Netvisorin Palkat-osio vastaa työkaluna eri toimialojen tarpeisiin. Alla olevassa ohjeessa käydään läpi Netvisorin ominaisuudet ja niiden soveltuminen tietyille toimialoille.

SISÄLTÖ

Palkkamalli

Netvisorin valmiit palkkamallipohjat löytyvät kohdasta Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > valitse palkkamalli. 

Käyttöohje: Netvisor palkkamallit

Palkkamallin kohdalta "Näytä tiedot" -linkistä kerrotaan tarkemmin palkkamallin sisältämistä palkkalajeista.

Toimialakohtaisia palkkamalleja on seuraaville aloille:

Tilikartta

Yhdistyksen tilikarttaa käytettäessä palkkamallien kopioiminen on mahdollista, mutta tilikartasta puuttuvat tiliöinnit tulee lisätä manuaalisesti. Oletuksena Netvisorin palkkamallien palkkalajit ja niiden tiliöinnit on rakennettu noudattamaan osakeyhtiön tilikarttaa.

Työaikakirjaukset

Palkansaajat voivat itse tehdä tuntikirjauksensa Netvisorissa. Työaikakirjaukset on mahdollista tehdä myös mobiilisti Netvisor-mobiilisovelluksella. Hyväksyntäprosessin kautta tiedot siirtyvät suoraan palkanlaskentaan. Työaikaa voidaan kirjata yrityksen käytännön mukaisella tarkkuudella.

 • Voidaan kirjata tunteja tai kellonaikoja.
 • Laskentakohteet jakavat työajan kulut halutuille kustannuspaikoille.
 • Pekkasille on olemassa oma kirjauslajinsa Teknologiateollisuuden valmiissa palkkamallissa.

Kirjauslajeja on mahdollista luoda omiin tarpeisiin. Käyttöohje: Kirjauslajit

Matka- ja kululaskut

Matka- ja kululaskuja voidaan luoda sekä Netvisorin selainversiossa tietokoneella että Netvisor-mobiilisovelluksessa.

 • Verottajan päätöksen mukaiset valmiit kilometrikorvaukset ja päivärahat helpottavat tietojen syöttämistä.
 • Päivärahalaskuri auttaa laskemaan matkaan käytetyn ajan ja antaa suoraan tiedot matkalaskulle alku- ja loppuaikojen perusteella.
 • Esimerkiksi taksikuitit ja asiakastarjoilut voidaan näin maksaa helposti takaisin.

Matkalasku on mahdollista siirtää suoraan hyväksyntäprosessin kautta joko suoraan maksatukseen tai odottamaan käsittelyä palkkalaskelmalla. Matkaennakoiden käsittely on myös mahdollista. 


Luottokortilla maksettujen kulujen käsittely on myös helppoa. Ostoreskontraan tullut lasku on rivikohtaisesti kohdistettavissa kululaskulle. Samalla laskentakohteet saadaan asetettua kululle. Kulu ei mene uudelleen maksuun. Kuittien käsittely on erityisen kätevää Visma Scanner -kuittiskannerilla, josta voi lukea lisätietoja tukisivultamme. Kuitin tiedot voi tällöin lähettää suoraan kululaskulle tai selvittelyyn käsittelynäkymään.

Hyväksyntäprosessi

Netvisorissa on hyväksyntäprosessi työajan kirjauksille. Matkalaskujen hyväksyntäprosessiin saa halutessaan asiatarkastuksen lisävaiheen. Palkanlaskennan hyväksyntä -vaihe on vapaaehtoinen.

Yrityshierarkia

Yrityshierarkian hyväksyntäoikeuden avulla voidaan rajata sitä palkansaajajoukkoa, jonka hyväksyjä näkee. Hyväksyntäkierto voidaan asettaa

 1. työaikatietoihin
 2. matkalaskuihin
 3. palkkoihin

Yrityshierarkian hyväksyntäoikeudella voidaan näyttää palkansaajalistaus rajatusti. Tällä ominaisuudella voidaan myös rajata palkkatietojen ja raporttien näyttämistä tietyille käyttäjille.

Palkkaperusteet

Palkansaajille voidaan asettaa peruspalkka (tuntipalkka, kuukausipalkka) sekä käytetyt lisät. Palkkatieto on suoraan yhteydessä palkanlaskentaprosessiin. TES-korotusten yhteydessä palkkaperusteet on mahdollista päivittää massatoiminnolla. Tämä tapahtuu prosentuaalisesti tai summalla.

