Netvisor-mobiilisovelluksen kohderyhmää ovat erityisesti palkansaajat. Netvisor-mobiilisovelluksessa voit myös esimerkiksi tarkastella yrityksen taloustietoja. Palkansaajat voivat tarkastella omia palkka-, työaika- ja matkalaskutietoja. Voit lukea tai jakaa tietoa Netvisor-mobiilisovelluksen toiminnoista ja käyttöönotosta alla olevien PDF-esitteiden avulla.

Esite tilitoimistoille aukeaa tästä.
Esite palkansaajille aukeaa tästä.

Esitteet ovat saatavilla myös englanniksi ja ruotsiksi tästä:

Lataa sovellus puhelimeesi sovelluskaupoista Google Play (Android) tai App Store (iOS). Päivittämällä sovellusta säännöllisesti saat aina käyttöösi uusimmat ominaisuudet. Netvisor-mobiilisovellusta ei ole saatavilla uusissa Huawei-puhelimissa, joissa ei ole Google Play sovelluskauppaa.

Palaute

Sovelluksen kautta voi antaa palautetta. Kerro palautteessasi esimerkiksi mikä sovelluksessa on hyvää ja mihin kaipaisit parannusta. Entä mitkä toiminnallisuudet toisivat sinulle lisäarvoa?

Koekäyttö

Mobiilisovelluksessa on mahdollistettu koekäyttötila, jolla voi testata ja tutustua mobiilisovelluksen käyttöön ennen varsinaista tunnistautumista. Koekäyttötilaan pääset valitsemalla sovelluksen kirjautumissivulta "Kokeile Netvisor-mobiilia", joka löytyy tunnistautumisvaihtoehtojen alta. Koekäyttötila ei vaadi erillistä kirjautumista tai tunnistautumista sovellukseen.

Koekäyttötilassa on valittavissa kolme eri yritystä, joissa on erilaisia tietoja sovelluksen testaamista varten. Pyyhkäisemällä yläreunasta sivusuuntaan, voit vaihtaa yritystä. Voit selata ja tarkastella eri sivuja sekä valikkoa, kuten normaalisti sovelluksessakin. Sovellus ei sisällä minkään oikean yrityksen tai palkansaajan tietoja.

Kun haluat kirjautua ulos ja lopettaa koekäyttötilan käytön, valitse sovelluksen valikosta "Kirjaudu ulos". Koekäyttötilan käytön jälkeen voi normaalisti aloittaa sovelluksen oikean käytön.

Mikäli olet jo kirjautuneena varsinaiseen sovellukseen ja haluat ottaa koekäyttötilan käyttöön, kirjaudu ulos sovelluksesta ja valitse "Unohda minut", jotta saat kirjautumissivun näkyville ja voit valita koekäyttötilan.

Työaika ja matkat

Jokainen palkansaaja voi ladata sovelluksen käyttöönsä, jolloin palkansaajia ei ole tarvetta lisätä käyttäjiksi Netvisoriin. Jotta kaikki ominaisuudet ovat palkansaajalla mobiilissa käytössä, tulee hänellä olla palkansaajan perustiedoissa sekä "Palkat -palvelu" että "Matkat -palvelu" aktivoituna. Palveluiden aktivoimisen jälkeen sovellus alkaa toimia viimeistään kolmen tunnin viiveellä. Jokainen palkansaaja voi mobiilisovelluksen avulla kirjata oman työajan, matka- ja kululaskunsa ja tarkastella omia palkkalaskelmia, jos palkka on laskettu Netvisorilla.

Mikäli palkansaaja on lisätty varsinaiseksi käyttäjäksi Netvisoriin, vaikuttavat käyttöoikeudet mobiilisovelluksen näkymiin. Palkansaajille suositellaan annettavaksi valmis "Palkansaaja" -profiili, jotta kaikki palkansaajan tarvitsemat näkymät ovat käytettävissä.

Kieliasetukset

Mobiilisovelluksen kieliasetuksia voi muokata kohdasta Asetukset > Kieli. Valittavissa ovat suomi, englanti ja ruotsi.

Muokkausnäkymässä voi muokata myös lisätietoja, esimerkiksi kustannuspaikkaa. "Näytä lisätiedot" -valikosta avautuvat selite ja kustannuspaikat.

Palkkajaksokohtaisia kirjauksia ei ole toistaiseksi mahdollista kirjata mobiilisovelluksessa. Tämä on mahdollista Netvisorin selainversiossa.

Työajan kirjauksen ja matkalaskujen lukitseminen yrityksen asetuksista

Yrityksessä voidaan palkkamallikohtaisesti estää pääsy työajankirjauksiin ja matkalaskuille. Esto voidaan asettaa kohdasta: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Valitse palkkamalli > Työajan kirjaus -välilehti

Kun työajan kirjaukseen tai matkalaskuihin on asetettu "Ei" -valinta, näkyy palkansaajalle mobiilisovelluksessa tieto:

"Yrityksesi asetukset estävät matkalaskujen/tuntikirjauksien lisäämisen, muokkaamisen ja poistamisen tämän sovelluksen kautta."

Valikot ja widgetit

Mobiilisovelluksen aloitusnäkymällä näkyy erilaisia widgettejä, riippuen käyttäjän käyttöoikeuksista. Käyttäjät ja roolit -sivulta voi muokata käyttäjän toimintokohtaisia oikeuksia. Alla listattuna, mitä toimintokohtaisia oikeuksia tietyt widgetit vaativat.

• Liikevaihto: Kirjanpito > Perusraportointi
  • Tunnusluvut: Kirjanpito > Perusraportointi
  • Avoimet myynnit: Myyntireskontra > Myyntireskontran perustoiminnot
  • Maksuvalmiit tilisiirrot (Minulla käsittelyssä -widgetti): Ostoreskontra > Tilisiirrot
  • Pankkitilit: Perustiedot > Pankkitilien hallinta
  • Toimittamattomat myyntitilaukset (Minulla käsittelyssä -widgetti): Myyntireskontra > Tilauskäsittely
  • Kassavirtaennuste: Myynti- ja ostoreskontrien oikeuksista tarvitaan maksatusoikeudet (Ostolaskujen ja palkkojen maksaja ja tilisiirtojen maksaja)

Päävalikon (kuva alla) kautta siirrytään eri toimintoihin. Muut sovellukset -kohdasta löytyvät muut puhelimeen ladattavissa olevat Visman sovellukset.

Oma työsuhde ja lomat

"Oma työsuhde" -kohdassa näytetään palkansaajan verokortin tiedot ja maksetuksi merkityt palkkalaskelmat. Taulukkoa vetämällä sivulle voi selata palkkalaskelmia myös menneisyyteen.

"Lomat" -valikosta näkyvät käyttämättömät, käytetyt ja suunnitellut lomapäivät.

pdf
pdf
pdf
pdf
pdf
pdf