Varasto - Tuotteet

Tuotelistaus

Tuotelistauksen kautta voidaan etsiä tuotteita, tarkastella niiden tietoja sekä ladata ja tuoda tietoja.

Lataa tiedot -toiminto lataa näytöllä näkyvät tuotteet csv-tiedostoon.

Luo uusi -napin kautta käyttäjä siirtyy luomaan manuaalisesti yksittäisen uuden tuotteen.

Tuo tietoja -toiminnon kautta voidaan tuoda tuotteita sisälle järjestelmään csv-tiedostosta. Toiminnolla voidaan myös päivittää olemassa olevia tuotteita:

Tiedoston otsikot ovat:

Tuotelistauksen sarakkeet

Käyttäjä voi valita seuraavista sarakkeista mitkä hänelle näkyvät tuotelistauksessa:

Näiden lisäksi myös eri valuuttojen hinnat saadaan näkyviin, mikäli käytössä on useampia valuuttoja hinnoittelussa kuin euro.

Tuotelistauksen haku

Tuotelistauksesta voidaan etsiä tuotteen nimellä tai tuotekoodilla hakemalla. Lisäksi suodatustoimintoina käytössä on:

Tila = Onko tuote käytössä vai estetty

Per sivu = Montako tuotetta näytetään per sivu

Ryhmä = Näytetäänkö vain tietyn tuoteryhmän tuotteet

Tuotelistauksen rivitoiminnot

Painikkeet vasemmalta oikealle:

Näytä tuoterakenteet = Näyttää missä tuoterakenteissa tuotetta käytetään, kuinka monta kappaletta per tuoterakenne sitä käytetään ja mahdolliset kommentit

Mallivalitsin = Näkyvissä vain jos tuotteella on mallivariaatioita. Avautuvasta näkymästä näkee tuotteen tilanteen per mallivariaatio.

Tilaa tuote = Toiminnosta voidaan lähteä ostamaan tuotetta.

Tapahtumat = Toiminnosta voidaan tarkastaa tuotteen varastotapahtumat.

Muokkaa = Toiminto avaa tuotekortin muokkausta varten.

Kopioi = Toiminnolla voi kopioida tuotteen tiedot uuden tuotteen pohjaksi.

Korjaa saldoa = Toiminnon avulla voidaan inventoida yksittäisen tuotteen saldo halutuksi. Toiminto suoritetaan omassa ikkunassa (modaalissa) poistumatta sivulta:

Saldo = Valinta ohjaa saldokorjauksen logiikan. Jos valinta on aktiivinen, tuotteen varastosaldoksi valitussa varastossa asetetaan se määrä jonka käyttäjä on kirjoittanut kenttään Määrä. Jos valinta ei ole aktiivinen, valitun varaston varastosaldoon lisätään tai siitä vähennetään se määrä jonka käyttäjä on kirjoittanut kenttään Määrä. Huom! Yllä olevassa kuvakaappauksessa käsitellään variaatiotuotetta, minkä vuoksi siinä on näkyvissä variaatiokentät Koko ja Tyyppi. Yksinkertaisella tuotteella näkyy ainoastaan tuotteen nimi.

Tuotekortti

Info

Yleiset

Nimi = Tuotteen nimi

Numero = Tuotekoodi

Viivakoodi = Tuotteen viivakoodi

Kuvaus = Tuotteen tarkempi kuvaus

Yksikkö = Tuotteen perusyksikkö, esim. kpl.

Ryhmä = Tuotteen tuoteryhmä

Hintaryhmä = Tuotteen mahdollinen hintaryhmä

Oletussijainti = Tuotteen oletussijainti varastossa

Oletustoimittaja = Mikäli tuotetta ostetaan tietyltä toimittajalta, valitaan kyseinen toimittaja tähän. Tämä ohjaa tuotteen ostotilaukset kyseiselle toimittajalle.

Mallivariaatio = Mikäli tuotteesta on saatavilla useampia variaatioita, tähän valitaan haluttu variaatio.

Hinnat

Todellinen hankintahinta (EUR) = Varastotapahtumista haettu tuotteen todellinen ostohinta. Jos arvostusmenetelmänä on FIFO, tämä kenttä näyttää seuraavaksi varastosta lähtevän kappaleen ostohinnan.

Perushinta (EUR) = Tuotteen perusmyyntihinta. Voidaan syöttää käsin, tai voidaan kateprosentin avulla laskea hankintahinnasta.

Suositeltu hankintahinta (EUR) = Tuotteen perusostohinta

Lisäkustannus = Tämän avulla tuotteen hintaan varastossa voidaan lisätä prosentuaalinen lisä hankintahinnan päälle. Käytetään esimerkiksi yleiskustannuslisänä tai rahtikustannusten yksinkertaisena lisäyksenä.

