Palkkojen historiatietoja voidaan tuoda Netvisoriin massana Excel-tuontipohjan avulla, jonka käyttäjä voi ladata Netvisorista. Taulukkoon tallennetaan palkansaajakohtaisesti tuotavat palkkojen historiatiedot, jonka jälkeen täytetty Excel-tiedosto ladataan Netvisoriin ja palkkojen historiatiedot tallentuvat järjestelmään.

Tuontipohjan lataaminen täytettäväksi

Ennen tuontipohjan lataamista tulee Netvisorissa olla palkkamallit valmiina ja palkansaajat liitettynä oikeaan palkkamalliin, sillä tuontipohja kohdistaa palkansaajan historiatiedot palkkamalliin liitettyjen palkkalajien perusteella. Tuontipohja ladataan aina siitä yrityksestä, johon tietoja ollaan tuomassa. Tuontipohja ladataan täältä:

Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset > siirry Palkkojen historiatiedot -välilehdelle > klikkaa "Tuo historiatietoja" -painiketta (katso kuva alla, kohta 1)

Excel-tuontipohja ladataan klikkaamalla avautuvasta näkymästä "Lataa täytettäväksi" -painiketta (katso kuva alla, kohta 2). Tuontipohja tallennetaan tietokoneelle ja aloitetaan tietojen täyttäminen.

Tuontitiedoston täyttäminen

Ladattu ja tallennettu tuontipohja avautuu Exceliin. Tarvittaessa salli tiedoston muokkaaminen (katso kuva alla, kohta 1) ja täytä sen jälkeen tuotavat tiedot. (2).

• Henkilötunnuksella palkkojen historiatiedot kohdistetaan oikealle palkansaajalle.
  • Vuosi ja kuukausi määrittää mille kaudelle historiatiedot tuodaan.
  • Palkkalajiin kirjoitetaan palkkalajin nimi samassa muodossa kuin se on palkkamallin palkkalajien kaavoissa.
  • Määrä tarkoittaa kappalemäärää esimerkiksi tunnit.
  • Yksikköhinta tarkoittaa a-hintaa.
  • Summa tarkoittaa palkkalajirivin kokonaissaldoa.

Määrä-, yksikköhinta- ja summa -sarakkeisiin tulee jokaiselta riviltä täyttää vähintään kaksi solua, jotta tuontipohja osaa täyttää kaikki kolme kenttää palkkojen historiatietoihin. Historiatietojen käyttötarkoituksesta ja kohdistamisesta oikealle kuukaudelle kerrotaan tarkemmin erillisessä ohjeessa: Palkkojen historiatiedot.

Tiedoston lataaminen

Kun tuontitiedosto on täytetty, palataan Netvisorin Palkkojen historiatietojen tuonti -ikkunaan ja ladataan täytetty Excel-tiedosto kohdasta "Etsi ja valitse tallentamasi pohja" (1). Sen jälkeen klikataan Tuo historiatiedot -painiketta (2).

Onnistuneen tuonnin jälkeen ohjelma vie automaattisesti Palkkojen historiatietoihin.

Mahdolliset virhetilanteet

Mikäli tuontitiedostossa on virhe, ohjelma palauttaa virheelliset rivit samaan tiedostoon. Virheettömät rivit viedään suoraan ohjelmaan. Virheet sisältävään Excel-tiedostoon on merkitty punaisella ne solut tai rivit, jossa virhe on. Alla on esimerkki kuvakaappaus virheellisestä tiedostosta. Rivien perässä on selite, miksi rivi on virheellinen:

Mikäli palkansaajalle on tallennettu Palkkojen historiatietoja "Ei kuukausierittelyä" -kaudelle, ei historiatietojen massatuonti tällöin onnistu. Kuukaudelle kohdistamattomat historiatiedot tulee siirtää jollekin kuukaudelle tai poistaa kokonaan, jotta massatuonti onnistuu. Kun punaisella merkityt tiedot/rivit on korjattu, tallennetaan tiedosto ja tiedoston lataaminen tehdään uudelleen.