Uuden tilityksen muodostaminen
Maksuaineiston muodostaminen ja maksatus
Tilityksien raportointi
Usein kysytyt kysymykset

Tilitykset-näkymässä muodostetaan raportteja ja tilisiirtoja eri Tilityspisteiden tiedoista, kuten esimerkiksi ammattiliittojen jäsenmaksuista tai ulosotoista. Tilityksen muodostamisesta syntyy aina raportti tilityspisteelle annettujen asetusten mukaisesti. Raporttia voidaan käyttää esimerkiksi selvityksenä ammattiliiton jäsenmaksujen perinnästä. Pääset Tilitykset-näkymään polkua Palkat > Palkanlaskenta > Velvoitteet > Tilitykset tai TaloushallintoYrityksen velvoitteet > Työantajan maksut ja tilitykset.

Tilitykset-näkymässä näytetään oletusrajauksena edellinen kalenterikuukausi. Tapahtumat ovat listalla aikajärjestyksessä tilityspisteittäin, uusin tilitys ylimpänä. Näkymää on mahdollista laajentaa Näytä tilitykset jälkeen -toiminnolla (katso kuva alla, kohta 1). Tehty aikarajaus pysyy oletuksena koko kirjautumisen ajan. Lisäksi voidaan piilottaa henkilöerittely tilityksiltä täppäämällä Piilota tilitysrivit -vaihtoehto (1), jolla saa listausta tarvittaessa tiivistettyä.

Uuden tilityksen muodostaminen

Tilitykset muodostetaan aina tilityspisteittäin, Uusi tilitys -linkistä (katso kuva alla, kohta 1).

Tilitykset haetaan maksupäivän perusteella ja samalta aikajaksolta voidaan tehdä vain yksi tilitys. Mutta jos ay-maksu haetaan ensin koko kuukaudelta ja myöhemmin tehdään lisäajo, niin silloin lisäajon palkanmaksupäivällä haettaessa jäsenmaksun saa uudelleen tilitettäväksi.

HUOM! Mikäli tilitys on raportoitu, sitä ei voi enää poistaa.

1. Määritä tilityksen ajankohta joko kuukausittain (katso kuva alla, kohta 1) tai päivämäärittäin, täppäämällä "Hae tilitys päivämäärävälillä" -ruutu (2). Jos esimerkiksi haet tilityksen maksupäivältä 15.2. ja seuraava palkanmaksupäivä on 28.2., niin hae tilitys päivämäärävälillä 1.2.-15.2. ajalta, jotta pystyt tekemään seuraavan tilityksen päivämäärävälillä 16.2.-28.2. Jos teet 15.2. tilityksen koko helmikuulta (1.-28.2.) et pysty hakemaan toisen palkanmaksupäivän tilitystä enää uudelleen helmikuulta.
  2. Tarkasta Pankkitilinumero
  3. Tarkasta Viitenumero. Esimerkiksi ammattiliiton jäsenmaksujen kuukausittain vaihtuva yrityskohtainen viitenumero voidaan tallentaa tässä vaiheessa (3).
  4. "Hae tilitysrivit palkanlaskennasta"
  5. Tilitystiedot näytetään Tilitysrivit-otsakkeen alle
  6. Tarkista "Yrityksen tilitettävän osuuden peruste", että siellä näkyy haetttavan tilityspisteen niminen palkkalaji esimerkiksi "Ay-jäsenmaksu" tai "Ulosmittaus"
  7. "Tallenna tilitys" (5)

Maksuaineiston muodostaminen ja maksatus

Saat muodostettua tilisiirron maksatusta varten klikkaamalla muodostuneen tilityksen kohdalla Maksa-linkkiä (katso kuva alla, kohta1). Mikäli linkkiä ei näy, lue Usein kysytyt kysymykset.

Ohjelma vahvistaa vielä maksuaineiston muodostamisen. Klikkaamalla "OK" maksuaineisto muodostuu Maksatusnäkymään.

Maksatusnäkymään pääset polkua Palkat > Palkanlaskenta > Maksa palkkoja.

