SISÄLTÖ

Palkkojen historiatietoja voidaan tuoda Netvisoriin massana Excel-tuontipohjan avulla, jonka käyttäjä voi ladata itse Netvisorista. Taulukkoon tallennetaan tuotavat palkkojen historiatiedot, minkä jälkeen tiedosto ladataan Netvisoriin ja palkkojen historiatiedot tallentuvat järjestelmään.

Tuontipohjan lataaminen täytettäväksi

Ennen tuontipohjan lataamista tulee Netvisorissa olla palkkamallit valmiina ja palkansaajat liitettynä oikeaan palkkamalliin, koska tuontipohja kohdistaa palkansaajan historiatiedot palkkamallilla olevien palkkalajien nimien perusteella. Tuontipohja ladataan aina siinä yrityksessä, johon tietoja ollaan tuomassa.

Pääset lataaman tuontipohjan näin:

Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset > siirry Palkkojen historiatiedot -välilehdelle > klikkaa "Tuo historiatietoja" -painiketta (katso kuva alla, kohta 1)

Avautuvasta näkymästä pystyt lataamaan Excel-tuontipohjan klikkaamalla "Lataa täytettäväksi" -painiketta (katso kuva alla, kohta 2):

Tallenna tuontipohja omalle koneellesi ja aloita tietojen täyttäminen.

Tuontitiedoston täyttäminen

Tuontipohja avautuu Exceliin. Salli tarvittaessa tiedoston muokkaaminen (katso kuva alla, kohta 1) ja täytä sen jälkeen tuotavissa olevat tiedot otsakkeiden mukaisessa järjestyksessä Exceliin (2).

  • Henkilötunnus kohdistetaan palkkojen historiatiedot oikealle palkansaajalle
  • Vuosi ja Kuukausi määrittää mille kaudelle historiatiedot tuodaan
  • Palkkalajin nimi kirjoitetaan soluun samassa muodossa kuin miten se on palkkamallilla
  • Määrä tarkoittaa kappalemäärää esim. tunnit
  • Yksikköhinta tarkoittaa a-hintaa
  • Summa tarkoittaa palkkalajirivin kokonaissaldoa

Määrä-, Yksikköhinta- ja Summa-kentistä tulee jokaisella rivillä täyttää vähintään kaksi arvoa, jotta tuontipohja osaa täyttää kaikki kolme kenttää historiatietoihin.

Historiatietojen käyttötarkoituksista ja kohdistamisesta oikealle kuukaudelle kerrotaan tarkemmin erillisessä ohjeessa: Palkkojen historiatiedot

Tiedoston lataaminen

Kun olet täyttänyt Excelin, palaa Palkkojen historiatietojen tuonti -ikkunaan ja lataa tekemäsi Excel kohtaan "Etsi ja valitse tallentamasi pohja" (1). Paina sen jälkeen Tuo historiatiedot -painiketta (2).

Onnistuneen tuonnin jälkeen sinut ohjataan Palkkojen historiatietoihin.

Mahdolliset virhetilanteet

Mikäli Excelissä on virhe, palauttaa ohjelma sinulle virheelliset rivit Excel-tiedostossa. Virheettömät rivit viedään suoraan ohjelmaan.

Virheet sisältävään Excel-tiedostoon on merkitty punaisella solut tai rivit, jossa virhe on. Alla on esimerkki virhe-tiedostosta ja rivien perässä on kerrottu miksi rivi on virheellinen:

Jos palkansaajalle on tallennettu Palkkojen historiatietoja "Ei kuukausierittelyä" -kaudelle, ei historiatietojen massatuonti onnistu. Kuukaudelle kohdistamattomat historiatiedot tulee siirtää jollekin kuukaudelle tai poistaa kokonaan, jotta massatuonti onnistuu.

Kun olet korjannut punaisella merkityt tiedot, tallenna tiedosto omalle koneellesi ja tee tiedoston lataaminen uudelleen.

 

 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.