Palkanlaskija-rooli (P) on pakollinen käyttäjälle, joka laskee palkkoja. Suositeltavaa on, että palkanlaskijalla on palkanlaskennan profiilinaan "Kaikki oikeudet". Palkanlaskija tarvitsee myös Ostolaskujen ja palkkojen maksaja -oikeuden myynti- ja ostoreskontraoikeuksista, jotta hän voi maksaa palkkoja. Palkanlaskennan toimintokohtaiset oikeudet määräävät ensisijaisesti sen, mille Netvisorin sivuille käyttäjällä on luku- tai muokkausoikeudet. Ilman toimintokohtaisia oikeuksia P-roolilla itsessään ei tee mitään, vaan rooli täydentää annettuja toimintokohtaisia oikeuksia.

SISÄLTÖ

Roolin asettaminen

Roolin asettaminen tapahtuu kohdasta Yritysvalikko (yrityksen nimi) > Käyttäjät ja käyttöoikeudet > Käyttäjät ja roolit > klikkaa käyttäjän nimestä > Palkat, työaika ja matkat

Palkanlaskija-roolin (P) voi antaa joko tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK) tai yrityksen Netvisor-ympäristön hallinnan etusivulla näkyvä pääkäyttäjä, jolla on myös Käyttäjähallitsija-rooli (KH). Itselleen roolia ei voi antaa. Tarvittaessa rooli voidaan asettaa myös Netvisorin asiantuntijoiden toimesta.

Käyttöohje: Palvelunhallinta: Käyttäjäoikeuksien hallinta

Palkansaajien hallinta

Ilman Palkanlaskija-roolia käyttäjä näkee palkansaajia vain yrityshierarkiaoikeuksien mukaisesti. Eli käyttäjä näkee palkansaajat, jotka kuuluvat hierarkiatasoon, johon käyttäjällä itsellään on asiatarkastus- tai hyväksyntäoikeus.

Palkanlaskijan -roolin (P) avulla käyttäjä näkee kaikki palkansaajat hierarkiaoikeuksistaan riippumatta. Henkilötietojen hallinnoija -rooli (HH) noudattaa hierarkiaoikeuksia. Huomioithan, että palkansaajien hallintaa varten tarvitaan tietynlaiset toimintokohtaisten oikeuksien muokkausoikeudet, pelkkä P- tai HH-rooli eivät siis riitä. Tarkemmat ohjeet tarvittavista toimintokohtaisista oikeuksista palkansaajien hallintaan on kerrottu omalla sivullaan.

Käyttöohje: Käyttöoikeudet: Palkansaajien hallinta

Sivut ja toiminnot, jotka vaativat Palkanlaskija-roolin

Alla olevan listauksen mukaiset toiminnot vaativat Palkanlaskija-roolin palkanlaskennan toimintokohtaisten oikeuksien lisäksi.

Henkilöstö

• Palkansaajan muut kuin ensimmäinen perustiedot -välilehti
  • Palkansaajan poistaminen
  • Palkkojen historiatiedot ja lomalaskennan alkusaldot
  • Palkkaperusteiden hallinta
  • Verokortit ja verokorttien nouto

Työaika ja matkat

• Työaikaraportti työmaittain
  • Työaikaraportti urakoittain
  • Työajan tehohallinta
  • Lomapäiväkirjanpito
  • Työaikaraportointi

Palkanlaskenta

• Palkanlaskennan raportit
  • Palkkatodistukset
  • Palkkalistat
  • Palkkalaskelmat ja -jaksot
  • Palkanlaskentaprosessi

Velvoitteet

• Palkkatietoilmoitukset
  • Työnantajan erillisilmoitukset
  • Kuukausittaiset velvoitteet

Palkanlaskennan velvoitteiden hoitamiseen liittyvistä käyttöoikeuksista on kerrottu tarkemmin tässä ohjeessa: Käyttöoikeudet: Velvoitteiden hoitaminen