Jotta käyttäjä näkee laskentakohderaportoinnin, pitää kirjanpidon toimintokohtaisissa oikeuksissa olla vähintään lukuoikeudet kohtiin "Perusraportointi", "Kirjanpidon perustoiminnot" ja "Kirjanpidon raporttihakuehdot" (kuva alla).

Raportit näkyvät suoraan "Yrityskäyttäjä" tai "Kaikki oikeudet" -profiililla.

Näillä saa raportin auki ja tositteen avattua, muttei saa tehtyä muutoksia siihen. Mikäli tositetta ei saa avata, ei annata lukuoikeutta kirjanpidon perustoimintoihin.

Kohdelaskentaraportoinnilla voidaan tarkastella tilisaldoja ja tapahtumia kohdelaskentaan liittyen. Raporttinäkymässä on myös budjettiseuranta. Laskentakohderaportille pääsee käyttäjä, jolle on asetettu Toimintokohtaiset oikeudet- näkymästä muokkausoikeus "Perusraportointiin" ja vähintään lukuoikeus "Kirjanpidon raporttihakuehtoihin".

Raportit:

• Kohdelaskentataulukko
  • Kohdelaskentataulukko tuloslaskelmamuodossa
  • Kohdelaskentataulukko kohteittain tuloslaskelmamuodossa
    • Kyseisellä raportilla on valittavana tarkentava laskentakohde. Kun tarkentavaa laskentakohdetta ei käytetä, niin raportti näyttää tiedot Kohdistamaton ja Yhteensä (kohteet + kohdistamaton). Jos tarkentavaa laskentakohdetta käytetään, niin raportti ei näytä kohdistamatonta lainkaan, vaan erottelee ainoastaan jokaisen kohteen saldon erikseen.

Hakuehdoissa tarkentavaa laskentakohdetta käytettäessä voidaan raportoida jokaisen alatason saldot erikseen (mikäli laskentakohteet on rakennettu hierarkisesti). Eli tällöin raportti ei summaa kohteita ylöspäin. Jos tarkentava laskentakohde jätetään pois, niin tällöin raportti ottaa hierarkian huomioon ja summaa saldot ylätasolle. Riippuen raportoinnin tarpeesta ja siitä, miten luvut halutaan esittää (summaako hierarkisesti ylöspäin vai jokainen kohde erikseen) tulee valita, käytetäänkö tarkentavaa laskentakohdetta vai ei.

• Kohdelaskennan tapahtumataulukko
  • Laskentakohdevertailuraportti
  • Controller-näkymä kohdelaskentataulukkona (Vaatii Tunnusluvut ja johdon raportoinnin päälle)

Raporttiehdoissa valitaan tarvittavat tapahtumarajoitukset päivämääriin ja tili- ja muihin ehtoihin liittyen.

Laskentakohteiden osalta voidaan valita tai rajata halutun otsikon kohteita, sekä poimia useita alakohteita ehdoksi. Useiden kohteiden poiminta tapahtuu valitsemalla "Näytä kohteet monivalintamuodossa" ja valitsemalla halutut kohteet CTRL-painike alaspainettuna.

Raportti näyttää rajausehdoilla laskettuna kohdeotsikon alaiset tilisaldot ja niiden budjettivertailun. Välilehdillä näytetään raporttitiedot otsikoittain. Mikäli raportilla on käytetty eri otsikoiden laskentakohteiden yhdistelmää rajauksena, niin myös sellaiset tapahtumarivit, jotka ovat vastaavalla otsikkotasolla kohdistamattomia, otetaan mukaan. Ne voi rajata pois näkyvistä näytä vain kohdistetut -linkistä. Vastaavasti budjettiseurannan voi rajata pois näkymästä.