Myynnit - Asiakkaat

Asiakaslistaus

Asiakaslistauksen napeilla voidaan ladata näytöllä näkyvät tiedot, voidaan tuoda csv-tiedostosta asiakastiedot sisälle sekä lähteä manuaalisesti luomaan uusi asiakas järjestelmään.

Asiakaslistauksen ladattavaan tiedostoon voidaan käyttäjän toimesta valita halutut tiedot. Vaihtoehdot:

Vaihtoehdoista voidaan valita relevantit tiedot, tai vaihtoehtoisesti listauksen lopusta voidaan valita Valitse kaikki.

Asiakaslistauksen hakutoiminnot

Etsi = Tämän avulla voi etsiä tietyn asiakkaan nimen tai asiakaskoodin perusteella

Per sivu = Montako tulosta per sivu halutaan. Vaikuttaa listauksen luettavuuteen.

Tila = Haetaanko kaikki asiakkaat, vai suodatetaanko listauksesta pois ei-aktiiviset tai aktiiviset asiakkaat.

Asiakasryhmä = Haetaanko listaukseen tietty asiakasryhmä

Muista = Toiminnon avulla voi tallentaa hakuasetuksen selaimen evästeisiin, mikäli halutaan esim. tulosten määrä per sivu tai asiakkaan tila jättää muistiin seuraavaa hakua varten.

Asiakastaulukko

Asiakastaulukkoon voidaan per käyttäjä valita näkyviin seuraavat sarakkeet:

Valinta Nollaa taulukko palauttaa oletussarakkeet jotka ovat Numero, Asiakkaan nimi, ALV-tunnus sekä Sähköposti.

Listauksen rivitoiminnot

Luo tilaus = Vasemman puoleinen nappi aloittaa uuden tilauksen luomisen kyseisen rivin asiakkaalle.

Muokkaa = Oikeanpuoleisella napilla pääsee muokkaamaan asiakkaan tietoja.

Asiakaskortti

Perustietojen oikeassa yläkulmassa voidaan joko tallentaa asiakaskortin muutokset tai poistaa asiakasrekisteristä.

Info

Yleistiedot ja asetukset

Numero = Asiakaskoodi

ALV-tunnus = Y-tunnus tai ALV-tunnus

Asiakkaan nimi = Nimi

Vaihtoehtoinen OVT-tunnus = OVT-tunnus mikäli se poikkeaa yrityksen normaalista verkkolaskuosoitteesta. Käytetään esimerkiksi isojen yritysten tiettyjen toimipaikkojen yksilöintiin.

Ryhmä = Asiakasryhmä

Tila = Avoin tarkoittaa että asiakas on aktiivisessa käytössä, Estetty tarkoittaa että asiakas on ei-aktiivinen.

Oletusvaluutta = Millä valuutalla asiakkaalle myydään.

Luottoraja = Tähän voidaan laittaa muistiin asiakkaan ohjeellinen luottoraja per lasku.

Kieli = Asiakkaan oletuskieli. Tämän avulla voidaan hallinnoida esimerkiksi tuotteiden käännöksiä tilausvahvistukselle.

Maksuehdot = Mitä maksuehtoa käytetään oletuksena asiakkaalla.

ALV-käsittely = Asiakkaan oletus ALV-käsittely.

Asiakkaan alennusprosentti = Tähän voidaan asettaa mahdollinen yleinen asiakkaan alennusprosentti.

Osoitteet

Laskutusosoite = Asiakkaan yleinen laskutusosoite

Toimitusosoitteet = Asiakkaan oletustoimitusosoite. Muita osoitteita voidaan asettaa Osoitteet-välilehdellä. Tähän näkymään täydennetty toimitusosoite tulee oletuksena myyntitilaukselle.

Yhteystiedot

Oletusyhteystiedot asiakkaalle.

Viitteet

Asettelu = Mitä dokumenttiasettelua asiakkaalla käytetään. Tämän avulla voidaan helposti tuottaa erinäköisiä pdf-tulosteita esimerkiksi vientiasiakkaille.

