Sovelluksen avulla voit asiatarkistaa, hyväksyä, tiliöidä ja maksaa ostolaskuja nopeasti ja helposti.  Visma Manager -sovelluksessa laskuja käsitellään yksi kerrallaan. Sovellus sopii siis parhaiten muutaman laskun nopeaan käsittelyyn paikasta riippumatta puhelimen avulla. Jos sinulla on kuukausittain satoja laskuja, suosittelemme käyttämään Netvisorin automaatiosääntöjä ostolaskujen käsittelyyn. Managerin kautta ei pysty lisäämään lomasijaisuutta, vaan tämä on tehtävä kirjautumalla itse Netvisor -sovellukseen. Sijaisuuden lisäämiesestä löytyy ohje täältä.

Sovelluksen voi ladata Google Play:stä tai Applen App Storesta. Sovellukseen on liitetty kolme eri  palvelua: Approval, Insight ja Netvisor. Näistä valitaan Netvisor. Palveluun kirjaudutaan Netvisor mobiilisovelluksella.

Netvisor-mobiilisovelluksesta ohjataan suoraan Visma manageriin, kun sovelluksesta on valittu ostolaskut.

Sovellus tuo näytölle kaikki ostolaskut niistä yrityksistä, joihin omaat reskontraoikeudet. Sovelluksessa valitaan haluttu yritys, mikäli sinulla on oikeudet yli kymmeneen yritykseen. Listaus näyttää sellaiset yritykset, jossa sinulla on oikeudet käsitellä ostolaskuja, eli pitää olla oikeus asiatarkistaa, hyväksyä ja maksaa ostolaskuja tai edes yksi näistä oikeuksista. Listaus tuo samat laskut näkyviin, mitä Netvisorissa näkyvät ostolaskut.

Palvelun asetuksiin päästään ns. ratas -painikkeesta, jossa voidaan valita palvelun kieli. Valintana on suomi, englanti ja ruotsi. Tätä kautta voidaan myös kirjautua ulos tästä sovelluksesta. Näkymä näyttää myös sovelluksen version.


Alla esimerkki päänäkymästä, josta pääset käsittelemään laskuja. 

Laskun saat valittua avaamalla halutun rivin.

Ylhäältä suodatin -kuvakkeesta voit vaihtaa toiseen yritykseen (mikäli omaat oikeudet useampaan yritykseen). Voit rajata näkymää laskun tilalla. 

Kaikki yritykset valinta on mahdollinen jos omaat oikeudet enintään 10 yritykseen. Jos omaat enemmän yrityksiä, tätä valintaa ei näytetä.Laskun käsittely

Haluttu lasku otetaan käsittelyyn klikkaamalla kyseisen laskun riviä. Alla oleva lasku voidaan joko asiatarkistaa tai hylätä.


Tiliöintirivien muokkaus

Painetaan laskulla näytä tiliöintirivit kohtaa. Valitaan avautuvalta näytöltä muokkaa.

Laskulle voidaan vaihtaa ALV -koodi ja prosentti. Lisätä haluttu riviselite, valita aktiivinen kirjanpidon tili ja valita olemassa oleva laskentakohde. Huomaathan, ettei tiliöintirivin summaa voi muokata, eikä rivejä voi poistaa tai lisätä. Mikäli tälläistä käsittelyä pitää tehdä, teethän sen Netvisorin täysversiossa.

Kun muutokset ovat valmiit, painetaan tallenna -painiketta.


Laskun asiatarkastus / hyväksyntä

Kun haluttu lasku on valittu ja painettu näytön alareunassa Asiatarkasta -painiketta avautuu alla oleva näkymä. Tässä laskulle voi antaa kommentin ja varsinaisesti asiatarkastaa laskun. Hyväksyntä toimii samalla tavalla, ainoastaan valintana on hyväksy lasku. Ainakaan toistaiseksi ei voi suoraan hyväksyä laskua (jos on oikeudet sekä asiatarkastaa, että hyväksyä lasku), vaan tämä pitää ensin asiatarkastaa ja perään hyväksyä. 

Mikäli on oikeus asiatarkastaa lasku ja myöskin tiliöidä lasku, voidaan nämä tehdä samanaikaisesti. Managerissa ei ole valintaa tarkistetaanko lasku vain omalta osalta vai kokonaisuudessaan, jos olet laskun pääasiatarkastaja. Mikäli tällainen lasku tarkistetaan Manager -sovelluksessa, tulee lasku aina tarkistettua kokonaisuudessaan. 

Painetaan Asiatarkasta


Kun lasku on asiatarkastettu, voidaan se perään hyväksyä Hyväksy -painikkeesta, mikäli omaat oikeuden hyväksyä laskuja.


Laskun maksu

Avataan haluttu lasku ja painetaan lähetä maksuun

Avautuvalta näytöltä voi valita pankkitilin, josta lasku maksetaan (mikäli yrityksessä on useampi pankkitili käytössä). Näkymästä voi vielä muuttaa laskun summaa tai mpäivää. Huom. Mikäli yrityksessä on käytössä maksun vahvistus, niin tällöin laskuja ei voi maksaa Managerin kautta. 


 

Lähetä maksu painikkeesta avautuu alla oleva näkymä

Tästä painetaan uudestaan lähetä Maksu -painiketta. Netvisor näyttää tässä vahvistuksen maksun lähetykseen. 


Kun painat kyllä, avautuu Netvisor mobiili johon pitää kirjautua.
Maksu vahvistetaan tässä näkymässä, jonka jälkeen maksu lähtee Netvisorista pankkiin saman tien ja tulee lopulta maksetuksi maksun eräpäivänä.

 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.