1. Valitse maksettava tilitys täppäämällä valintaruutu rivin edestä (katso kuva alla, kohta 1)
  2. Valitse pankkitili, jolta haluat maksun suorittaa (2)
  3. "Jatka vahvistusnäkymään" (3)
  4. Tarkasta tiedot ja "Lähetä maksuun" (4)
  5. Saat onnistuneesta lähetyksestä ilmoituksen

Kun maksutapahtuman sisältämä tiliote saapuu Netvisoriin, luodaan tilityksestä automaattisesti tositteen kirjanpitoon.

Merkitse maksetuksi

Tilityksen käsittelyssä on nyt myös mahdollista merkitä muodostettu tilitys maksetuksi manuaalisesti "Merkitse maksetuksi" -painikkeella silloin kun tilityksen maksatus ei tapahdu Netvisorissa. Toimintoa ei ole mahdollista kumota, eli tilitystä ei voi merkitä uudelleen maksamattomaksi, jos se on kerran jo merkitty maksetuksi.

Tilityksen raportointi

Jokaisesta tilityksestä muodostuu erillinen raportti ja raportilla näytettäviä kenttiä voidaan muokata. Näin saat esimerkiksi selvityksen perityistä ammattiliiton jäsenmaksuista liitolle toimitettavaksi. Tietojen sähköinen ilmoittaminen suoraan Netvisorista ei ole mahdollista.

Pääset tilityksen raportointiin tilityksen kohdalla olevasta Raportoimaton-linkistä (katso kuva alla, kohta 1).

Avautuvalla raportilla näet kaikki tilityksen tiedot. "Valitse kentät" -linkistä avautuvasta valikosta voit valita raportilla näytettävät kentät (katso kuva alla, kohta 1).

Valintojen jälkeen klikkaa "Päivitä näkymä" -painiketta (2).

Voit tulostaa raportin Tulostin-kuvakkeesta (3). "Kuittaa tilitys raportoiduksi" -toiminto lukitsee raportin, minkä jälkeen sitä ei voida enää poistaa eikä muodostaa uudelleen (4).

Usein kysytyt kysymykset

Miksi Maksa-linkkiä ei tule näkyviin tilitysriville?

Jos tilityspisteen asetuksissa ei ole sallittu tilisiirron muodostamista, niin "Maksa"-linkin tilalla näkyy "Vain raportointi" -teksti.

Saat muokattua Tilityspisteen asetuksia Hallitse tilityspisteitä -linkin kautta.

1. Klikkaa kyseisen tilityspisteen rivillä Muokkaa-kuvaketta (katso kuva alla, kohta 1).
  2. Lisää valintatäppä ruutuun "Maksetaan" (2) ja lisää IBAN-muotoinen pankkitilinumero sekä viitenumero.
  3. "Tallenna" (3)

Miksi tilitystä ei muodostu vaikka ay-jäsenmaksu on vähennetty palkkalaskelmalla?

• Varmista, että palkkalaskelmalla käytetty palkkalaji (katso kuva alla, kohta 1) on sama kuin Tilityspisteen asetuksissa, kohdassa "Yrityksen tilitettävän osuuden peruste" oleva palkkalaji (2). Tarvittaessa, muokkaa Tilityspisteen asetuksia.

• Varmista, että palkansaaja, jolta ay-jäsenmaksua on peritty, on liitettynä tilityspisteelle (katso kuva alla).
  • Varmista, ettei kyseiselle palkansaajalle ole jo muodostettu tilitystä kyseiselle ajanjaksolle.Jos esimerkiksi kesäkuun ay-tilitys on jo muodostettu ja palkansaajalle muodostetaan lisälaskelma, ei tilitystä voi muodostaa uudelleen kesäkuulta samalle palkansaajalle.Tällöin lisälaskelman ay-jäsenmaksu tulee tilittää käsin tilisiirrolla. Lue tarkempi ohjeistus tilisiirron muodostamisesta ja maksamisesta.