Kuvassa on listattu toimenpiteet jotka on tehtävä kuvanmukaisessa järjestyksessä, jotta Netvisorin koulutusympäristö toimii oppilaitoskäyttöön tarkoitetulla tavalla. Alla on myös määritelty eri toimenpiteiden tekijät.


NetvisorOpettajaOpiskelija
1. Perustetaan oppilaitoksen koulutusympäristö sekä yhteyshenkilö
X

2. Perustetaan opettaja käyttäjäksi ja kopioidaan hänelle käyttöoikeudet
X
3. Perustetaan opettajan oma yritys oppilaitoksen alle
X
4. Päivitetään opettajan yrityksen status tilitoimistoksiX

5. Opettaja perustaa opiskelijat käyttäjiksi omaan tilitoimistoonsa
X
6. Opiskelijat perustavat omat yrityksensä

X
7. Opettaja muuttaa opiskelijoiden käyttöoikeudet suppeammiksi
X

1) Perustetaan oppilaitoksen koulutusympäristö sekä yhteyshenkilö

Oppilaitokselle perustetaan oma Netvisor-ympäristö Netvisorin koulutuspuolelle (https://koulutus.netvisor.fi). Ympäristöön lisätään käyttäjäksi oppilaitoksen yhteyshenkilö laajoilla käyttöoikeuksilla.

2) Perustetaan opettaja käyttäjäksi ja kopioidaan hänelle käyttöoikeudet

Uuden opettajan aloittaessa perustetaan hänet käyttäjäksi (ohje: Uuden käyttäjän perustaminen huomioithan, että koulutusympäristössä ei käytetä henkilötunnuksia). Opettaja perustetaan omalla nimellä ja eteen oppilaitoksen lyhenne: [oppilaitos].etunimi.sukunimi. Sähköpostiosoitteeksi asetetaan opettajan käytössä oleva oppilaitoksen sähköpostiosoite. Puhelinnumero voi olla keksitty (se näkyy oppilaille Netvisorin kautta).

Opettajalle kopioidaan käyttöoikeudet käyttöoikeuksien kopiointityökalulla (ohje: Käyttöoikeuksien kopiointi) yhteyshenkilön toimesta.

Jatkossa yhteyshenkilö tai jo lisätyt opettajat voivat perustaa uudet opettajat käyttäjiksi ylläolevalla tavalla.

3) Perustetaan opettajan oma yritys oppilaitoksen alle

Kirjauduttuaan oppilaitoksen ympäristöön opettaja perustaa itselleen oman yrityksen (yritysvalikko > palvelunhallinta > avaa uusi asiakasyritys). Mikäli opettajalla on useampia kursseja voidaan opettajalle perustaa kullekin kurssille oma yritys. 

Opettajan tilitoimisto nimetään: oppilaitoksen lyhenne, opettajan etunimi sekä sukunimen ensimmäinen kirjain ja sana Tilitoimisto A. (Oppilaitos Pirkko O Tilitoimisto A).

4) Päivitetään opettajan yritys tilitoimistoksi

Kun yritys on perustettu, opettaja laittaa Netvisorin asiakaspalveluun (tuki.netvisor@visma.com) tukipyynnön jossa ilmoittaa perustetun yrityksen nimen sekä pyytää asiakaspalvelua vaihtamaan perustetun yrityksen tilitoimistoksi. Tämä on ensiarvoisen tärkeää, jotta opiskelijat voivat perustaa testiyrityksensä opettajan yrityksen alle ja opettaja saa käyttöoikeudet kaikkiin opiskelijoiden testiyrityksiin.

5) Opettaja perustaa opiskelijat käyttäjiksi omaan tilitoimistoonsa

Mikäli on tarve saada muille opettajille oikeus kyseiseen tilitoimistoon, tulee muut opettajat lisätä/perustaa tilitoimistoon (kohta 2) tässä vaiheessa, jotta he saavat oikeudet myös opiskelijoiden perustamiin yrityksiin.

Opiskelija lisätään opettajan yritykseen seuraavin asetuksin:

1. Opettaja nimeää oppilaan seuraavasti: Oppilaitos.Etunimi.Sukunimivuosi. (esim. Oppilaitos.Simo.Salminen2019)

2. Opettaja määrittelee opiskelijan salasanan (esim. "Netvisor", jonka opiskelija vaihtaa myöhemmin. Opiskelija vaihtaa salasanan Netvisorista oikeasta yläkulmasta oman nimen alta > omat perusasetukset > syötä uusi salasana, vahvista ja tallenna).

3. Opiskelijalle määritetään voimassaoloajaksi suunniteltu opiskeluaika + kolme kuukautta

6) Opiskelijat perustavat omat yrityksensä ja tekevät tarvittavat aloitusmääritykset

    1. Y-tunnus muodostetaan generaattorilla osoitteesta: https://telepartikkeli.azurewebsites.net/tunnusgeneraattori

    2. Yrityksen nimi ja yhteystiedot voivat olla mitkä tahansa

    3. Valitaan yritykselle yhtiömuoto, joka määrittää käytettävän tililuettelon (tätä valintaa ei voi muuttaa takautuvasti)

    4. Liikevaihtoluokaksi voi valita minkä tahansa

    5. Valitaan Premium-paketti ja valitaan kaikki lisäpalvelut päälle

    6. Perustettaessa yritystä luodaan vapaavalintainen käyttäjä jolle voi asetta henkilötunnuksen tunnusgeneraattorin avulla

    7. Lisätään käyttöoikeudet myynti- ja ostoreskontrien oikeuksiin (Yritysvalikko > Myynti- ja ostoreskontrien oikeudet)

   8. Perustetaan virtuaaliympäristön pankkitili ja määritetään sille kirjanpidon tili (Yritysvalikko > Pankkitilit > Luo virtuaali-ympäristön pankkitili). Valitaan kohta "Tili käytettävissä laskulomakkeilla".

7) Opettaja muuttaa opiskelijoiden käyttöoikeudet suppeammiksi

Perustamisen jälkeen opiskelijan oikeuksia muokataan, kun opiskelija kirjaantunut kerran ja perustanut harjoitusyrityksensä:

Kun opiskelija kirjautuu käyttöoikeuksien muokkaamisen jälkeen, saa hän allaolevan herjan etusivulle, mutta voi siirtyä omaan yritykseensä kuvan mukaisesti:

Tämän jälkeen opiskelija voi asettaa oman yrityksensä oletuskirjautumisyritykseksi kuvan mukaisesta kohdasta.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.