Järjestelmä muodostaa myynnin varastotapahtumat varastotuotteiden osalta automatisoidusti. Tarvittaessa tapahtumia voidaan syöttää tai muokata myös käsin.

Myynnin varastotapahtumat kirjataan varastotuotteiden osalta automatisoidusti. Tarjous ei muodosta varastotapahtumaa eikä siten vaikuta varastomääriin tai -arvoihin. Myyntitilaus tekee varastotuotteelle varauksen varastosta ja myyntilasku muuttaa varauksen otoksi sekä päivittää varastoarvon. Hyvityslasku tekee käänteisen varastokirjauksen.

Ostopuolelta varastokirjaus muodostuu ostotilauksen tai ostolaskun kautta. Verkkolaskuna vastaanotetun ostolaskun käsittelyssä varastotapahtumaehdotusrivin voi ohittaa jättämällä tuotteen valitsematta rivillä.

Käyttäjä voi tehdä myös uuden varastotapahtuman ilman edellä mainittuja automatisoituja toimintoja. Toiminto uuden varastotapahtuman luomiseen löytyy Varasto-otsikon alta kohdasta "Uusi varastotapahtuma". Siinä valitaan tapahtumalle ensiksi haluttu tuote, haluttu varasto, haluttu määrä ja oikea tapahtumatyyppi. Vasta näiden jälkeen kannattaa puuttua hintaan, koska osa tapahtumatyypeistä päivittää hankintahinnan. Toimituspäivä määrittää minä päivänä tapahtuma kirjataan varastoon. Mikäli FIFO on käytössä, niin silloin kirjaukselle voi laittaa myös eränumeron seurattavuutta varten. Kirjaukset varastoon tapahtuu vasta sen jälkeen, kun painetaan Tallenna-nappia.

Lisää uusia tapahtumarivejä saa oikean laidan "Lisää uusia tapahtumarivejä x kpl"-linkistä. Kerralla voi siis lisätä useampia rivejä. Vasemmassa alakulmassa on myös massatoiminto mikäli kaikille valituille riveille halutaan päivittää jotain tiettyä tietoa. Kun haluttu massatoiminto on valittu, Suorita-napista muutokset vaihdetaan tapahtumariveille. Suoritus ei vielä päivitä muutoksia varastoon, vaan sen jälkeen muutokset tallennetaan normaalisti, jotta ne päivittyvät varastotapahtumiin.

 

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.