Koekäyttö
Matkalaskujen kirjaaminen
Työajan kirjaaminen
Työajan kirjauksen ja matkalaskujen lukitseminen yrityksen asetuksista
Taloustiedot ja Visma manager
Kirjautuminen mobiilisovellukseen
Pankkitunnukset
Mobiilivarmenne
Netvisor ID
Luo henkilökohtainen PIN-koodi
Valikot

Kehitämme uutta Netvisor-mobiilisovellusta. Sovelluksen kohderyhmää ovat erityisesti yrittäjät ja yritysten päättäjät sekä palkansaajat. Netvisor-mobiilisovelluksessa voit esimerkiksi tarkastella yrityksen taloustietoja. Palkansaajat voivat tarkastella omia palkka-, työaika- ja matkalaskutietoja.

Voit jakaa tietoa Netvisor-mobiilisovelluksen toiminnoista ja käyttöönotosta näiden PDF-esitteiden avulla.

Esite tilitoimistoille aukeaa tästä.
Esite palkansaajille aukeaa tästä.

Esitteet ovat saatavilla myös englanniksi ja ruotsiksi tästä:

Lataa sovellus puhelimeesi sovelluskaupoista Google Play (Android) tai App Store (iOS). Päivittämällä sovellusta säännöllisesti saat aina käyttöösi uusimmat ominaisuudet. Netvisor-mobiilisovellusta ei ole saatavilla uusissa Huawei-puhelimissa, joissa ei ole Google Play sovelluskauppaa.

Sovelluksen kautta voi antaa palautetta. Kerro palautteessasi esimerkiksi mikä sovelluksessa on hyvää ja mihin kaipaisit parannusta. Entä mitkä toiminnallisuudet toisivat sinulle lisäarvoa?

Koekäyttö

Mobiilisovelluksen 1.0.5 versiosta alkaen on mahdollistettu koekäyttötila, jolla voi testata ja tutustua mobiilisovelluksen käyttöön ennen varsinaista tunnistautumista. Koekäyttötilaan pääset valitsemalla sovelluksen kirjautumissivulta "Koekäyttö", joka löytyy tunnistautumisvaihtoehtojen alta. Koekäyttötila ei vaadi erillistä kirjautumista tai tunnistautumista sovellukseen.

Koekäyttötilassa on valittavissa kolme eri yritystä, joissa on erilaisia tietoja sovelluksen testaamista varten. Pyyhkäisemällä yläreunasta sivusuuntaan, voit vaihtaa yritystä. Voit selata ja tarkastella eri sivuja sekä valikkoa, kuten normaalisti sovelluksessakin.

Kun haluat kirjautua ulos ja lopettaa koekäyttötilan käytön, valitse sovelluksen valikosta "Kirjaudu ulos". Koekäyttötilan käytön jälkeen voi normaalisti aloittaa sovelluksen oikean käytön.

Mikäli olet jo kirjautuneena varsinaiseen sovellukseen ja haluat ottaa koekäyttötilan käyttöön, kirjaudu ulos sovelluksesta ja valitse "Unohda minut", jotta saat kirjautumissivun näkyville ja voit valita koekäyttötilan.

Työaika ja matkat

Mobiilisovellus tulee korvaamaan työajansyötön turvalinkin käytön. Jokainen palkansaaja voi ladata sovelluksen käyttöönsä, jolloin palkansaajia ei ole tarvetta lisätä käyttäjiksi Netvisoriin. Jotta kaikki ominaisuudet ovat palkansaajalla mobiilissa käytössä, tulee hänellä olla palkansaajan perustiedoissa sekä "Palkat -palvelu" että "Matkat -palvelu" aktivoituna. Palveluiden aktivoimisen jälkeen sovellus alkaa toimia viimeistään kolmen tunnin viiveellä. Jokainen palkansaaja voi mobiilisovelluksen avulla kirjata oman työajan, matka- ja kululaskunsa ja tarkastella omia palkkalaskelmia, jos palkka on laskettu Netvisorilla.

Mikäli palkansaaja on lisätty varsinaiseksi käyttäjäksi Netvisoriin, vaikuttavat käyttöoikeudet mobiilisovelluksen näkymiin. Palkansaajille suositellaan annettavaksi valmis "Palkansaaja" -profiili, jotta kaikki palkansaajan tarvitsemat näkymät ovat käytettävissä.

Matkalaskujen kirjaaminen

Videossa kerrotaan, miten päivärahalaskurin käyttö mobiilisovelluksella tapahtuu.

Uuden matka- tai kululaskun lisääminen

Toimintovalikon "Matkalaskut" aloitusnäkymään on lisätty painike "Uusi matkalasku". Tästä pääset lisäämään matkalaskulle otsikon ja kuvauksen.

