Tilinpäätöksen asetuksiin pääsee kirjanpidon asetusten kautta tai tilinpäätöksen koostamisnäkymästä

Tilinpäätöksen asetukset

Muokkaa-painikkeen takaa saadaan tilinpäätöksen asetukset muokkaus-tilaan. Tilinpäätöksen asetukset kohdassa määritellään mitä tietoja tilinpäätöksen tasekirjalle tulee näkyville.

Tilinpäätöksen otsikko-kenttään voidaan kirjoittaa haluttu otsikko. Mikäli yritykselle on esimerkiksi tarpeen laatia lopputilitys tai välitilinpäätös, voidaan otsikko-kenttään vaihtaa tilinpäätöksen otsikko vastaamaan sopivaa tarkoitusta. Mikäli Tilinpäätöksen toteuttaja-kenttä jätetään tyhjäksi, niin kenttään tulee tilinpäätöksen toteuttaneen henkilön perusyritys, Käsin kirjoittamalla kenttään saadaan tasekirjalle näkyviin haluttu teksti.

Tilinpäätöksen allekirjoitus-kohtaan lisätään allekirjoittajat. Mikäli allekirjoittajia on useampia, voidaan uusia allekirjoittajia lisätä kohdassa Lisää uusi allekirjoittaja. Allekirjoittajien määrää ei ole rajattu. Lisäksi näkymästä voidaan vaihtaa allekirjoittajien järjestystä tai poistaa haluttu allekirjoittaja. Lisäksi toimitusjohtaja/vastuuhenkilö nousee automaattisesti tilinpäätöksen allekirjoituskutsulle mukaan, kun kutsu muodostetaan tilikausiarkistosta.

Tilinpäätösmerkintä-kohdassa voidaan ottaa kantaa näytetäänkö syötetyt tiedot tilinpäätöksen tasekirjassa vai ei. Tilinpäätösmerkinnän teksti-kenttään voidaan syöttää käsin haluttu teksti. Allekirjoittajien määrää ei ole rajoitettu.

Kaikki asetuksiin tehtävät muokkaukset tallennetaan alareunassa olevalla Tallenna-painikkeella.

Kirjanpitojen ja tositelajien asetukset

Kirjanpitojen ja tositelajien asetuksissa tuodaan automaattisesti mukaan ne kirjanpidot, mitä Netvisorista on aktiivisina. Muut kirjanpidot voidaan lisätä kirjanpitäjän toimesta. Samat lainalaisuudet koskevat myös tositelajeja. Tositteiden osalta Netvisorissa olevien tositteiden nimeäminen ja tositenumerovälin muuttaminen on estetty. Tositelajit ja tositenumeroväli nousevat tähän näkymään tilinpäätösnäkymän aktiivisen tilikauden pohjalta. Nämä tiedot näkyvät tasekirjalla luettelo kirjanpidoista ja aineistoista sivulla.

Arkistointiasetukset: Tilinpäätöksen säilytystapa pitää kirjoittaa manuaalisesti kenttään Arkistointiteksti.

Kirjanpidot: Kirjanpidot kohtaan valitaan mitä kirjanpitoja tilinpäätös sisältää. Tähän kohtaan voidaan esimerkiksi listata eri osakirjanpidot. Tietoja voidaan lisätä manuaalisesti Muokkaa-painikkeen kautta kohdassa Lisää uusi kirjanpito sekä valita tuleeko kyseinen tieto näkyville vai ei. Valittu -valinta tuo tiedon näkyville.

Tositelajit: Tuo näkyville yrityksen tositelajit ja ensimmäisen ja viimeisen tositteen numeron. Tositteiden osalta Netvisorissa olevien tositteiden nimeäminen ja tositenumerovälin muuttaminen on estetty.

Tase-erittelyjen asetukset

Tase-erittelyiden osalta voidaan muuttaa olemassa olevia tietoja, mutta tase-erittelyssä voi olla vain yksi laatija, tarkastaja ja hyväksyjä. Tase-erittelyjen laatija-tieto nousee myös Tilikausiarkistoon "Kirjanpitäjä"-kenttään.

Alkusaldo ja kauden muutos-kohdassa otetaan kantaa näytetäänkö tase-erittelyssä alkusaldot ja kauden muutos.

Nollasaldoiset rivit-kohdassa voidaan valita, näytetäänkö tase-erittelyllä nollasaldoiset rivit. Valinta käsittää nollasaldoiset tilit ja seurantakohteet.

Tilinpäätösraporttien asetukset

Tilinpäätösraporttien asetukset-välilehdellä voidaan ottaa kantaa Liitetietotositteiden muodostumiseen. Vaihtoehtoina on muodostaa liitetietotositteet omana raporttina tai tase-erittelyjen perään.

Mikäli tase-erittelyn muodostuminen on hidasta ja liitetietotositteita on useampia, niin kannattaa kokeilla muodostaa liitetietotositteet omana raporttina.