Raportointi

Ohjelmasta löydät työajan raportoinnin sekä palkanlaskennan raportoinnin. Työaikaraportit mahdollistavat työaikatietojen hakemisen halutuilla hakuehdoilla koko ohjelman käytön ajalta. Työaikaraportointia voidaan hyödyntää esimerkiksi poissaolojen raportointiin ja seurantaan. Lakisääteiset ilmoitukset tulorekisteriin ja ulosottoviranomaisille voidaan hoitaa suoraan ohjelmasta.

Laskentakohteet

Netvisoriin voi luoda laskentakohteita. Tämä tapahtuu kohdassa Taloushallinto > Asetukset > Laskentakohteiden hallinta.

Laskentakohde voidaan asettaa

 • palkansaajakohtaisesti
 • palkkalajikohtaisesti

Laskentakohdetietoa voidaan muokata

 • työajansyötössä tai matkalaskulla
 • palkanlaskentaprosessissa

Myös laskentakohdekohtainen raportointi onnistuu.

Lomalaskenta

Lomalaskentatavat ja kaavat ovat erikseen valittavissa lomalaskennan asetuksista. Yhdellä palkansaajalla voi olla käytössä useampi lomalaskentatapa. Palkkamalli voi myös sisältää useamman lomalaskentatavan.

Lomien käsittelyn aloittamiseen tehdään lomalaskennan käyttöönottoasetukset ja lomalaskennan lähtötilanteen syöttäminen lomalaskennan alkusaldoista.

Kirjauslajeilla voidaan ohjata sitä, mitkä työtunnit vaikuttavat lomalaskentaan.

Lomien raportointi on monipuolista.

Velvoitteiden käsittely

Palkkatietoilmoitukset saadaan lähetettyä suoraan tulorekisteriin.

Työnantajan erillisilmoitus saadaan lähetettyä suoraan tulorekisteriin. 

Ay-maksujen käsittely onnistuu tilityspisteellä.

Ulosoton käsittely onnistuu tilityspisteellä.

Integraatiot

Netvisorissa on mahdollista valita omaan käyttöön tarvittavat palvelut. Olemme toteuttaneet useita integraatioita muihin Visman tuotteisiin. Integraatiototeutuksiin voi tutustua osoitteessa https://marketplace.netvisor.fi/ 

Tilitoimistojen asiakasyritykset Netvisorissa

Tilitoimistolla voi olla käyttöoikeudet useaan yritykseen Netvisorissa ja helposti yritystä vaihtamalla palkanlaskija voi laskea useiden yritysten palkkoja.

Palkkamallit ovat kopioitavissa yrityksestä toiseen, joten esim. valmiiseen palkkamalliin tehdyt muutokset ovat helposti hyödynnettävissä muissakin asiakasyrityksissä.

Asiakasyrityksen käyttäjät voivat myös itse käyttää Netvisoria esimerkiksi reskontria hyödyntämällä. Näin ympäristö on heille jo tuttu, jos on tarvetta toimenpiteisiin myös palkkojen ja matkojen osiossa.

Netvisorin käyttö kansainvälisissä tilanteissa

Aitona pilvipalveluna Netvisor on käytettävissä missä vain milloin vain, myös ulkomailla.

Huomioithan kuitenkin, että Netvisor on suunnattu Suomen markkinoille ja näin ollen lainsäädännölliset vaatimukset katetaan vain Suomen osalta.

Kielivaihtoehdot

Netvisor on käytettävissä: 

 • Suomeksi 
 • Ruotsiksi 
 • Englanniksi

Kirjautuminen

Netvisoriin kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Netvisor-mobiilisovelluksella.

Palkanlaskenta

Ulkomaalaisten palkansaajien osalta suosittelemme käyttämään suomalaista henkilötunnusta, jos tämä on saatavilla.

 • Tarvittaessa palkansaajan voi perustaa myös syntymäajan perusteella tai ulkomaisella tunnisteella
 • Ns. tilapäisellä henkilötunnuksella ei voi ilmoittaa palkkatietoja tulorekisteriin, joten mikäli palkansaajalla on vain tilapäinen henkilötunnus, tulisi käyttää ulkomaalaisen tunnisteen tietoja.

Suomesta lähetettyjen työntekijöiden palkanlaskenta onnistuu ohjelmassa. 

Palkkatietoilmoitukset sekä kansainvälisten tilanteiden lomakkeet saa lähetettyä ohjelmasta suoraan tulorekisteriin.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.