Matkalaskujen kirjaaminen

Videossa kerrotaan, miten päivärahalaskurin käyttö mobiilisovelluksella tapahtuu.

Uuden matka- ja kululaskun lisääminen


Toimintovalikon "Matkalaskut" aloitusnäkymään on lisätty painike "Uusi matkalasku". Tästä pääset lisäämään matkalaskulle otsikon ja kuvauksen.

Jatka matkalaskun lisäämistä valitsemalla "Lisää rivi", josta voit valita lisättävän kulutyypin:

  •     Kulu
  •     Kilometrikorvaus
  •     Päiväraha

Kulun lisääminen

Voit lisätä kululle liitteen kuvaamalla haluamasi kuitin tai lisäämällä aiemmin ottamasi kuvan galleriasta. PDF-liitteen lisääminen kuluriville on myös mahdollista puhelimen kansiosta, johon tiedosto on tallennettu esimerkiksi sähköpostista. Kulurivlle voidaan lisätä vain yksi liite.

Kulun lisääminen tapahtuu ilmoittamalla vastaavat tiedot kuin aiemminkin. Valitse kulutyyppi, ilmoita määrä, yksikköhinta, alv% ja päiväys. Voit antaa myös selitteen ja laskentakohteet. Palkansaajan oletuslaskentakohteet ovat valittuna oletuksena.

Tallenna -painikkeella tallentuvat syötetyn kulun tiedot sekä matkalaskun otsikkotiedot siinä kohtaa kun ensimmäinen rivi tallennetaan.

Kilometrikorvauksen lisääminen

Myös kilometrikorvausten lisääminen tapahtuu syöttämällä vastaavat tiedot kuin muillakin kirjaamistavoilla. Valitse kilometrikorvaustyyppi, määrä eli ajetut kilometrit, yksikköhinta, joka tulee oletuksena kilometrikorvaustyypin perusteella, päivämäärä ja reitti. Voit ilmoittaa myös kyydissä olevien henkilöiden määrän. Tämä vaikuttaa yksikköhintaan nostamalla a-hintaa verottajan vahvistaman senttimäärän verran kutakin matkustajaa kohden. Lisäksi voit tässäkin kulutyypissä lisätä selitteen, laskentakohteet ja liitteen.

Päivärahan lisääminen

Päivärahan lisääminen tapahtuu vastaavasti kuin muillakin kirjaamistavoilla. Pakollisia tietoja ovat päivärahatyyppi, määrä, yksikköhinta, joka tulee oletuksena valitun päivärahatyypin perusteella, lähtöaika ja paluuaika. Lisäksi voit antaa selitteen, laskentakohteet ja liitteen.

Rivin muokkaaminen ja poistaminen

Tallennettua riviä voi muokata sovelluksessa, jos sitä ei ole vielä hyväksytty tai maksettu. Muokkaaminen tapahtuu valitsemalla käsiteltävä matkalasku ja klikkaamalla muokattavaa riviä. Muuta tiedot ja tallenna.

Tarvittaessa voit myös poistaa matkalaskurivin siirtymällä riville. Poistamisen edellytyksenä on se, ettei riviä ole vielä hyväksytty tai maksettu. Kokonaisen matkalaskun poistaminen onnistuu kun kaikki matkalaskurivit on ensin poistettu.

Matkalaskun hyväksyntä

Matkalaskurivit tallentuvat suoraan "Kuitattu" tilaan ja ne ovat välittömästi hyväksyjien hyväksyttävissä Netvisorin selainversiossa. Matkalaskun tekijänä sinun ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä tietojen ilmoittamisen ja tallentamisen lisäksi, jotta voit saada rahasi matkalaskuista. Matkalaskut tulevat hyväksytyiksi ja maksetuiksi yrityksen käytännön mukaisesti. Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.