Jatka matkalaskun lisäämistä valitsemalla "Lisää rivi", josta voit valita lisättävän kulutyypin:

•     Kulu
  •     Kilometrikorvaus
  •     Päiväraha

Kulun lisääminen

Voit lisätä kululle liitteen kuvaamalla haluamasi kuitin tai lisäämällä aiemmin ottamasi kuvan galleriasta. PDF-liitteen lisääminen kuluriville on myös mahdollista puhelimen kansiosta, johon tiedosto on tallennettu esimerkiksi sähköpostista.

Kulun lisääminen tapahtuu ilmoittamalla vastaavat tiedot kuin aiemminkin. Valitse kulutyyppi, ilmoita määrä, yksikköhinta, alv% ja päiväys. Voit antaa myös selitteen ja laskentakohteet. Palkansaajan oletuslaskentakohteet ovat valittuna oletuksena.

Tallenna -painikkeella tallentuvat syötetyn kulun tiedot sekä matkalaskun otsikkotiedot siinä kohtaa kun ensimmäinen rivi tallennetaan.

Kilometrikorvauksen lisääminen

Myös kilometrikorvausten lisääminen tapahtuu syöttämällä vastaavat tiedot kuin muillakin kirjaamistavoilla. Valitse kilometrikorvaustyyppi, määrä eli ajetut kilometrit, yksikköhinta, joka tulee oletuksena kilometrikorvaustyypin perusteella, päivämäärä ja reitti. Voit ilmoittaa myös kyydissä olevien henkilöiden määrän. Tämä vaikuttaa yksikköhintaan nostamalla a-hintaa verottajan vahvistaman senttimäärän verran kutakin matkustajaa kohden. Lisäksi voit tässäkin kulutyypissä lisätä selitteen, laskentakohteet ja liitteen.

Päivärahan lisääminen

Päivärahan lisääminen tapahtuu vastaavasti kuin muillakin kirjaamistavoilla. Pakollisia tietoja ovat päivärahatyyppi, määrä, yksikköhinta, joka tulee oletuksena valitun päivärahatyypin perusteella, lähtöaika ja paluuaika. Lisäksi voit antaa selitteen, laskentakohteet ja liitteen.

Rivien muokkaaminen ja poistaminen

Tallennettua riviä voi muokata sovelluksessa, jos sitä ei ole vielä hyväksytty tai maksettu. Muokkaaminen tapahtuu valitsemalla käsiteltävä matkalasku ja klikkaamalla muokattavaa riviä. Muuta tiedot ja tallenna.

Tarvittaessa voit myös poistaa matkalaskurivin siirtymällä riville. Poistamisen edellytyksenä on se, ettei riviä ole vielä hyväksytty tai maksettu. Kokonaisen matkalaskun poistaminen onnistuu kun kaikki matkalaskurivit on ensin poistettu.

Matkalaskujen hyväksyntä

Matkalaskurivit tallentuvat suoraan "Kuitattu" tilaan ja ne ovat välittömästi hyväksyjien hyväksyttävissä Netvisorin selainversiossa. Matkalaskun tekijänä sinun ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä tietojen ilmoittamisen ja tallentamisen lisäksi, jotta voit saada rahasi matkalaskuista. Matkalaskut tulevat hyväksytyiksi ja maksetuiksi yrityksen käytännön mukaisesti.

Kieliasetukset

Mobiilisovelluksen kieliasetuksia voi muokata kohdasta Asetukset > Kieli. Valittavissa ovat suomi, englanti ja ruotsi.

Työajan kirjaaminen

Työajan syöttäminen voidaan tehdä joko tunneittain tai kellonajoittain. Asetus on palkkamallikohtainen ja sen valinta tehdään yrityksen Netvisorin täysversion palkkamallin asetuksissa kohdassa Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Työajan kirjaus -välilehti >

Mobiilisovelluksen Työaika -osion harmaasta palkista napauttamalla kirjataan automaattisesti kiinteä päiväkohtainen työaika. Vihreästä plussasta voi manuaalisesti muokata tuntikirjausta muokkausnäkymässä.

Muokkausnäkymässä voi muokata myös lisätietoja, esimerkiksi kustannuspaikkaa. "Näytä lisätiedot" -valikosta avautuvat selite ja kustannuspaikat.

Palkkajaksokohtaisia kirjauksia ei ole toistaiseksi mahdollista kirjata mobiilisovelluksessa. Tämä on mahdollista turvalinkin kautta tai Netvisorin täysversiossa.

