Yleinen tapa on, että perintätoimiston kirje poistetaan reskontrasta, mutta kuva tallennetaan esim. omalle tietokoneelle ja siirretään alkuperäiselle laskulle liitteeksi. Perintätoimiston lasku maksetaan kokonaisuudessaan tilisiirtojen kautta (näin perintätoimisto saa tiedon koko laskun suorittamisesta) ja tiliotteella näkyvä maksu kohdistetaan ko. alkuperäiseen laskuun ja samalla kirjataan korot ja kulut omille tileilleen.

Maksun kohdistamisessa tulee kirjata maksuksi vain alkuperäisen laskun summa, muuten maksun kohdistus kirjaa liikaa ostovelkaa pois ja tulee täsmäytyseroa. Korot ja kulut käsitellään sitten maksusta muodostuvalla OS-tositteella, tositteen muokkauksen kautta.