Netvisorin Palkat-osio vastaa työkaluna eri toimialojen tarpeisiin. Alla olevassa ohjeessa käydään läpi Netvisorin ominaisuuksia ja niiden soveltumista eri toimialoille.

SISÄLTÖ

Palkkamallit

Netvisorin valmiit palkkamallipohjat löytyvät kohdasta Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > valitse palkkamalli.

Käyttöohje: Netvisor palkkamallit

Palkkamallin kohdalta "Näytä tiedot" -linkistä näytetään tarkemmin palkkamallin sisältämiä palkkalajeja.

Toimialakohtaisia palkkamalleja on seuraaville aloille:

Tilikartta

Yhdistyksen tilikarttaa käytettäessä palkkamallien kopioiminen on mahdollista, mutta tilikartasta puuttuvat kirjanpidon tilit tulee lisätä manuaalisesti. Oletuksena Netvisorin palkkamallien palkkalajit ja niiden tiliöinnit on rakennettu noudattamaan osakeyhtiön tilikarttaa.

Työaikakirjaukset

Palkansaajat voivat itse tehdä tuntikirjauksensa Netvisorissa. Työaikakirjaukset on mahdollista tehdä myös mobiilisti Netvisor-mobiilisovelluksella. Hyväksyntäprosessin kautta tiedot siirtyvät suoraan palkanlaskentaan. Työaikaa voidaan kirjata yrityksen käytännön mukaisella tarkkuudella.

• Voidaan kirjata tunteja tai kellonaikoja.
  • Laskentakohteet jakavat työajan kulut halutuille kustannuspaikoille.
  • Pekkasille on olemassa oma kirjauslajinsa teknologiateollisuuden valmiissa palkkamallissa.

Kirjauslajeja on myös mahdollista luoda omiin tarpeisiin. Käyttöohje: Kirjauslajit

Matka- ja kululaskut

Matka- ja kululaskuja voidaan luoda sekä Netvisorin selainversiossa tietokoneella että Netvisor-mobiilisovelluksessa.

• Verottajan päätöksen mukaiset vuosittain vahvistetut kilometrikorvausten ja päivärahojen à-hinnat helpottavat tietojen syöttämistä.
  • Päivärahalaskuri auttaa laskemaan matkaan käytetyn ajan ja antaa suoraan maksutiedot matkalaskulle alku- ja loppuaikojen perusteella.
  • Henkilön yritykselle omalla rahalla tekemät hankinnat voidaan maksaa matka- ja kululaskujen avulla helposti takaisin.

Matkalasku on mahdollista siirtää suoraan hyväksyntäprosessin kautta maksatukseen tai se voidaan jättää odottamaan käsittelyä palkkalaskelmalla palkanlaskennan yhteydessä. Matkaennakoiden käsittely on myös mahdollista.

Luottokortilla maksettujen kulujen käsittely on myös helppoa. Ostoreskontraan tullut lasku on rivikohtaisesti kohdistettavissa kululaskulle. Samalla laskentakohteet saadaan asetettua kululle. Kulu ei mene uudelleen maksuun. Kuittien käsittely on erityisen kätevää Visma Scanner -kuittiskannerilla, josta voi lukea lisätietoja tästä. Kuitin tiedot voi tällöin lähettää suoraan kululaskulle tai selvittelyyn Netvisorin eScan-aineiston käsittelynäkymään.

Hyväksyntäprosessit

Netvisorissa on hyväksyntäprosessit työajan kirjauksille ja matkalaskuille. Palkanlaskentaan on myös mahdollista aktivoida vapaaehtoinen "palkkojen hyväksyntä" -lisävaihe.

Yrityshierarkia

Yrityshierarkian hyväksyntäoikeuden avulla voidaan rajata sitä palkansaajajoukkoa, jonka hyväksyjä näkee. Hyväksyntäkierto voidaan asettaa

1. työaikatietoihin
  2. matkalaskuihin
  3. palkkoihin

Yrityshierarkian hyväksyntäoikeudella voidaan näyttää palkansaajalistaus rajatusti. Tällä ominaisuudella voidaan myös rajata palkkatietojen ja raporttien näyttämistä tietyille käyttäjille.

Palkkaperusteet

Palkansaajille voidaan asettaa kiinteäksi peruspalkka (tuntipalkka, kuukausipalkka) sekä käytettävät lisät. Palkkatieto on suoraan yhteydessä palkanlaskentaprosessiin. TES-korotusten yhteydessä palkkaperusteet on mahdollista päivittää massatoiminnolla. Tämä tapahtuu prosentuaalisesti tai summalla.

