En person med Användar Administratör roll (KH eller TPK) kan bjuda in en utländsk användare:

1. Gå till användarens uppgifter via: Företagsmeny > Användare och roller > klicka på den rätta användarens namn i listan. Klicka sedan på länken "Bjud in användare att logga in med mobilapplikation" till vänster. Inbjudningslänken är aktiv endast då om användarens nationalitet är något annat än Finland.

2. Klicka på "Skicka inbjudan". Inbjudan skickas till den angivna e-postadressen och är giltig i 24 timmar.

Notera! Om användaren inte får en 6-siffrig bekräftelsekod via sms och inte kan beställa den själv (den inbjudna kan begära max 2 nya bekräftelsekoder från applikationen) så kan personen med TPK/KH-rollen generera en bekräftelsekod för den inbjudna från inbjudningsvyn "Fick den inbjudna inte en bekräftelsekod?" -länken.

Mer detaljerade instruktioner finns här: Ulkomaalaisen käyttäjän kutsuminen (tyvärr finns denna endast på finska tills vidare)