Netvisorin koulutusympäristössä on olemassa varmuuskopiointi -työkalu. Tämän avulla voidaan haluttu koulutuspuolen yritys varmuuskopioida ja palauttaa myöhemmin yritys samaan tilanteeseen, jossa se oli ennen varmuuskopion tekoa.

Työkalu löytyy siis vain koulutusympäristöstä.

Koulutuspuolelle pääsee kirjautumaan osoitteesta:

http://koulutus.netvisor.fi/tableui/login/login.asp

Varmuuskopiointi vaatii yritykseen tilitoimiston pääkäyttäjä (TPK) + käyttäjähallitsija (KH) -oikeudet, jotta valikko tulee näkyviin yrityksessä. Mikäli yritys on linkitetty tilitoimistoon/muuhun yritykseen voi varmuuskopioinnin tehdä tästä tilitoimistosta/yrityksestä niihin yrityksiin, joihin omaat vähintään käyttäjähallitsija (KH) -oikeudet.

Varmuuskopiointi löytyy yritysvalikosta ja sellaisesta, jossa käyttäjällä on TPK -oikeudet.

Oppilaitoskäytössä palautuksen edellytykset ovat siis seuraavat:

• Oppilaitoksella on "tilitoimisto"-yritysympäristö, jossa opettajalla on TPK -oikeus.
  • Opiskelijoiden ympäristöt luodaan oppilaitoksen "tilitoimisto"-yrityksestä käsin, jolloin muodostuu tilitoimistolinkitys
  • Tilitoimistolinkityksen takia opettaja-TPK:lle generoidaan opiskelijoiden ympäristöihin KH-oikeudet.
  • Kun opettaja haluaa tehdä palautusaikataulut opiskelijoiden ympäristöihin:
  • Hän kirjautuu Varmuuskopiointi-työkaluun "tilitoimisto"-yrityksestä käsin
  • Sieltä hän näkee kaikki oppilaiden yritykset, joihin hänellä on KH ja pystyy tekemään palautusaikataulut.

Varmuuskopion teko

Yritykset tulevat listaan aakkosjärjestyksessä. Etsitään listasta se yritys, jolle halutaan tehdä varmuuskopio. Toiminnot painikkeesta löytyy valinta "Ota varmuuskopio". Tämä luo ns. palautuspisteen yritykselle.

Yrityksen nimen perästä nähdään varmuuskopion ajankohta.

Palautusaikataulun teko

Mikäli halutaan yritykselle automaattinen palautus -ominaisuus päälle, löytyy kyseisen yrityksen rivin perästä "Toiminnot" -painike, josta voidaan luoda uusi palautusaikataulu.

Määritellään mille päivänä tehdään automaattinen palautus. Aktiivinen tarkoittaa sitä, että kyseinen automaattinen palautus on päällä. Näytön alareunassa on "Tallenna" -painike, josta luodut palautusaikataulut tallentuvat. Palautus tapahtuu keskiyöllä.

Manuaalinen palautus

Kun yritykselle on kerran tehty automaattinen palautusaikataulu, voidaan palautus tehdä myös tämän jälkeen manuaalisesti. Mikäli et halua tehdä palautusaikataulua automaattisesti, tallenna palautusaikataulu siten, että et valitse päiviä ja tallennat tämän. Manuaalinen palautus onnistuu painamalla palauta -linkistä. Jos olet tehnyt jotain muutoksia, onnistuu palautus vasta tallennuksen jälkeen.

Kun painaa palauta -linkistä, tulee alla oleva varmistus näkymä.

Palautettu, kohta näyttää palautusajankohdan

Palautus poistaa järjestelmään tehdyt muutokset/tapahtumat, jotka on tehty varmuuskopioinnin jälkeen. Tämä poistaa mm. osto ja myyntilaskut, tilinpäätökset, tositteet, asiakkaat ja toimittajat. Eli käytännössä esim. oppilaitoskäytössä yritykselle voidaan tehdä halutut esitiedot ja tällä työkalulla saadaan poistettua oppilaiden tekemät harjoitukset.

Tilitoimistokäytössä voidaan tätä käyttää mm. uusien asiakkaiden koulutuksessa ja koulutuksessa luotu materiaali saadaan tarvittaessa poistettua palauttamalla yritys alkutilaan.

Myös integraatioiden toteuttajat voivat hyödyntää tätä työkalua tietojen tuonnin testaamiseen.

Varmuuskopion palauttaminen toisesta yrityksestä

Työkalulla voidaan myös tarvittaessa palauttaa varmuuskopio yhdestä yrityksestä toiseen yritykseen, mikäli käyttäjällä on kumpaankin yritykseen vähintään KH -oikeudet. Tämä onnistuu rivin perässä olevasta kynä ja lehtiö -painikkeesta.

1. Tee varmuuskopio yrityksestä jonka tiedot haluat palauttaa toiseen yritykseen

2. Etsi alasvetovalikosta yritys, johon haluat palauttaa toisen yrityksen tiedot

3. Paina "Palauta" -nappia kohdeyrityksen rivillä.

Alla olevassa kuvassa Asiakaskasosaajat Oy:n varmuuskopio palautetaan yritykseen Ennakkotehtävä Rekrytointi Oy:

Palautuspisteen poisto

Aikaisemmin luotu palautuspiste voidaan poistaa painamalla roskakori -kuvaketta. Tämä ei enää kysy varmistusta.