Jakokäyrien hallintaan pääsee yrityskäyttäjä-käyttöprofiililla, mutta uuden jakokäyrän lisääminen edellyttää KP-roolia sekä muokkausoikeuden kirjanpidon perustoimintoihin toimintokohtaisissa oikeuksissa.

Jakokäyriä voidaan käyttää ostolaskun ja myyntilaskun jaksotuksessa ja saada näiden avulla jaksotettua lasku halutuille kuukausille.

Jakokäyrien hallintaan pääsee taloushallinto > Kirjanpidon asetukset näkymästä.

Sivun lopussa on linkki jakokäyrien hallintaan.

Näkymässä on luotu muutama jakokäyrä valmiiksi. Jakso kenttä vaikuttaa monelle kuukaudelle tämä jaksottaisi laskua, mikäli haluttu jakokäyrä on valittu laskulle.

Uusi -painikkeen takaa voi luoda uusia jakokäyriä ja olemassa olevien jakokäyrien nimeä voi muokata haluamakseen.

Esim. neljännesvuosi jakokäyrä jaksottaa laskun kvartaaleittain. Tällä samalla periaatteella voi luoda omia sääntöjä, mutta yhteensä jakosuhde pitää olla 100 %. Jos ruksaa kohdan jaa prosentit jaksoille tasan päivittäessä, ohjelma pyöristää jaksot niin että ne tekevät yhteensä 100 %.

Jakokäyrien käyttö ostolaskulla

Olemassa olevia jakokäyriä voi käyttää avaamalla halutun ostolaskun. Ostolaskun toiminnot -kohdasta valitaan aseta jaksotussääntö.

ja täältä tulee lista näkyviin näistä jakokäyristä, jonka pohjalta voi valita haluamansa jaksotuksen laskulle.

Rivikohtainen jaksotus onnistuu ostolaskurivin lopusta ns. kolmiopainikkeesta ja sieltä valitaan jaksota rivi

Jaksotus myyntilaskulla

Myyntilaskun voi jaksottaa jakokäyrien avulla avaamalla halutun laskun ja myyntilaskun toiminnot ja aseta jaksotussääntö.

Listasta voi valita haluamansa jakokäyrän, jonka avulla myyntilaskun saa jaksotettua.

Jaksotuksen voi myös tehdä rivikohtaisesta valitsemalla halutun rivin myyntilaskulla ja valitsemalla jaksota rivi