• Perusta seuraava tilikausi hyvissä ajoin ennen nykyisen päättymistä. Vain perustetuille tilikausille voidaan kirjata laskuja ja tositteita, myöskään jaksottaminen ei onnistu tilikaudelle jota ei ole olemassa järjestelmässä.
 • Erottaako tase ja tuloslaskelma? Syynä tähän voi olla erottava tosite, eli Debet-Kredit -saldo ei täsmää. Nopea tärppihaku:
  1. Taloushallinto>Raportointi>Kirjanpidon raportointi>Tositeselailu
  2. Valitse aikaväli, jolta tositteita haetaan (usein koko kuluva tilikausi, mutta joskus erotus voi olla myös aiemmillakin tilikausilla)
  3. Ruksaa kohta "Näytä vain erottavat tositteet"
  4. Painetaan "Näytä raportti" -nappia.
  5. Listaukseen saisi tulla ainoastaan tilinpäätöstosite. Mikäli listaukseen nousee muita erottavia tositteita, niin nämä tositteet tulee tarkastaa, muut erottavat tositteet yleensä paljastavat virheellisen/puuttuvan viennin.
 • Tilikauden vaihteessa tulee tarkastaa, että laskut on kirjattu oikealle kaudelle. Huomioi, että myynti- ja ostolaskuilla on lasku- sekä kirjauspäivä. Laskut kirjautuu kirjauspäivän mukaiselle tilikaudelle.
 • Täsmäytysnäkymä on viimeistään tilinpäätöksessä saatava kuntoon, Netvisorissa suosittelemme kuitenkin tekemään täsmäytyksen viimeistään kuukauden alv-lukituksen ollessa ajankohtainen. Kun täsmäytystä tekee koko ajan, niin tilinpäätöksessä on vähemmän työtä.
 • Täältä löytyy ohje täsmäyttämiseen ja vinkkejä erojen etsimiseen Kuukauden päättäminen ja kirjanpidon täsmäytys.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.