Joskus voi tulla eteen tilanne kun konsernirakenne halutaan poistaa esim. konsernirakenteiden muutosten tai ympäristöjen irtisanomisten yhteydessä. Konserniyhtiöitä ei saa irtisanottua ennekuin ne on irrotettu konsernirakenteesta. Jos konserni halutaan poistaa kokonaan, pitää asiakkaan huolehtia että tarvittavat raportit on otettu järjestelmästä, koska kun konserni on poistettu, ei raportteja saa enää takautuvasti. Tämä koskee myös tilanteita joissa esim. tytäryrityksiä fuusioituu. Mikäli halutaan, että fuusion jälkeen tyttäret on vielä raportoitavissa, ei fuusioituvia ympäristöjä voida poistaa vaan ympäristöt jätetään voimaan alennuksilla. Olethan tällaisissa tapauksissa suoraan Netvisorin tukeen yhteydessä. Mikäli raportointitarvetta ei ole, voidaan yritykset poistaa konsernirakenteesta ja irtisanoa normaalisti.


Jotta konsernin siis voi poistaa, tulee ensin kaikki tytäryritykset poistaa. Ei siis riitä että tyttäret siirtää arkistoon, vaan ne tulee poistaa konsernirakenteesta kokonaan. Tämä onnistuu tuosta tytäryrityksen perässä olevasta ruksista.


Valitaan poistaminen. Tämä tulee tehdä kaikille tyttärille erikseen.


Kun tyttäret on poistettu, aktivoituu konsernirakenteen “Poista” painike Konserni-välilehdellä, josta konsernirakenteen pääsee kokonaisuudessaan poistamaan.

Kun konsernirakenne on poistettu, pääsee konserniyritykset irtisanomaan normaalisti Storen kautta. Irtisanomisesta lisää täällä: Netvisor -palvelusopimuksen irtisanominen.




Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.