Löydät ajankohtaiset tiedotteet Communitystä.   |   Siirry tiedotteisiin tästä >

Joissakin tilanteissa ohjelman käyttö aloitetaan kesken tilikauden. Edellisen kauden vertailutietojen lisäksi kirjanpitoon voidaan viedä myös juoksevan kirjanpidon tiedot samalla tekniikalla. Kirjaus voidaan tehdä muistiotositteella (Muu) vaikkapa edellisen kuun vaihteeseen ja sitten jatkaa normaalia kirjanpitoa kuluvan kuun alusta.

Mikäli tuodaan edellisen tilikauden vertailutiedot, nämä kirjataan edellisen tilikauden viimeiselle päivälle. Sitten kun aloitetaan kirjanpito kesken tilikauden, tuodaan muutossaldo tilikauden alusta haluttuun päivään asti, josta eteenpäin aloitetaan juoksevan kirjanpidon hoito. Mikäli tilillä ei ole tapahtunut saldonmuutosta ei siitä kirjata muutossaldoa.

Mikäli kirjanpitoa on jo ehtinyt muodostua esim. reskontrien käyttämisen seurauksena, mutta nämäkin saldot halutaan tuoda sisään avaavina saldoina, niin voidaan jo muodostuneille tositteille tehdä massamitätöinti. Tämä onnistuu kirjanpidon raportilta, tositeselailu. Haetaan halutun ajanjakson tositteet ja painetaan mitätöi tositteita. Valitaan kaikki ja painetaan "Mitätöi valitut" -nappia.

Esimerkiksi yritys on aloittanut Netvisorin käytön maaliskuussa, mutta kirjanpitoa on tehty vanhassa ohjelmassa elokuun loppuun saakka. Tarkoitus on tuoda juoksevan kirjanpidon saldot sisään 31.8. päivälle ja jatkaa käyttöä normaalisti 1.9. alkaen. Kirjanpitäjä listaa kaikki tositteet väliltä 1.3. - 31.8. ja tekee niille massamitätöinnin. Tämän jälkeen hän tuo muistiotositteella avaavat saldot päivälle 31.8. ja asettaa manuaalisesti ALV-lukituksen samalle päivälle. ALV lukituksen saa laitettua päälle tilikausien hallinnasta.

Myyntisaamiset
Suosittelemme, että vanha myyntisaamissaldo kirjataan avauksessa eri tilille kuin kirjanpidon perustiedossa olevalle, Netvisorin käyttämälle, myyntisaamistilille. Kun viitesuorituksia tulee laskuille, joita Netvisorista ei löydy, niin suoritukset on helppo kirjata ao. myyntisaamistilille. Toki voidaan käyttää samaakin tiliä, mutta jos avoimia laskuja on siirtohetkellä paljon, niin tuo helpottaa seurantaa.

Ostovelat
Sama suositus kuin myyntisaamisten osalta.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.