Hinnat ja alennukset

Tällä välilehdellä hallinnoidaan asiakaskohtaista hinnoittelua.

Jos asiakas kiinnitetään hintaryhmään, aktivoituu hintaryhmäkohtainen alennusprosentti niille tuotteille, jotka on myös kiinnitetty hintaryhmään. Ts. asiakas pitää kiinnittää hintaryhmään JA hintaryhmä pitää kiinnittää tuotteelle, jotta alennusprosentti astuu voimaan.

Yliaja ryhmän alennus (%) = Mikäli asiakas halutaan kiinnittää tiettyyn hintaryhmään, mutta jostain syystä asiakkaalle halutaan antaa hintaryhmän tuotteista eri alennus kuin muille, voidaan tähän määrittää haluttu alennusprosentti. Tämä alennusprosentti pätee niille tuotteille jotka kuuluvat hintaryhmään, ja se yliajaa hintaryhmän normaalin alennusprosentin.

Etsi = Tuote voidaan etsiä nimellä tai numerolla hinnoiteltavaksi.

Ryhmä = Suodattaa hinnoittelutaulukkoon tietyn tuoteryhmän tuotteet.

Lataa tiedot = Lataa hinnoittelutaulukon csv-tiedostoksi. Tiedosto sisältää seuraavat sarakkeet:

TuoteMyyntihintaAlennus(%)
Tuotenimi (koodi)Hinta euroinaProsentti

Tuo tietoja = Tämän avulla voidaan tuoda hinnasto sisälle csv-tiedostosta. Tiedostossa pitää olla sarakkeet Tuotekoodi, Asiakasnumero, Myyntihinta ja Alennus(%).

Tuotekohtainen hinnoittelu annetaan käyttöliittymän kautta hinnoittelutaulukkoon.

Tuote = Mikä tuotekoodin on kyseessä.

Perushinta = Tuotteen perusmyyntihinta, haetaan tuotekortilta.

Hinta (EUR) = Asiakaskohtainen loppuhinta euroissa.

Alennus (%) = Asiakaskohtainen alennus kyseisestä tuotteesta. Jos asiakas ja tuote on kiinnitetty hintaryhmään, hintaryhmän alennusprosentti näkyy tässä.

Alennusryhmä = Jos tuote on kiinnitetty johonkin hintaryhmään, hintaryhmän nimi näkyy tässä.

Uusi porras = Mikäli tuote halutaan hinnoitella kappalemääräisesti porrastetusti, se tehdään tässä. Portaalle annetaan kappalemäärä sekä yksikköhinta tai alennusprosentti. Portaita voi olla useita per tuote. Ts. tuotteelle voidaan antaa hinta per 5 kpl, hinta per 10 kpl, hinta per 15 kpl jne. Sen jälkeen Rackbeat noutaa tilausriville oikean yksikköhinnan perustuen rivin kappalemäärään.

Muistiinpanot

Asiakkaan taakse voidaan tallentaa muistiinpanoja myöhempää käyttöä varten. Muistiinpanosta ilmoitetaan käyttäjälle myyntitilauksella:

Jota klikkaamalla käyttäjä pääsee lukemaan muistiinpanot poistumatta tilaukselta:

Yhteyshenkilöt

Asiakkaan taakse voidaan lisätä yhteyshenkilöitä. Valinnalla Sähköpostin kopio voidaan ohjata esimerkiksi sitä, kenelle kaikille tilausvahvistus lähetetään Rackbeatistä.

Osoitteet

Osoitteet-välilehdelle voidaan määritellä asiakaskohtaiset toimitusosoitteet. Toimitusosoite voidaan valita tilaukselle tarpeen mukaan, eli jos asiakkaalla on esimerkiksi 3 eri toimipaikkaa, voidaan per myyntitilaus valita mihin toimipaikkaan tehdään toimitusta.