Palautus tehty viitesuorituksena

Avaa ostolasku - Ostolaskun toiminnot - Näytä maksut - Lisää uusi maksusuoritus

- Valitse rahan lähteeksi (Tililtä) se pankkitili, minne raha on palautettu
- Maksupäiväksi valitaan viitesuorituksen päivämäärä
- Summa kirjataan negatiivisena

Tallennuksen jälkeen siirry käsittelemään tähän tapahtumaan liittyvä viitesuoritus. Suorituksen löydät esim. kohdasta Myynti - Laskutus - Suoritukset. Etsi ko. suoritus ja käynnistä sen kohdistus Kohdista-linkistä. Valitse käsittelytavaksi "ei kohdisteta" ja paina Käsittele-nappia. Mitätöi suorituksen käsittelystä syntyvä MS-tosite välittömästi.

Palautus tehty tilisiirtona

Kuten yllä, mutta heti maksun tallennuksen jälkeen laita OS-tositteen numero muistiin ja siirry tiliotteelle. Avaa tiliote muokkausnäkymään ja etsi ko. rahanpalautuksen tapahtumarivi. Oikeasta reunasta avaa Muu tapahtuma, ja sieltä tositteen linkittäminen. Linkitä edellä muodostamasi OS-tosite tiliotteen tapahtumaan.