Palkansaajien lisätietokenttien avulla palkansaajan tietoihin voidaan lisätä yrityskohtaisesti tarvittavia tietoja. Lisätietokenttiä voidaan käyttää esimerkiksi palkansaajakohtaisten tietojen raportoimisen apuna.

Palkansaajien lisätietokentät

Palkansaajien lisätietokentät löydät valikosta Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset > Palkansaajien lisätietokentät

Uuden lisätietokentän luominen

1. Klikkaa "Uusi lisätietokenttä" -painiketta
  2. Anna "Lisätietokentän nimi" ja tarvittaessa kielikäännökset
  3. Määritä lisätietokentän "Sijainti"
  4. Määritä "Sisällön tyyppi", joka voi olla joko teksti tai päivämäärä

Lisätietokenttiä voidaan luoda kolmeen eri kohtaan palkansaajan perustietoihin. Eri kohtaan luotuun lisätietokenttään on erilaiset käyttöoikeudet, joten valitse kentän sijainti käyttötarkoituksen mukaan.

Lisätietokenttien sijainnit

Lisätietokenttiä voidaan luoda kolmeen eri kohtaan palkansaajan tiedoissa:

• Perustiedot
  • Yhteystiedot
  • Koulutustiedot

"Perustietoihin" ja "yhteystietoihin" lisättyjä lisätietokenttiä pystyy kukin käyttäjä muokkaamaan itse, joten tietojen tallentaminen ja ajantasaisuudesta huolehtiminen on helpompaa.

"Koulutustietoihin" tallennettuja lisätietokenttiä pystyy muokkaamaan vain "palkanlaskija" -roolin omaava henkilö, mutta ne pystyy raportoimaan myös "henkilötietojen hallinnoija" -roolilla.

Lisätietokenttien raportointi

Lisätietokentät raportoidaan palkansaajalistauksessa: Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus. Halutut kentät saa näkyviin valitsemalla ne "näytä sarakkeet" -valikosta.

Käyttöoikeudet

Lisätietokenttien luominen ja hallinnoiminen

"Palkansaajakohtaiset lisätietokentät" -näkymään vaaditaan palkanlaskennan toimintokohtaisista oikeuksista luku- tai muokkausoikeus kohtaan "palkansaajien hallinta". Lisäksi vaaditaan "palkanlaskija"- tai "henkilötietojen hallinnoija" -rooli.

Tietojen näkeminen ja muokkaaminen

"Palkanlaskija" -roolilla näkee ja voi muokata kaikkien palkansaajien kaikki lisätietokentät.

"Henkilötietojen hallinnoija" -roolilla näkee palkansaajalistauksen kautta vain hierarkiaoikeuksien mukaisten palkansaajien kaikki lisätietokentät. "Henkilötietojen hallinnoija" -roolilla voi kuitenkin muokata vain hierarkiaoikeuksien mukaisten palkansaajien lisätietokenttiä, jotka sijaitsevat perustiedoissa tai yhteystiedoissa. Koulutustiedoissa sijaitsevat lisätietokentät näkee palkansaajalistauksen kautta, mutta tietoihin ei pysty tekemään muutoksia.

"Palkansaaja" -profiililla näkee ja voi muokata lisätietokenttiä, jotka sijaitsevat perustiedoissa tai yhteystiedoissa. Koulutustiedoissa olevia lisätietokenttiä ei pysty itse muokkaamaan.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko vaihtaa lisätietokentän nimeä tai sijaintia? Mitä tallennetuille tiedoille silloin tapahtuu?

Lisätietokentän nimeä sekä sijaintia voidaan vaihtaa. Kentän nimi muuttuu muutoksen mukaisesti sekä se siirtyy muutoksen jälkeen uuteen sijantiin. Samalla kenttään tallennetut arvot säilyvät ennallaan.

Saako lisätietokentät vain suomeksi?

Lisätietokentän nimelle voidaan antaa kielikäännökset englanniksi ja ruotsiksi. Lisätietokentän nimi näytetään valitun liittymäkielen perusteella.