Palkkaperusteiden tarkistusvaiheessa esitetään palkkamallin asetuksiin määritelty oletus palkanmaksupäivämäärä. Tässä vaiheessa voidaan tarvittaessa palkanmaksupäivämäärää vielä muokata. Eräpäivää itsessään ei voi muokata. Ohjelma veloittaa palkan yrityksen tililtä ennen palkanmaksupäivämäärää.

Mikäli palkanmaksupäivämäärää muutetaan käsin, valitse sen jälkeen "Tallenna", jolloin ohjelma päivittää myös eräpäivän.

Palkat suositellaan siirrettävän maksuun kaksi päivää ennen palkanmaksupäivämäärää, jotta maksuaineisto ehtii pankin käsittelyyn ja palkkasumma veloitetaan oikeana päivänä yrityksen tililtä.

Palkanmaksupäivä

Palkanmaksupäivä tarkoittaa päivää, jolloin palkka on palkansaajan tilillä. Palkanmaksupäivän mukaan määräytyy se, mille aikajaksolle palkka kohdistetaan kuukausi- ja vuosivelvoitteissa. Palkkalaskelmalla terminä näkyy jatkossakin maksupäivä, joka on jo nyt käytössä.

Eräpäivä

Eräpäivä on päiväys, jolloin palkka pitää viimeistään maksaa, jotta palkka ehtii palkansaajan tilille palkanmaksupäiväksi. Jo tapahtuneiden maksujen osalta eräpäivällä ilmoitetaan päivää, jolloin maksu on suoritettu.

Tositteen päiväys

Tositteen päiväys kertoo sen, mille päivälle palkkatosite kirjataan kirjanpitoon. Lisäksi raportoinnissa käytetään tätä päivää oletuksena rajattaessa päivämäärävälillä.

Pankkien yhteystiedot ja maksuajot

Mikäli haluat varmistaa, ovatko palkat haluttuna palkanmaksupäivämääränä palkansaajien tilillä tai veloitetaanko maksut tiettynä eräpäivänä maksajan tililtä, voi pankkien yhteystiedoista ja maksuajoista tarkistaa pankkikohtaiset maksuaineistojen käsittelyaikataulut. Tarvittaessa voi olla suoraan yhteydessä pankkiin.

 Käyttöohje: Pankkien yhteystiedot ja maksuajot 

Palkanmaksupäivämäärän muokkaaminen

Palkanlaskentaprosessin yläosassa näkee käsiteltävän palkkajakson tiedot. Tarvittaessa palkkamallin tietoja sekä palkkajakson kirjaus- ja palkanmaksupäiviä pääsee muokkaamaan. 

"Tarkista valittujen palkkaperusteet" -vaiheessa voidaan muokata palkanmaksupäivämäärää ja tositteen päiväysta jo ennen palkkalaskelman muodostamista.

Jo muodostettujen palkkalaskelmien palkanmaksupäivää ja tositteen päiväystä voi muokata "Muuta laskelmien palkanmaksupäivää ja tositteen päiväystä" -linkin kautta. Linkin käyttäminen muuttaa tiedot muodostetuille palkkalaskelmille, mutta palkkajakson Palkanmaksupäivä pysyy ennallaan.

Tallentaminen palauttaa takaisin edelliselle sivulle palkanlaskentaprosessiin.

Palkanmaksupäivän voi muokata myös Palkkalaskelman muokkausnäkymässä, "Palkkalaskelman lisätiedot" -välilehdellä.

Palkanmaksupäivää voi muokata myös suoraan "Palkanmaksupäivä" -otskion alta palkanlaskentaprosessissa.

Muutoksien jälkeen on hyvä tarkistaa palkkalaskelman tiedot, että päivämäärä on tallentunut myös palkkalaskelmalle.

Palkkalaskelmalla näytetään "Maksupäivä", joka tarkoittaa päivää, milloin palkka on palkansaajan tilillä. 

Maksatusnäkymä

"Maksa palkkoja" -sivulla näytetään palkkalaskelmista "Palkanmaksupäivämäärä" ja matka- ja kululaskuista sekä palkkaennakoista "Eräpäivä"

 Tarkemmat ohjeet: Maksatusnäkymä 

  

Palkka- ja matkaennakot

Palkka- ja matkaennakoissa uutta ennakkoa luodessa kysytään "Eräpäivää" eli päivää, milloin ennakko lähtee yrityksen tililtä.

Eräpäivä palkkaennakoissa tarkoittaa päivää, jolloin suoritus lähtee pankista. Suoritus on perillä palkansaajan tilillä 1-3 pankkipäivän päästä.

Tarkemmat ohjeet: Palkkaennakot

Pankkiliikennenäkymä

Pankki- ja laskuliikenteen seurantanäkymässä (Ostot > Maksut > Pankkiliikennenäkymä) on listattuna aina viimeisin onnistunut tapahtuma, sekä kaikki virheelliset ja käsittelyssä olevat aineistot tapahtumatyypeittäin.

Käyttöohje: Pankkiliikennenäkymä 

Palkat (toistuvaissuoritukset) ja matkalaskut näytetään aina 0 -summaisena, jotta reskontrakäyttäjä ei pääse näkemään maksettujen palkkojen/matkalaskujen summaa tätä kautta. 

Maksujen ja palkkojen peruminen

Mikäli pankkiin lähetetty maksu täytyy peruuttaa, ota ensin yhteyttä pankkiisi (ellei kyseessä ole Nordea tai Osuuspankki, joille voi lähettää sähköisen peruutuspyynnön) ja pyydä maksun peruutusta. Kaikki pankit eivät pysty lähettämään maksun peruutuksesta palautetta. Jos pankista kerrotaan, että aineiston peruutus on onnistunut, voi aineiston laittaa uudelleen maksuun Avoimet ostolaskut -näkymän (Ostot > Laskutus > Avoimet ostolaskut) kautta.

Katso tarkemmat ohjeet: Maksujen ja palkkojen peruminen

Peruutettu palkkaerä menee palkanlaskentaprosessissa maksamattomiin palkkalaskelmiin, mistä sen voi viedä uudelleen maksuun. Mikäli palkanlaskennasta on jo muodostunut tosite, niin sitä ei mitätöidä peruutusprosessissa.

Mikäli maksu peruuntuu tai hylkäytyy pankista, lähetetty palkkatietoilmoitus mitätöityy automaattisesti Netvisorista. Kun palkat siirretään uudelleen maksuun, lähetetään uusin palkkatietoilmoitus mitätöidyn tilalle. Palkkatietoilmoituksen tilan voi tarkistaa Palkkatietoilmoitukset -sivulta (Palkat > Palkanlaskenta > Palkkatietoilmoitukset)


 

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.