Raportointi

Ohjelmasta löydät työajan raportoinnin sekä palkanlaskennan raportoinnin. Työaikaraportit mahdollistavat työaikatietojen hakemisen halutuilla hakuehdoilla koko ohjelman käytön ajalta. Työaikaraportointia voidaan hyödyntää esimerkiksi poissaolojen raportointiin ja seurantaan. Lakisääteiset ilmoitukset tulorekisteriin ja ulosottoviranomaisille voidaan hoitaa suoraan ohjelmasta.

Laskentakohteet

Netvisoriin voi luoda laskentakohteita. Tämä tapahtuu kohdassa Taloushallinto > Asetukset > Laskentakohteiden hallinta.

Laskentakohde voidaan asettaa

• palkansaajakohtaisesti
  • palkkalajikohtaisesti

Laskentakohdetietoa voidaan muokata

• työajansyötössä tai matkalaskulla
  • palkanlaskentaprosessissa

Myös laskentakohdekohtainen raportointi onnistuu.

Lomalaskenta

Lomalaskentatavat ja kaavat ovat erikseen valittavissa lomalaskennan asetuksista. Yhdellä palkansaajalla voi olla käytössä useampi lomalaskentatapa. Samalla palkkamallilla voi olla käytössä useita eri lomalaskentatapoja.

Lomien käsittelyn aloittamiseen tehdään lomalaskennan käyttöönottoasetukset ja lomalaskennan lähtötilanteen syöttäminen ohjelmaan. Työajan kirjauslajeilla voidaan ohjata sitä, mitkä työaikakirjaukset vaikuttavat lomalaskentaan. Lomien raportointi on monipuolista.

Velvoitteiden käsittely

Palkkatietoilmoitukset saadaan lähetettyä suoraan tulorekisteriin.

Työnantajan erillisilmoitus saadaan lähetettyä suoraan tulorekisteriin.

Ay-maksujen käsittely onnistuu tilityspisteellä.

Ulosoton käsittely onnistuu tilityspisteellä.

Integraatiot

Netvisorissa on mahdollista valita omaan käyttöön tarvittavat palvelut. Olemme toteuttaneet useita integraatioita muihin tuotteisiin. Integraatiototeutuksiin voi tutustua osoitteessa https://marketplace.netvisor.fi/

Tilitoimistojen asiakasyritykset Netvisorissa

Tilitoimistolla voi olla käyttöoikeudet useaan yritykseen Netvisorissa ja yritystä vaihtamalla palkanlaskija voi laskea useiden eri yritysten palkkoja.

Palkkamallit ovat kopioitavissa yrityksestä toiseen, joten esim. valmiiseen palkkamalliin tehdyt muutokset ovat helposti hyödynnettävissä muissakin asiakasyrityksissä.

Asiakasyrityksen käyttäjät voivat myös itse käyttää Netvisoria esimerkiksi reskontria hyödyntämällä.

Netvisorin käyttö kansainvälisissä tilanteissa

Aitona pilvipalveluna Netvisor on käytettävissä missä vain milloin vain, myös ulkomailla.

Huomioithan kuitenkin, että Netvisor on suunnattu Suomen markkinoille ja näin ollen lainsäädännölliset vaatimukset katetaan vain Suomen osalta.

Kielivaihtoehdot

Netvisor on käytettävissä:

• suomeksi
  • englanniksi
  • ruotsiksi

Kirjautuminen

Netvisoriin kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Netvisor-mobiilisovelluksella.

Palkanlaskenta

Ulkomaalaisten palkansaajien osalta suosittelemme käyttämään suomalaista henkilötunnusta, jos tämä on saatavilla.

• Tarvittaessa palkansaajan voi perustaa myös syntymäajan perusteella tai ulkomaisella tunnisteella.
  • Ns. tilapäisellä henkilötunnuksella ei voi ilmoittaa palkkatietoja tulorekisteriin, joten mikäli palkansaajalla on vain tilapäinen henkilötunnus, tulisi käyttää ulkomaalaisen tunnisteen tietoja.

Suomesta lähetettyjen työntekijöiden palkanlaskenta onnistuu ohjelmassa.

Palkkatietoilmoitukset sekä kansainvälisten tilanteiden lomakkeet saa lähetettyä ohjelmasta suoraan tulorekisteriin.