarkastuksen ja tiliöinnin yhteydessä laskun oma tosite sekä jaksotustositteet. Mikäli jaksotus on tehty, mutta laskulla ei ole vielä ostolaskun tositetta, näkyy laskulla teksti Esijaksotettu. 

Jaksotuksen muokkaus

Jaksotussääntöä on mahdollista muokata uudelleen samasta Ostolaskun toiminnot -painikkeen valikosta. Tehty jaksotussääntö on myös mahdollista poistaa. Jotta muokkaus- ja poisto onnistuu, ostoreskontran lukitusta ei saa olla päällä.

Laskukohtainen jaksotus ja rivikohtainen jaksotus eivät voi olla käytössä samaan aikaan. Jos laskulle on tehty laskukohtainen jaksotus ja halutaan tehdä rivikohtainen jaksotus, tulee ensin avautuvassa jaksotusnäkymässä hyväksyä vanhan jaksotuksen poisto. Sama koskee myös tilannetta, jossa riveille on jo tehty jaksotus ja halutaan lisätä kyseinen rivi toiseen jaksotussääntöön.

Kun jaksotus on luotu, tiliöintirivien poisto ja vyörytys on estetty jaksotetuille riveille sekä 'Tee valituille' -valikosta. Jaksotus pitää ensin poistaa, jos halutaan vyöryttää tai poistaa jaksotettuja rivejä. Esitiliöinti ei ole sallittu, jos laskulle on tehty jaksotus.

Jaksotuksilla olevia seurantakohteita voidaan seurata näkymässä Taloushallinto > Tilinpäätös > Jaksotuksen seurantakohteet.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.