Tilitykset -sivun näkymä on uudistunut 2.2.2023, josta ohessa Communityn ohjeistus: Massatoiminnot palkanlaskennan tilitysten muodostamiseen ja maksamiseen

SISÄLTÖ

Tilitykset -näkymällä voidaan muodostaa raportteja ja tilisiirtoja eri Tilityspisteiden tiedoista, kuten esimerkiksi ammattiliittojen jäsenmaksuista tai ulosotoista. Tilityksen muodostamisesta syntyy aina raportti tilityspisteelle annettujen asetusten ja hakuehtojen mukaisesti. Raporttia voidaan käyttää esimerkiksi selvityksenä ammattiliiton jäsenmaksujen perinnästä. 

Palkat > Palkanlaskenta > Velvoitteet > Tilitykset tai Taloushallinto > Yrityksen velvoitteet > Työantajan maksut ja tilitykset.

"Tilitykset" -näkymässä näytetään oletusrajauksena edellinen kalenterikuukausi. Tapahtumat ovat listalla aikajärjestyksessä tilityspisteittäin, uusin tilitys ylimpänä. Näkymää on mahdollista laajentaa "Näytä tilitykset jälkeen" -toiminnolla (katso kuva alla, kohta 1). Tehty aikarajaus pysyy oletuksena koko kirjautumisen ajan. Lisäksi näkymällä voidaan piilottaa henkilöerittely valitsemalla toiminnon "Piilota tilitysrivit" aktiiviseksi (Kohta 2), jolla saa listausta tarvittaessa tiivistettyä. 

Uuden tilityksen muodostaminen

Tilitykset muodostetaan aina tilityspisteittäin, "Uusi tilitys" -linkistä (katso kuva alla, kohta 1).

Tilitykset haetaan palkanmaksupäivän perusteella. Huomioithan, että samalta aikajaksolta voidaan tehdä vain yksi tilitys. 

HUOM! Mikäli tilitys on raportoitu, sitä ei voi enää poistaa.

 1. Määritellään tilityksen ajankohta joko kuukausittain (katso kuva alla, kohta 1) tai päivämäärä väliltä, klikkaamalla valinta "Hae tilitys päivämäärävälillä" -ruutu aktiiviseksi (2). Mikäli tilitys haetaan palkanmaksupäivältä 15.10. ja seuraava palkanmaksupäivä olisi 31.10., tällöin tilitys haetaan päivämääräväliltä 1.10.-15.10., jotta seuraavan palkanmaksun tilitys voidaan tehdä päivämääräväliltä 16.10.-31.10. Mikäli palkanmaksupäivän 15.10. tilitys tehdään koko kuulta (1.-31.10.) ei kuukauden toisen palkanmaksupäivän tilitystä voida muodostaa.
 2. Tarkistetaan "pankkitilinumero", sekä "viitenumero". Esimerkiksi ammattiliiton jäsenmaksujen kuukausittain vaihtuva yrityskohtainen viitenumero voidaan tallentaa tässä vaiheessa (3).
 3. Haetaan tilitysrivit palkanlaskennasta (4)
 4. Tilitystiedot näytetään Tilitysrivit -otsikon alla. (5)
 5. Tallenna tilitys.

Maksuaineiston muodostaminen ja maksatus

Tilisiirron saa muodostettua maksatusta varten klikkaamalla muodostuneen tilityksen kohdalla "Maksa" -linkkiä (katso kuva alla, kohta 1). Mikäli linkkiä ei näy, luethan Usein kysytyt kysymykset.

Ohjelma vahvistaa vielä maksuaineiston muodostamisen. Klikkaamalla "OK" maksuaineisto muodostuu Maksa palkkoja -näkymään.

Palkat > Palkanlaskenta > Maksa palkkoja.

