SISÄLTÖ

Intrum Riski-indikaattorin avulla voi seurata yritysasiakkaiden ja toimittajien maksukäyttäytymisen muutoksia. Palvelu seuraa asiakkaiden maksuviivetilannetta ja päivittää asiakasrekisteriä esimerkiksi lakanneiden yritysten osalta. Maksuviivetietojen perusteella voidaan ennakoida asiakkaan maksukyvyn heikentymistä jo ennen kuin asiakkaalle rekisteröidään varsinaisia julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Suomalaisista yritysasiakkaista toimitetaan luokitus, joka perustuu Intrumin laatimaan luokitusmalliin. Mallissa hyödynnetään Intrumin luottotietorekisteriin tallennettuja tietoja mm. yrityksen perinnässä olevista laskuista (maksuviiveet) sekä kaupparekisterin ja yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) tietoja. Luokitustiedot päivitetään kerran vuorokaudessa.

Riski-indikaattorissa ei ole mukana verovelkarekisterin tieto, koska se on saatavilla vain YTJ:n palvelusta.

Riski-indikaattori ottaa kantaa viimeksi kuluneen kuuden kuukauden perintätietohistoriaan, kuuden kuukauden aika tulee luottotietolaista. Lisäksi huomioidaan yrityksen lakkaaminen, yrityssaneeraus ja konkurssit.

Käyttöönotto

Intrum Riski-indikaattorin käyttöönotto tapahtuu Netvisor Storen kautta Laajennokset- välilehdeltä. Palvelun pääsee ottamaan käyttöön painamalla "Ota käyttöön"- painiketta.

Palveluiden käyttöönottoa varten tarvitset jonkin näistä käyttöoikeuksista: Käyttäjähallitsija (KH), Tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK), Yrityksen pääkäyttäjä, Yrityskäyttäjä-profiili tai Kaikki oikeudet-profiili.

Hinnoittelu

Intrum Riski-indikaattori on kuukausihinnoiteltu liikevaihtoluokan mukaan. Kuukausihinnoitteluun sisältyy asiakkaiden ja toimittajien tiedoissa näkyvä maksuvalmius.

Palveluun kuuluu lisäksi erikseen tilattava Pikaluottosuositus, joka antaa vielä täsmällisemmän kuvan asiakkaan / toimittajan maksuvalmiudesta. Pikaluottosuosituksesta veloitamme lisäksi hinnaston mukaisen maksun/kysely.

Toimittajien maksuvalmius

Kun palvelu on otettu käyttöön, näkee toimittajien maksuvalmiuden kohdasta Ostot > Toimittajalistaus > "Maksuvalmius" -sarake. Maksuvalmiuden kuvauksen ja viimeisimmän päivityksen ajankohdan saa näkyviin viemällä kursorin sarakkeen päälle.

Maksuvalmiuden tilat on seuraavat:

Hyvä
- Yrityksellä ei ole maksuviiveitä

Maksuviiveitä
- Yrityksellä on vähäisiä maksuviiveitä, mutta ne eivät todennäköisesti vaikuta asiakkaan/toimittajan maksukykyyn
- Yrityksellä on jonkin verran maksuviiveitä ja ne saattavat vaikuttaa asiakkaan/toimittajan maksukykyyn

Heikko
- Yrityksellä on merkittäviä maksuviiveitä ja ne todennäköisesti vaikuttavat asiakkaan/toimittajan maksukykyyn

Yrityksen tila
- Ei kaupparekisterissä
- Konkurssi
- Yrityssaneeraus
- Konkurssi rauennut
- Toiminta keskeytetty
- Elinkeinotoiminta päättynyt
- Kaupparekisteri lakannut
- Selvitystilassa
- Toiminta lakannut

Yritykselle ei ole saatavilla maksuvalmiustietoja

Asiakkaiden maksuvalmius

Asiakkaiden maksuvalmiuden näkee Asiakaslistauksesta (Myynti > Asiakaslistaus) sekä asiakkaan yleisnäkymästä. Maksuvalmiuden tilat ovat samat, kuin ostojen puolella.


Muuttuneet maksuvalmudet

 Etusivun "Poikkeukset ja Huomiot" widgettiin nousee tieto asiakkaiden muuttuneista maksuvalmiuksista. Widgetin linkistä "Muuttuneet maksuvalmiudet" pääsee porautumaan asiakaslistaukseen jossa näkyvät ne asiakkaat joiden maksuvalmiudessa on tapahtunut muutoksia viimeisen kahden viikon aikana.

“Muuttuneet maksuvalmiudet” listauksesta näkee tiedon siitä, mikä asiakkaan maksuvalmius oli ennen ja mihin se on päivittynyt. 


Pikaluottosuositus


Pikaluottosuositus-palvelun avulla saat yritysasiakkaan maksukäyttäytymiseen perustuvan kattavamman luottosuosituksen (hyväksytty, vakuus, käteinen). Luottosuositus perustuu Intrumin laatimaan luokitusmalliin, jossa hyödynnetään reaaliaikaisten maksuviivetietojen lisäksi myös tietoja julkisista maksuhäiriömerkinnöistä.

Saat PDF-raportin joka sisältää luottosuosituksen, yksityiskohtaiset maksuviivetiedot (perintätiedot), julkiset maksuhäiriömerkinnät, yrityksen perustiedot, vastuuhenkilöt sekä nimenkirjoitustiedot.

Pikaluottosuisituksen voi ostaa asiakkaan/toimittajan yleisnäkymästä "Haluatko lisätietoja yrityksen maksukäyttäytymisestä" -linkistä tai Liitteiden hallinta -välilehdeltä: Osta Intrum Pikaluottosuositus. Kun kyseistä linkkiä klikkaa, avautuu pikaluottosuosituksen kuvaus. Näkymästä voi myös ladata esimerkkiraportin ennen ostopäätöstä.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.