Joskus voi tulla eteen tilanne, että varaston arvo halutaan nollata kokonaan sekä määrien että arvon osalta.

Tämän tekemiseksi nollataan ensin varaston arvo yhdellä inventaariokirjauksella ja toisella inventaariokirjauksella merkitään tuotteiden oikeat saldot. Tarkemmat ohjeet Inventaarion tekemiseksi löytyy seuraavasta ohjeesta: Inventaario

Ennen uuden inventaarion tekoa varmistakaa, että tuotteilla on oikea hankintahinta.

1. Inventoidaan varasto nollaksi käsittelykorissa.

2. Tarkistetaan onko varastossa tuotteita joiden saldo on nolla, mutta joilla on arvoa (=ajetaan korjausraportilla varastonarvo vielä tarvittaessa nollaksi). Varastonhallinnan raportit

Tuotteet > Varastoraporit > Varastonarvon korjausraportti


Tuo raportille hakuehtojen perusteella sellaiset tuotteet, joiden varastomäärä on nolla, mutta joiden varastonarvo on nollasta poikkeava. Lisäksi sivulla voi valita halutut tuotteet ja muodostaa näille automaattisesti varastonarvon korjaustapahtuman. Toiminto luo uuden varastotapahtumarivin, jolla varastonarvon poikkeama nollataan. Luodaan siis korjaustapahtuma, jonka summa on vastaluku erottavaan summaan. Toimella ei ole keskihintaan vaikutusta.

Varaston korjausraportti käyttää hankintahintana vaihtoehtoa tapahtumalle tallennettu. Jos käyttää korjausraporttia, ei voi käyttää enää muuta hankintahintaa varastonhallinnan raporteilla kuin tapahtumalle tallennettu kyseisen tuotteen osalta.

3. Inventoidaan tuotteet oikeilla arvoilla ja saldoilla. Näin tuotteen taakse tulee oikea keskihinta.

Tämä korjaa varaston arvon sille päivälle, jona nämä kyseiset toimenpiteet tehdään. Toimenpide ei vaikuta takautuvasti, eli vanhoilla tapahtumilla säilyvät aiemmin kirjatut arvot. Myöskään avoimiin myynti- ja ostotapahtumiin inventaariokirjauksella ei ole vaikutusta, vaan varasto vähenee/kasvaa myyntitapahtuman/ostotilauksen toimituspäivän mukaan.

Käsittelykorin kautta tehtävää inventointia ei voi tehdä takautuvasti, eikä tähän inventointikirjaukseen voi linkittää aiempia myyntitapahtumia.
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.