Tuotelistauksessa tuotteen tiedoille pääsee tuotenimikkeen perässä olevasta muokkaa painikkeesta. 

Perustiedot

Tuotekoodi ja -nimike: Tuotteilla kannattaa aina käyttää yksilöllistä tuotekoodia, niin esimerkiksi hinnastopäivitysten tekeminen on helpompaa. Nimike -kenttään tulee tuotteen nimi.

Ensisijainen EAN-koodi: Tuotteelle voidaan syöttää EAN koodi.  Tämä on käytössä vain EDI-lähetyksessä, muoto pitää olla EAN13. Muuten tällä kentällä ei ole varsinaista merkitystä. Mikäli yrityksessä on käytössä tilaustenkäsittely, niin viivakoodin saa tulostettua lähetteelle.

Toissijainen EAN-koodi: Tuotteen mahdollinen toinen EAN-koodi. Huomaathan, että EDI-lähetyksessä käytetään tarvittaessa myös toissijaista viivakoodia. EDI-lähetyksessä käytetään ensin ensisijaista EAN -koodia, jos se on muodoltaan EAN13. Mikäli näin ei ole, niin otetaan sanomalle toissijainen EAN -koodi (mutta vain, jos se on muodoltaan EAN13). Mikäli kumpikaan EAN-koodi ei ole muodoltaan EAN13, ei näitä oteta mukaan EDI -sanomaan.

Kuvaus: Tuotteelle voidaan syöttää haluttu kuvaus. Tämä on sisäinen tieto tuotteella. Tulostuu tilauksen tulostusvaihtoehdoista Pro forma (vienti) -tulosteelle ja myyntilaskun pdf-tulosteelle tulostusmuodolla "Lasku (vienti)".

Liitetiedostot: Tuotteelle voidaan lisätä .pdf muotoinen liite "Hallinnoi liitetiedostoja" -linkistä. Liitteen lisäyksessä voidaan valita, liitetäänkö liite laskulle, tilaukselle tai tarjoukselle (tilaus ja tarjous vaativat tilaustenkäsittely -osion käyttöön). 

Klikkaa linkkiä "Hallinnoi liitetiedostoja"Tämän jälkeen paina "Selaa" ja liitä haluamasi tiedosto omalta koneeltasi. Paina lopuksi "Tallenna" -painiketta.

Vihreästä plussasta voidaan lisätä useampia liitetiedostoja varten rivejä. Liitetiedosto voidaan asettaa käytettäväksi myyntitulosteilla klikkaamalla ruksit halutun tulosteen kohdalla. Paina lopuksi "Tallenna" -painiketta, ja määritykset astuvat voimaan. Liitetiedosto otetaan asetusten mukaisesti mukaan myyntitulosteelle sen tulostusvaiheessa.

Myynti: Mikäli tätä ei ole valittu, ei tuotetta voi valita laskulle, tarjoukselle tai tilaukselle. Tuote näkyy oletuksena raporteilla.

Tuoteryhmä: Tuote voidaan valita kuuluvaksi tiettyyn tuoteryhmään. Tuotelistaus ja -haku -sivulla tuotteet voidaan ryhmittää tuoteryhmittäin. Uuden tuoteryhmän voi luoda "hallinnoi tuoteryhmiä" -linkistä.

Yksikkö: Tästä voit valita tuotteelle haluamasi yksikön. Yksikön voi luoda "hallinnoi yksikköjä" -linkistä.

ALV-kanta: Voidaan valita, mikä on tuotteen veroprosentti.

Hintatiedot

Perushinta: Tuotteen myyntihinta tämä on nettona, eli ALV:n määrä lisätään kyseiseen arvoon. Mikäli on ruksattu myös brutto -kohta, on hinta bruttona, jolloin hinta sisältää arvonlisäveron.

Provisioprosentti: Jos tuotteelle syötetään provisioprosentti, kerryttää tuotteen myyminen provisiota laskulle valitulle myyjälle. Raportin provisioista halutulta aikaväliltä saa myynnin raporteista (Myynti > Raportit) valitsemalla raportin muodoksi Myyjäraportti (edellyttää, että on myynti ja ostoreskontrien oikeuksissa oikeudet nähdä provisiota. Mikäli myyjätietoihin on annettu provisio se yliajaa tuotteen provision laskulla. Jotta tuotteelle voi antaa provision, pitää olla muokkausoikeus provisio kohtaan myynti- ja ostoreskontrien oikeuksissa. Jos siellä on valittu "Provisio ei näy", näytetään provisio kentässä * -merkki.

Hintaryhmät: Tuotteella voi olla oletushankintahinnan ja perushinnan lisäksi myös useita hintakertoimia eri hintaryhmissä, jolloin lopullinen myyntihinta lasketaan asiakkaan hintaryhmän mukaisella kertoimella perushinnasta. Näkymään voi antaa myös halutun loppuhinnan. Nämä lasketut hinnat ja niitä vastaavat myyntikateprosentit ovat tuotekortilla näkyvissä hintatiedoissa hintaryhmittäin. Tuoteryhmien kertoimet määritellään aina tuotekohtaisesti. Uuden hintatiedon voi määritellä "Valitse tuotteen hintaryhmä" -linkistä.

