VERSIOT

Versioinnin käyttötarkoitus

Tuotteesta voidaan luoda useampia versioita, jotta esimerkiksi mallien muodostaminen myynti-, osto- tai varastotapahtumia sisältäville yksittäisille tuotteille on mahdollista tai jotta tuotteen jo olemassa olevien mallien ominaisuuksia voidaan lisää tai poistaa eli ns. uusien mallistojen luominen on mahdollista.

Uusi versio kopioi olemassa olevan version nimen, kaikki tuotetiedot sekä tuotteelle liitetyt ominaisuudet, mutta ei muodosta automaattisesti niistä malleja. Käyttäjä voi version luonnin jälkeen joko lisätä tai poistaa tuotteelta ominaisuuksia ja muodostaa niistä halutun uuden malliston.

Malliston versiointi

Uusi versio kopioi mallien olemassa olevat ominaisuudet, jotta käyttäjä voi joko lisätä tai poistaa ominaisuuksia ja muodostaa niistä uuden malliston.

Koostetuotteiden versiointi

Uusi versio kopioi koostetuotteella olemassa olevat alituotteet, mutta ilman niitä tuotteelle asetettuina. Käyttäjä voi tämän jälkeen hakea ja asettaa tuotteelle uusia tai poistaa olemassa olevia alituotteita.

Tärkeää huomioida

Versionhallinnassa on tärkeää huomioida, että vain yksi versio voi olla kerrallaan julkaistuna eli vain yhtä versiota voidaan käsitellä myynnissä, ostoissa tai varastonhallinnassa kerrallaan.

Julkaisematon versio

Julkaisemattoman version tuotetietoja voidaan hallita normaalisti ilman version julkaisemista. Julkaisemattomat tuotteet on mahdollista listata tuotelistauksessa, mutta niiden myynti-, osto-,  ja varastokäsittely on estetty.

Uuden version luominen

Uusi versio luodaan tuotekortin "Versionhallinta"-välilehdellä "Luo uusi versio"-painikkeella.

Uudelle versiolle muodostetaan:

• Versionumero
  • Olemassa oleva tuotekoodi
  • Olemassa oleva tuotenimike

Versiolle voidaan syöttää olemassa olevasta poikkeava:

• Tuotekoodi
  • Tuotenimike
  • Oletuskuvaus

Versio julkaistaan laittamalla ruksi kohtaan "Julkaise tämä tuote" (katso kuva yllä, kohta 1) ja painamalla "Luo versio"-painiketta (2), jonka jälkeen luotu versio näkyy julkaistuna "Versionhallinta"-välilehdellä (3).

Julkaistavan version vaihto

Toisen version julkaisu tapahtuu klikkaamalla halutun version kohdalla olevaa "Muokkaus"-ikonia ja tekemällä samat toimenpiteet kuin uuden version julkaisussa. Kun versio julkaistaan, poistetaan edellinen versio automaattisesti julkaisusta.

Julkaisemattoman version tuotetietojen päivittäminen

Julkaisemattoman version tietoja voidaan päivittää ilman, että se pitää ensin julkaista. Tuotekortilla jokaisen välilehden oikeassa reunassa on versiovalikko, josta voidaan vaihtaa lennosta minkä tahansa version tiedot näkyviin. Näitä tietoja voi tällöin päivittää normaalisti.