Tämän ohjeen avulla voidaan suorittaa varastoon inventointi, eli saada haluttu määrä ja hinta varastoon.

Raportointi > Arvostus raportilta voidaan nähdä haluttuna päivänä tuotteen/tuotteiden varastomäärä ja arvo ja jos tässä on korjattavaa, pitäisi tehdä inventointikirjaus, jolla korjata tilanne kuntoon. Varastomäärästä nähdään missä varastossa kyseinen tuote on.

Varaston nollaus halutun tuotteen osalta

Varasto > Varastotapahtumat

Korjaus itse ohjelmassa.

Valitaan Luo uusi varastotapahtuma.

Valitaan haluttu tuote ja muokkaa määrää

tuotteen laajennetun haun kautta voidaan etsiä tuotetta ja hakea vaikka tietyn varaston tuotteet.

Muokkauspäiväksi tulee se päivä, milloin muutos tallettuu varastoon. Tämän voi tehdä takautuvasti.

Valitaan varasto missä kyseinen tuote, mikäli tämä ei tule suoraan tuotetta valittaessa.

Varastossa kenttä näyttää nykyisen varastomäärän.

Todellinen määrä kenttään syötetään nolla arvo, jolloin varaston määrä nollautuu.

Varastotapahtumatyypiksi kannattaa valita inventointi

ja syy kenttään pitää antaa jokin teksti muutoksesta.

Lopuksi tallennetaan muokkaa määrää ja arvoa -napista.

Jotta muutos tallettuu lopullisesti, pitää mennä varastotapahtuma näytölle ja painaa kirjaa kyseisen muutos rivin osalta.

Uusi inventaariokirjaus

Tämän jälkeen tehdään uusi varastokirjaus samalle tuotteelle.

Annetaan todellinen määrä kenttään oikea määrä, minkä verran tuotetta on varastossa

Tässä tapauksessa oikea määrä oli 10 kpl ja nyt voidaan antaa myös uusi hankintahinta, jolloin varaston arvoksi tulee hankintahinta * määrä. Tässä tapauksessa 10*20 =200 €

Painetaan muokkaa määrää ja arvoa, jolloin muutos tallettuu.

Tämän jälkeen pitää vielä kuitata tämä muutosrivi varastotapahtumat näkymästä.

Kun tilannetta sen jälkeen katsoo Raportointi > Arvostus raportilta ja hakee aiemmin valitun varaston tapahtumat, nähdään että tuotetta on nyt 10 kpl varastossa ja arvoksi tulee 200

Inventointi korjaus CSV-tiedoston avulla

Varasto > Varastotapahtumat.

Valitaan Tuo tietoja / Lataa tiedot

Ladataan tämän kautta mallitiedosto koneelle.

Exceliin syötetään ensiksi päivä, kenttä kannattaa aluksi muotoilla tekstimuotoon, jotta päivämäärän mahdollinen etunolla ei häviä. Päivämäärä syötetään muodossa pp.kk.vvvv eli esim. 26.06.2024

Tuotteen osalta syötetään tuotteen koodi. Tämä löytyy tuotekortilta numero kentästä.

Varasto kenttää syötetään varaston numero arvo, se löytyy Varasto>Sijainnit kohdasta.

Määrä kenttään ensiksi arvo nolla, jolloin varastomäärä nollautuu

Kustannushinta kentällä ei tällöin ole merkitystä mikä arvo tässä on

Syy kenttään haluttu syy esim. varaston korjaus.
Varastotapahtumatyypiksi kirjoitetaan Inventointi.

Alla esimerkki

Tallennetaan tiedot Excelissä ja tuodaan nämä tiedot.
Varasto > Varastotapahtumat
Tuo tietoja / lataa tiedot

Valitse tiedostot kohdasta haetaan Excelissä tallennettu tiedosto

Avautuu alla oleva näkymä, mistä voidaan halutessaan jättää kenttiä, pois. Tässä kohtaa ei tarvitse tiputtaa kenttiä.
Painetaan tuo -painiketta.

Kirjataan varastotapahtumarivi

Tämän jälkeen varasto on nollilla kyseisen tuotteen osalta.

Tuodaan Excelistä tämän perään uusi oikea määrä ja hankintahinta (Kustannushinta). Esimerkkinä määrä 15, hankintahinta 10

Tuodaan tämä tiedosto

Rivi pitää muistaa kuitata

Tämän jälkeen varastossa on 10 tuotetta, hinnaltaan 15 € ja varaston arvo 10*15 =150 €