Palkkalaskelman voi toimittaa palkansaajalle lähettämällä palkkalaskelman verkkopalkkapalveluun, tulostaa paikallisesti tai lähettää laskelma tulostuspalveluun riippuen palkansaajan perustiedoissa olevasta palkkalaskelman toimitustavan valinnasta. Ohjelma erittelee palkansaajat verkkopalkkaan, tulostuspalvelun ja paikallisen tulostuksen mukaan. Voit lukea lisää Palkkalaskelmat tulostustavat.

Paikallinen tulostus onnistuu myös kaikissa vaihtoehdoissa.

1) Lähetä valitut verkkopalkka-palveluun

Palkkalaskelma lähetetään sähköisesti palkansaajan verkkopankkiin nähtäväksi.

2) Lähetä valitut tulostuspalveluun

Tulostuspalvelu lähettää palkkalaskelmat automaattisesti palkansaajalle kirjepoistissa. Tulostuspalvelussa voit valita tulostusmuodon ja lähetysluokan palkkalaskelmalle. Kun nämä on valittu, paina Lähetä ja merkitse tulostetuksi. Jos palkansaaja on valinnut Netposti-palvelussa yrityksen hyväksytyksi lähettäjäksi, siirtyvät palkkalaskelmat Netpostiin.

3) Tulosta valitut

Paikallisen tulostuksen osalta tulosta avautuva pdf-tiedosto ja paina Merkitse tulostetuksi.

Palkkalaskelman palauttaminen ja muokkaaminen tulostusvaiheessa

Jos havaitset virheitä vielä tässä vaiheessa, tulostetuksi merkitsemisen sijaan sulje PDF Peruuta-painikkeesta ja valitse palkanlaskentaprosessissa sininen nuoli Palauta (kuva alla), jolloin palkkalaskelma palautuu alkuun kohtaan Käsittelemättömät palkkalaskelmat.

Mikäli palkkojen hyväksyntä on käytössä, palkkalaskelmaa ei voida enää tulostusvaiheessa muokata. Mikäli laskelmaa on muokattava, on se palautettava punaisesta ruksista takaisin Käsittelemättömät palkkalaskelmat vaiheeseen, jossa muokkaus taas onnistuu.

Prosessissa pääsee eteenpäin kun palkkalaskelmat on tulostettu tai lähetetty verkkopalkka- tai tulostuspalveluun.