 1. Valitaan maksettava tilitys valitsemalla valintaruutu aktiiviseksi (katso kuva alla, kohta 1)
 2. Valitaan pankkitili, jolta haluat maksun suorittaa. (2)
 3. Klikataan toiminnosta "Jatka vahvistusnäkymään". (3) 
 4. Tarkistetaan tiedot ja klikkaamalla toimintoa "Lähetä maksuun", tilitettävä erä lähtee maksuun (4) 
 5. Saat onnistuneesta lähetyksestä ilmoituksen 

Kun maksutapahtuman sisältämä tiliote saapuu Netvisoriin, luodaan tilityksestä automaattisesti tositteen kirjanpitoon.

Merkitse maksetuksi

Tilityksen käsittelyssä on nyt myös mahdollista merkitä muodostettu tilitys maksetuksi manuaalisesti "Merkitse maksetuksi" -toiminnolla silloin kun tilityksen maksatus ei tapahdu Netvisorissa. Toimintoa ei ole mahdollista kumota, eli tilitystä ei voi merkitä uudelleen maksamattomaksi, jos se on kerran jo merkitty maksetuksi.

Tilityksen raportointi

Jokaisesta tilityksestä muodostuu erillinen raportti ja raportilla näytettäviä kenttiä voidaan muokata. Näin saadaan esimerkiksi ay-liitoille toimitettava selvitys perityistä ammattiliiton jäsenmaksuista. Tietojen sähköinen ilmoittaminen suoraan Netvisorista ei ole mahdollista. Tilitys voidaan raportoida tilityksen kohdalla olevasta "Raportoimaton" -toiminnosta (katso kuva alla, kohta 1).

Avautuvalta raportilta nähdään kaikki tilityksen tiedot. "Valitse kentät" -toiminnosta avautuvasta valikosta voidaan valita raportilla näytettävät kentät (katso kuva alla, kohta 1).

Valintojen jälkeen klikataan "Päivitä näkymä" -painiketta (2).

Raportti voidaan tulostaa Tulostin-kuvakkeesta (3). "Kuittaa tilitys raportoiduksi" -toiminto lukitsee raportin, minkä jälkeen sitä ei voida enää poistaa eikä muodostaa uudelleen (4).

Usein kysytyt kysymykset 

Miksi Maksa-linkkiä ei tule näkyviin tilitysriville?

Jos tilityspisteen asetuksissa ei ole sallittu tilisiirron muodostamista, niin "Maksa"-linkin tilalla näkyy "Vain raportointi" -teksti. 

Tilityspisteen asetuksia voidaan muokata Hallitse tilityspisteitä -toiminnossa.

 1. Tilitykset -näkymältä klikataan toimintoa "Siirry tilityspisteiden asetuksiin". Avautuvalta näkymältä klikataan kyseisen tilityspisteen riviltä Muokkaa-kuvaketta. (katso kuva alla, kohta 1).
 2. Valitaan valintaruutu "Maksetaan" aktiiviseksi (2) ja lisätään IBAN-muotoinen pankkitilinumero sekä viitenumero. Tallenna.

Miksi tilitystä ei muodostu, vaikka ay-jäsenmaksu on vähennetty palkkalaskelmalla?

 • Varmista, että palkkalaskelmalla käytetty palkkalaji (katso kuva alla, kohta 1) on sama kuin Tilityspisteen asetuksissa, kohdassa "Yrityksen tilitettävän osuuden peruste" oleva palkkalaji (2). Tarvittaessa, muokkaa Tilityspisteen asetuksia.

 

 • Varmista, että palkansaaja, jolta ay-jäsenmaksua on peritty, on liitettynä tilityspisteelle (katso kuva alla).
 • Varmista, ettei kyseiselle palkansaajalle ole jo muodostettu tilitystä kyseiselle ajanjaksolle.Jos esimerkiksi kesäkuun ay-tilitys on jo muodostettu ja palkansaajalle muodostetaan lisälaskelma, ei tilitystä voi muodostaa uudelleen kesäkuulta samalle palkansaajalle.Tällöin lisälaskelman ay-jäsenmaksu tulee tilittää käsin tilisiirrolla. Lue tarkempi ohjeistus tilisiirron muodostamisesta.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.