Työpäivien lukumäärä saadaan palkkalaskelmalle, kun tehdään tämän käyttöohjeen mukaiset toimenpiteet. Ensin luodaan uusi palkkalaji nimeltä "Työpäivät".

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Lisää uusi palkkalaji

Luodaan palkkalaji alla olevan kuvan esimerkin mukaisesti:

• Nimi: Työpäivät
  • Ryhmä: Palkat ja lisät
  • Palkkalistan ryhmä: Ei huomioida
  • Lähde: Käyttäjän kaava
  • Yksikkö: ei tarvitse valita
  • Tulolaji: ei tarvitse valita
  • Näytetään raporteilla: ei valita
  • Oletuksena mukana laskennassa: valitaan
  • Tallenna

Palkkalajin lähteen on oltava "käyttäjän kaava", mikäli palkkalajin arvo muodostetaan laskentakaavalla.

Kun jätetään valitsematta asetus "näytetään raporteilla", näkyvät "Työpäivät" -palkkalajin tiedot palkkalaskelmalla ilman € -merkkiä ja ohjelma tuo automaattisesti kalenterikuukauden työpäivät palkkalaskelmalle. Tarvittaessa työpäiviä voi muokata käsin palkkalaskelmarivillä.

Seuraavaksi liitetään luotu palkkalaji haluttuun palkkamalliin:

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Valitse palkkamalli > Kaavat

Valitse "Liitä palkkalaji palkkamalliin" ja etsi pudotusvalikosta "Työpäivät" -palkkalaji ja valitse "Liitä".

Mikäli yrityksessä kirjataan työaikaa Työaika -osioon, lisätään palkkalajille kaava. Lisää vihreästä plussamerkistä uusi rivi, valitse ensin pudotusvalikosta "palkkajakson kalenteritieto" ja tee sitten valinta "Palkkajaksolla tehdyt työpäivät"

Mikäli Työaika -osio ei ole käytössä, valitaan kaavaan "Palkkajaksolla tehdyt työpäivät" valinnan sijaan "Palkkajaksolla olevat arkipäivät". Tämä johtuu siitä, että jos työaikoja ei merkitä Työaika -osioon päiväkohtaisesti, ei ohjelma tiedä todellisten tehtyjen työpäivien määrää. Tällöin on kuitenkin mahdollista käyttää palkkajakson arkipäivien lukumäärää.

Näin työpäivät tulevat automaattisesti palkkalaskelmalle joko palkkajakson arkipäivien mukaan tai Työaika -osioon kirjattujen kirjausten mukaan.