Hintaryhmien hallinta linkistä voidaan lisätä uusi hintaryhmä. Olemassa olevia ryhmiä voidaan valita alasvetovalikosta. Muutos kohtaan voidaan antaa haluttu hintakerroin tai loppuhinta. Hintakerroin 1,2 lisää 20 % lisää tuotteen myyntihintaan ja vastaavasti esim. kerroin 0,8 vähentää tuotteen hintaa 20 %. Tämän avulla voidaan luoda asiakaskohtaisia hintoja. Loppuhinta valinnalla voidaan määrittää käsin mikä on tuotteen hinta kyseiselle hintaryhmälle. 

Kun hintatiedot on tallennettu pitää mennä halutun asiakkaan lisätietojen muokkaus välilehdelle ja lisätä tänne myöskin kyseinen hintaryhmä. Tämän avulla voidaan siis muodostaa asiakaskohtaiset hinnat.

Hankintahinta: Hinta, jolla tuote hankitaan yritykseen esimerkiksi maahantuojalta. Tämä vaikuttaa mm. varaston arvoon, mikäli kyseisessä yrityksessä on varastonhallinta käytössä. Hankintahinnan lisääminen/muokkaaminen vaatii muokkaus -oikeuden hankintahintaan myynti- ja ostoreskontrien oikeuksissa. Jos valintana on hankintahinta ei näy, silloin hankintahinta kentässä näytetään * -merkki.

Hankintatiedot


Syöttämällä tuotteelle toimittajakohtaiset hankintatiedot, voidaan verkkolaskuina vastaanotettujen ostolaskujen riveistä muodostaa valmiit varastotapahtumaehdotukset. Lisäksi toimittajakohtaisen hankintatiedon sisältämää hankintahinta- asetusta käytetään oletuksena ostotilauksella, ostolaskulla tai manuaalisesti kirjatulla hankinta -tyypin varastotapahtumalla, kun mikä tahansa edellä mainituista käyttötapauksista kohdennetaan samassa hankintatiedossa olevaan toimittajaan.

Eli käytännössä voit määritellä millä hinnalla tuotetta hankitaan halutulta toimittajalta ostotilauksen avulla. Tähän voidaan myös määrittää mikä on hankittavan tuotteen tuotekoodi ja nimi, mikäli se eroaa Netvisorissa olevista tiedoista. Eli esim. maahantuojalla voi olla kyseinen tuote erinimellä ja koodilla mitä yrityksessä Netvisorissa. Hankintatietojen syöttäminen vaatii muokkausoikeuden hankintahintaan myynti- ja ostoreskontrien oikeuksissa.

Toimittajakortille on mahdollista asettaa oletusvaluutta, jolloin hankintatiedon hankintahinta tallennetaan järjestelmään tässä oletusvaluutassa. Tämä tehdään ostotilauksen kieli -kenttään toimittajatiedoissa. Kun oletusvaluutta on asetettu, käytetään tätä valuutta-asetusta aina poikkeuksetta, kun tuotekortilla määritetään toimittajakohtaista hankintahintaa.

Varastotiedot

Mikäli yrityksellä on Premium- paketin mukana tuleva varastonhallinta käytössä näkyvät tuotekortilla myös varastotiedot ja -määrät. Niiden avulla määritellään, onko tuote varastotuote ja mitä oletusvarastoa käytetään, kun myyntilaskusta muodostetaan varastotapahtumia.

 

Alkuperämaa: Voidaan valita tuotteen alkuperämaa. Valinta vaikuttaa EDI -sanoman välitykseen, ei muualle. 

Paino ja pakkaustiedot

Tuotteelle voidaan antaa paino ja pakkauskoko -tiedot. Tilavuus tulee näkyviin, kun paino ja pakkauskoko on annettu. Tieto näkyy tilauksen lähetteellä, muttei enää lähetteestä muodostetulla laskulla. Tilauksella paino näkyy kiloina ja tilavuus kuutiometreinä, riippumatta tuotteen painoyksiköstä.

Kirjanpidon tiedot

Tuotteella olevia kirjanpidon tietoja käytetään muodostettaessa automaattisesti kirjanpidon tositteita myyntilaskuista. Laskutettavan asiakkaan maakoodi määrittelee mitä tiliä tuotteella kulloinkin käytetään.

Laskentakohteet

Mikäli yrityksessä on käytössä laskentakohteet kirjanpidon puolella laskentakohteiden hallinnassa. Voidaan sieltä määritellä laskentakohteen otsikko tuotetietoihin, jolloin tuotteelle on valittavissa kyseisen otsikon alta olevia laskentakohteita. Tällöin kyseinen laskentakohde tulee tositteelle, kun tuotteesta on tehty lasku ja se lähetetään/tulostetaan. Tuotteella voi olla vain yksi laskentakohde laskentakohde otsikon alta. Mutta jos yrityksessä on useampia laskentakohde otsikoita voi niiden alta valita aina sopivan laskentakohteen.

Haluttujen muutosten/lisäysten jälkeen voit valita "Päivitä". Tällöin tiedot tallettuvat tuotekortille.

 

 

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.