(Ostot > Ostolaskut > Ostolaskuluettelo)


Ostolaskuluettelo aukeaa käyttöoikeuksien osalta minimissään lukuoikeuksilla ostoreskontran näkymiin ja luetteloihin, tällä ei kuitenkaan vielä voi avata laskuja laskunumeroista. Jotta ne saa auki, pitää olla myös vähintään lukuoikeudet ostoreskontran perustoimintoihin, jotta toimittajan voi avata, pitää olla minimissään lukuoikeudet toimittajien hallintaan. Lukuoikeuksilla ei voi tehdä mitään muutoksia. 


Sivun yläreunassa näkyvät hakuehdot, joilla voidaan hakea listaukseen halutut ostolaskut. Ostolaskuja voi hakea esimerkiksi laskun tilan, toimittajan, käsittelijän ja lasku-/erä-/ ja maksupäivien mukaan. Haettua laskulistaa voi rajata ja käsitellä vielä tarkemmin haun jälkeen laskulistan ohessa olevien asetusten avulla.

Kaikkien laskujen listaaminen ilman hakuehtoja onnistuu jättämällä kaikki rajaukset tyhjiksi ennen listauksen hakemista.

Hakuehtojen mukaisten laskujen määrä näkyy painikkeen vieressä ja päivittyy aina hakuehtoja muutettaessa.

Laskun tila

Avoin: Hakee kaikki ei kokonaan maksetut laskut.

Erääntynyt: Hakee laskut, joiden eräpäivä on menneisyydessä.

Maksettu: Hakee kokonaan maksetut laskut.

Tiliöity: Hakee laskut, jotka on tiliöity ja joilla on tosite.

Esitiliöity: Hakee laskut, jotka on jo tiliöity, mutta näillä ei vielä ole tositetta. Tosite tulee näkyviin, kun laskun asiatarkastaa. 

Tiliöimätön: Hakee laskut, joita ei ole vielä tiliöity.


Kun kaikki halutut hakuehdot on annettu, voidaan ehtojen mukaiset laskut listata painikkeella. Ruudun vasemmassa reunassa olevilla valinnoilla hakuehtoja voidaan rajata tarkemmin. Näytä sarakkeet -painikkeesta saadaan listaukseen näkyviin lisää haluttuja sarakkeita. Tämän jälkeen pitää painaa päivitä valinnat -painiketta. Päivitä valinnat -painikkeen vieressä on myös alaspäin olevassa kolmiossa valinta, palauta oletukset. Tällöin saadaan oletusnäkymä takaisin ja käyttäjän muokkaukset häviävät. Tätä voi käyttää esimerkiksi apuna, jos on määritellyt näkymän niin, että siitä ei oletuksena tule kaikki tarvittavat laskut näkyviin. 

Laskuluettelon ja sen asetusten toiminnot toimivat samalla tavoin kuin ostoreskontranäkymässä. Laskun tilan otsikot on mahdollista pienentää listauksen selkeyttämiseksi klikkaamalla otsikkoa hiirellä. Lisäksi näytä vain- kohdasta voidaan rajata hakua. Ulkomaan laskujen kohdalla maa haetaan toimittajan pankkitilin perusteella, eli jos ulkomaisella toimittajalla on suomalainen pankkitili tiedoissa, katsotaan kyseinen laskuksi kotimaan laskuksi.  

 

Asetuksista voidaan valita laskutaulukossa näytettävät sarakkeet. Jos laskuluettelon sarakkeita lisätään tai poistetaan näkyvistä, täytyy näkymä vielä päivittää Päivitä valinnat -painikkeella.

Laskun tila sarake: Tämä näkyy, jos käyttäjällä on jokin seuraavista:

Kirjanpitäjä -rooli

hyväksyjä -rooli

Laskun maksaja -rooli.


Valitse näytettävät

Uudet laskut: Näyttää laskut, jotka ovat uusi lasku tilassa. Näitä ei ole vielä asiatarkastettu tai hyväksytty tai laitettu kiertoon joillekin henkilöille asiatarkastettavaksi tai hyväksyttäväksi.

Käsittelyssä olevat laskut: Laskut, joissa on mukana asiatarkastajana tai hyväksyjänä.

Maksatusvalmiita laskut: Laskut, jotka on hyväksytty, muttei vielä lähetetty maksuun.

Hylätyt laskut: Näyttää laskut, jotka on hylätty kierrossa.

Lisäksi näytä vain

Minulle kohdistetut laskut: Näyttää vain ne laskut, jotka on kohdistettu käyttäjälle asiatarkastus / hyväksyntä kierrossa.

Käsiteltävissä olevat laskut: Näyttää vain ne laskut, jotka voin käsitellä tällähetkellä. Eli olen esimerkiksi kierrossa seuraavana asiatarkastajana, kenen pitäisi tarkistaa kyseinen lasku.

Kassa-alennetut laskut: Näyttää laskut, joiden maksuehdossa on kassa-alennusta.

Kotimaan laskut: Näyttää vaan laskut, jotka ovat kotimaisia. 

Ulkomaan laskut: Näyttää laskut, joissa toimittajan maa on jotain muuta kuin suomi.

Vain valuuttamaksut: Näyttää laskut, joissa valuutta on jotain muuta kuin euro.

Erääntyneet laskut: Näyttää laskut, joiden eräpäivä on menneisyydessä. 

Maksukiellossa olevat lasku: Näyttää laskut, joille on annettu maksukielto

Ei jälleenlaskutetut: Näyttää laskut, mitä ei ole jälleenlaskutettu myyntilaskuksi. 


Rajaa hakusanalla

Tämä hakee tiedot seuraavista kentistä:

- Laskun numero

- Laskun lisätietokenttä

- Toimittaja

- Viitenumero

- Laskun viestikenttä

- Laskun päivä

- Kirjauspäivä

- Eräpäivä

- Alennuksen eräpäivä

- Alkuperäinen asiatarkastaja

- Laskun asiatarkastaja

- Laskun hyväksyjä

- Tositenumero

- Kaikki kierrossa olevat käyttäjät

- Laskun loppusumma

- Sopimustunnus

Laskuluettelo voidaan viedä Netvisorista Excel-tiedostona. Jos laskut ei tule Exceliin, niin kannattaa painaa päivitä valinnat -napin vierestä palauta oletukset ja painaa uudestaan päivitä valinnat ja sitten tallettaa näkymä uudestaan Exceliin. 


Jos samalla tilikaudella on kaksi saman toimittajan laskua samalla laskunumerolla, tulee asiasta ilmoitus laskulle "Ostoreskontrassa on jo toinen lasku samalta toimittajalta, jossa on sama numero". Laskun ja tilikauden vertailuun käytetään laskun kirjauspäivää, mikäli se on määritelty. Muutoin käytetään laskupäivää.

FAQ

Poistin vahingossa ostolaskun. Voinko palauttaa laskun reskontraan?

Poistetusta laskusta ei jää jälkeä eikä poistettua laskua voi palauttaa reskontraan. Mikäli lasku on tullut Maventan kautta, niin laskua voi koittaa etsiä Maventatililtä.


 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.