Työajan kirjauksen ja matkalaskujen lukitseminen yrityksen asetuksista

Yrityksessä voidaan palkkamallikohtaisesti estää pääsy työajankirjauksiin ja matkalaskuille. Esto voidaan asettaa kohdasta: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Valitse palkkamalli > Työajan kirjaus -välilehti

Kun työajan kirjaukseen tai matkalaskuihin on asetettu "Ei" -valinta, näkyy palkansaajalle mobiilisovelluksessa tieto:

"Yrityksesi asetukset estävät matkalaskujen/tuntikirjauksien lisäämisen, muokkaamisen ja poistamisen tämän sovelluksen kautta."

Taloustiedot ja Visma Manager

Netvisor-mobiilisovelluksessa on valikko "Ostolaskut", joka ohjaa automaattisesti Visma Manager-sovellukseen.

Lue lisää: Visma Manager

Visma Managerin avulla voit asiatarkastaa, hyväksyä ja maksaa ostolaskuja kännykälläsi. Näet heti aloitusnäytöllä koosteen käsiteltävissä olevista laskuista. Jos sinulla on useita yrityksiä, voit käsitellä kaikkien niiden laskuja samalla kertaa tai voit valita aloitusnäytölle vain yhden yrityksen kerrallaan. Sovelluksella pääset myös muokkaamaan laskuja vielä ennen hyväksymistä ja maksamista. Jos tarkastusvaiheessa huomaat esimerkiksi, että lasku on tiliöity väärin, alv-kanta on väärin tai lasku kaipaa seliteriviä, voit muokata laskua Visma Managerissa aivan kuten Netvisorin täysversiossakin.

Kirjautuminen mobiilisovellukseen

Sovellukseen voi kirjautua ilman Netvisorin käyttäjätunnuksia. Vaihtoehtoina tunnistautumiseen ovat Netvisor ID ja pankki- tai mobiilitunniste.

Pankkitunnukset

Seuraavat tunnistustavat ovat valittavissa:

• Danske Bank
  • Nordea
  • Osuuspankki
  • Aktia
  • Säästöpankit
  • Ålandsbanken
  • LähiTapiola
  • S-Pankki
  • Handelsbanken

Mobiilivarmenne

Voit kirjautua mobiilisovellukseen myös puhelinoperaattorin mobiilivarmenteella. Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian sim-kortteihin liitettävä palvelu, joka toimii sähköisenä henkilöllisyystodistuksena. Tapahtumaveloitus laskutetaan operaattorin hinnaston mukaisesti.

Netvisor ID

Netvisor ID on sovellus, jonka avulla voit tunnistautua luotettavasti ja vaivattomasti Netvisor-mobiilisovellukseen. Tunnistautuminen tapahtuu biometrisella tunnistustavalla tai omalla PIN-koodilla. Sovellus on vaihtoehto pankkitunnuksilla ja Mobiilivarmenteella kirjautumiselle.

Lisää Netvisor ID:n käyttämisestä ohjeessa: Palveluun kirjautuminen Netvisor ID:n avulla

Luo henkilökohtainen PIN-koodi

Tunnistautumisen jälkeen luodaan mobiilisovellukseen henkilökohtainen PIN-koodi. Koodin luomisen jälkeen ei tarvitse kirjautua ulos sovelluksesta tai sulkea sovellusta. Mikäli sovelluksesta kirjautuu ulos, on tunnistautuminen tehtävä uudestaan. Sovellukseen pääsee kirjautuman uudestaan kätevästi henkilökohtaista PIN-koodia käyttäen, eikä pankki- tai mobiilitunnistautumista tarvita.

Turvallisuussyistä emme tue "rootattuja" tai "jailbreikattuja" laitteita. Käyttääksesi Netvisoria tarvitset muokkaamattoman laitteen.

Unohditko PIN-koodin?

Mikäli unohdit henkilökohtaisen PIN-koodisi, kokeile syöttää PIN-koodia vähintään 6 kertaa. Kun PIN-koodi on epäonnistunut 6 kertaa ilmoituksella "Väärä PIN-koodi", saat sovelluksessa ilmoituksen "Väärä PIN-koodi. Syötit väärän PIN-koodin liian monta kertaa. Tunnistaudu uudelleen." ja valitse "OK". Tämän jälkeen pääset tunnistautumaan uudestaan ja voit luoda uuden PIN-koodin.

Valikot ja widgetit

Mobiilisovelluksen aloitusnäkymällä näkyy erilaisia widgettejä, riippuen käyttäjän käyttöoikeuksista. Päävalikon (kuva alla) kautta siirrytään eri toimintoihin. Muut sovellukset -kohdasta löytyvät muut puhelimeen ladattavissa olevat Visman sovellukset.

"Oma työsuhde" -kohdassa näytetään palkansaajan verokortin tiedot ja maksetut palkat.

"Lomat" -valikosta näkyvät käyttämättömät, käytetyt ja suunnitellut lomapäivät.

pdf
pdf
pdf
pdf