Mikäli palkkatietoilmoituksella halutaan ilmoittaa samalla tulolajilla useita ansaintakausia, tulisi käytettävien palkkalajien asetuksissa olla valittuna Yksikkö kohdassa Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > klikkaa palkkalajin nimestä.

Kun palkkalajille on valittu yksikkö, muodostuvat ansaintakaudet palkkatietoilmoitukselle sen mukaan, miten ne on tallennettu palkkalaskelmalle. Huomioithan, että palkkalaji täytyy lisätä palkkalaskelmalle muodossa "Määrä x Yksikköhinta" (kuva 1), että tulolajille muodostuu palkkakaudesta poikkeava ansaintakausi omana rivinään palkkatietoilmoitukselle (kuva 2).

Kuva 1. Palkkalajin lisääminen palkkalaskelmalle

Kuva 2. Tulolajin ansaintakaudet palkkatietoilmoituksella