Kateprosentti = Tämä kenttä joko kertoo tuotteen kateprosentin annettujen hintatietojen perusteella TAI tämän avulla tuote voidaan hinnoitella suositellun ostohinnan ja halutun katteen perusteella. Huom! Kateprosentin kautta hinnoittelu ei huomioi tuotteiden todellista sisäänostohintaa varastossa.

Lisää kuva raahaamalla = Tähän voidaan lisätä tuotteen kuva. Voidaan käyttää esimerkiksi B2B-portaalissa.

Lisää pdf raahaamalla = Tähän voidaan lisätä lisätietoja tuotteesta pdf-muodossa.

Tila

Avoin = Tuote on käytössä. Se voidaan lisätä myyntitapahtumille ja sitä voidaan käyttää raporteissa hakutekijänä.

Estetty = Tuote ei ole käytössä. Sitä ei voi lisätä myyntitapahtumalle eikä sitä voi käyttää raporttien hakutekijänä. Sen tapahtumat kuitenkin nousevat raporteille.

Sarjanumerot = Mikäli valittu aktiiviseksi, tuote on sarjanumeroseurattava. Tällöin saapuville ja lähteville tuotteille pitää valita sarjanumero(t). Sarjanumerot voidaan syöttää järjestelmään tuotteita vastaanotettaessa. Jos tuotteella on jo tapahtumia, ei sarjanumerovalintaa saa enää muuttetua, eli laitettua päälle tai pois.

Eräkäsittely = Mikäli valittu aktiiviseksi, tuote on eräseurattava. Tällöin saapuville tuotteille pitää syöttää erätiedot vastaanotossa, ja tuotteita toimitettaessa on otettava kantaa siihen mistä erästä tuotteet on kerätty.

Käytetäänkö laadun valvontaa? = Jos valittu, pitää vastaanotossa ottaa kantaa siihen että tuotteen laatu on varmistettu.

Varasto

Varastoissa = Paljonko tuotetta löytyy varastoista

Varattu= Paljonko tuotetta löytyy myyntitilauksilta, joita ei ole vielä toimitettu

Vapaana = Paljonko varastosaldosta on vapaana

Ehdotettu = Paljonko tuotetta on tilattu ostotilauksilla

Hälytysraja = Tuotekohtainen hälytysraja kappaleina

Pienin tilauserä = Tuotteen minimimäärä ostettaessa

Pienin myyntierä = Pienin määrä mitä tuotetta myydään

Paino

Paino = Tuotteen yksikköpaino

Painon yksikkö = Missä yksikössä painoa mitataan, esim. kg.

Koko

Leveys = Tuotteen leveys

Korkeus = Tuotteen korkeus

Syvyys = Tuotteen syvyys

Koon yksikkö = Missä yksikössä koko mitataan, esim. cm.

Kentät

Mikäli tuotteelle on määritetty lisätietokenttiä, ne näkyvät tämän otsikon alla. Alla esimerkki siitä, miten lisätietokentät näkyvät tuotekortilla:

Käännökset

Tuotteen kielikäännökset järjestelmään määritellyille kielille. Huom! Käyttäjät saavat vapaasti määrittää mitä kieliä he käyttävät.

Hinnat

Tuotteen hinnat muissa valuutoissa kuin euro. Valuuttahinnoissa voidaan hyödyntää automaattisesti päivittyviä kursseja, tai käyttäjä voi yliajaa haluamansa valuuttahinnat per tuote. Huom! Käyttäjät saavat vapaasti määrittää mitä valuuttoja on käytössä.

Varastot

Tuotteille voidaan määrittää varastokohtaisesti hälytysraja sekä pienin tilauserä per varasto. Huom! Tiedot on annettava rivikohtaisesti ja tallennettava per rivi ennen seuraavan rivin täyttämistä.

Yksiköt

Tuotteelle voidaan määritellä ostamiseen tai myymiseen eri yksiköitä kuin millä niitä seurataan varastossa. Esimerkiksi juomatölkeille voidaan määritellä lava yksiköksi ostamista varten.

Oletusyksikkö = Tuotteen oletusyksikkö, haetaan perustiedoista

Yksikkö = Muunnosyksikkö jota ollaan määrittämässä. Huom! Yksiköt ovat käyttäjän vapaasti perustamia.

Määrä = Kuinka monta kappaletta perusyksikköä muunnosyksikkö sisältää.

Myyntihinta = Muuntoyksikön mahdollinen myyntihinta.

Kustannushinta = Muuntoyksikön mahdollinen ostohinta.

Viivakoodi = Muuntoyksikön oma viivakoodi.

Oletusmyyntiyksikkö = Onko kyseessä tuotteen oletusmyyntiyksikkö

Myyntibudjetti

Tuotteelle voidaan budjetoida kuukausikohtaisia myyntejä. Myyntibudjetit ovat Rackbeatin sisäisiä budjetteja.