Taloushallinto > Asetukset > Kirjanpidon asetukset > Tositelajit

Tositelajit on määritelty valmiiksi kun yritys perustetaan Netvisoriin. Näitä voi muuttaa käsin. Jos halutaan säilyttää perinteinen tositenumerojärjestys päivämäärien mukaan, avataan jokaiselle tapahtumalähteelle oma tositelaji. Netvisor-järjestelmässä säilyy kirjausketju huolimatta tosite- ja tositelajinumeroinnista. Jokaisella tapahtumalla on järjestelmän oma sisäinen yksilöintitieto ja tapahtumat on aina linkitetty reskontrien ja pankin tiliotteiden välillä.

Tositelajit-näkymässä voi lisätä ja poistaa tositelajeja, sekä ylläpitää niiden tietoja. Tositelajin tunnusta, nimeä ja arkistointitapaa voidaan muokata.

Lisää uusi: Tämän avulla voidaan luoda uusi tositelaji järjestelmään. Tositelajille voidaan antaa kielikäännöksiä sekä tositteen arkistointitavan. Tositelajille määritetty arkistointitapa ei nouse automaattisesti tilinpäätökseen tositelajin asetuksista, vaan käyttäjä voi lisätä itse tilinpäätöksen asetuksiin arkistointitekstin kohdassa "Kirjanpidon ja tositelajien asetukset". Lisätietoja tilinpäätöksen asetuksista täällä.

Muokkaaminen: Tositelajin muokkaamiseen pääsee tositelajin tunnusta klikkaamalla. "Automaattiset tilinpäätöskirjaukset" ja "Järjestelmän muodostamat" -tositelajien nimeä ei voi muuttaa.

Poistaminen: Poistaminen tapahtuu Tositelajin muokkaus -näkymässä, johon pääsee tositelajin tunnusta klikkaamalla. Tositelajia ei voida poistaa mikäli tositelaji on asetettu oletustositelajiksi tai se on käytössä tositteella.

Määritä oletustositelajit: Määritellään mikä tapahtuma luo minkäkin tositelajin.