Netvisor integraation toteutus

Kun haluat integroida palvelusi toimimaan yhdessä Netvisorin kanssa tai haluat kehittää uutta liiketoimintaa niiden pohjalle, toimi seuraavasti:

1. API-dokumentaatioon tutustuminen: Tutustu Netvisorin rajapinnan mahdollisuuksiin rajapintadokumentaatiosta sekä Postman esimerkkiin
  2. Testiympäristön tilaaminen: Tilaa testiympäristö rekisteröitymällä kumppaniksi oheisella lomakkeella. Saat testitunnukset ja infopaketin integraation toteuttamiseksi
  3. Testiympäristön käyttöönotto: Integraation toteutus ja testaus testiympäristössä, kumppanituki toimii teknisenä tukena
  4. Toteutuksen läpikäynti: Vapaaehtoinen konsultointi teknisen asiantuntijan kanssa
  5. Integraation validointi: Kumppani ilmoittaa integraation valmistumisesta lomakkeella, validoimme toteutuksen jonka jälkeen toimitamme kumppanitunnukset tuotantoympäristöön
  6. Tuotantotunnukset: Integraatio on valmis, integraation voi ottaa käyttöön Netvisorin tuotantoympäristössä

Mikäli sinulla on kysymyksiä ohjelmistokumppanuuden sisällöstä tai liittymisestä kumppaniksi, lähetä viestiä osoitteeseen partner.solutions@visma.com

Ohjelmistorajapinnan teknisiin toiminnallisuuksiin koskeviin kysymyksiin vastaa Netvisorin kumppanituki osoitteesta tuki.netvisor@visma.com

Ohjelmistokumppanuus

Ulkoisen sovelluksen integroiminen Netvisoriin voidaan toteuttaa käyttämällä Web Service-ohjelmistorajapintapalveluamme, joka mahdollistaa kaksisuuntaisen tiedonsiirron järjestelmien välillä.

Toteuttamalla integraatioliittymän Netvisoriin ja liittymällä ohjemistokumppaniksemme, tarjoamme muun muassa oheiset edut:

• Ilmainen pääsy kumppaniohjelmaan ja vapaus liiketoimintaan
  • Hyvin dokumentoitu API ja ohjeet
  • Näkyvyys markkinapaikalla
  • Yhteisö kehitystyösi ja markkinoinnin tukena
  • Kasvava ja valmis asiakaskunta

Pääset myös osalliseksi Visma Solutions Communityymme, yhteistyö- ja kommunikointikanavaamme, jota käyttävät sekä asiakkaamme, kumppanimme että omat työntekijämme.

Netvisor Developer Community on suunnattu tuki ja keskustelualueeksi kehittäjille ja teknisille henkilöille. Täällä ilmoitamme myös kaikki päivitykset Netvisorin ohjelmistorajapintaan. Tarjoamme myös mahdollisuuden rajapintaideoinnille.

Ohjelmistokumppanuuden eduista ja hyödyistä sekä Kumppani-tasoista löydät lisätietoa Ohjelmistokumppaneiden materiaalipankista

Uuden kumppanin tarkistuslista

Tavoitteenamme  on tarjota kumppaneillemme tehokas ja nopea tapa integroitavan toteutuksen testaamiseksi ja laadukkaan tuotantoon siirtymisen varmistamiseksi. Ongelmatilanteissa ota yhteys kumppanitukeen.

1. Varmista, tarjoaako Netvisorin rajapinta mahdollisuuden integraation toteuttamiseen. Tarvittaessa voit konsultoida kumppanitukea.
  2. Valitse Sinulle sopivin kumppanuus taso. Löydät kumppaniohjelman tasot sekä lisätietoa kumppanuuden eduista ja hyödyistä Ohjelmistokumppaneiden materiaalipankista
  3. Liity kumppaniksi täyttämällä oheinen lomake. Tilaa samalla lomakkeella testitunnukset sekä testiympäristö käyttöösi. Lähetämme testiympäristöön tunnukset ja ohjeet lomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Mikäli valitsit kumppanuustasoksi Partner, lähetämme erillisen sopimuksen Visma Signilla allekirjoitettavaksi.
  4. Kirjaudu Netvisoriin ja tutustu saamaasi testiympäristöön. Voit tarvittaessa tehdä myös muutoksia oletusasetuksiin ja palveluihin.
  5. Luo ohjelmistorajapintatunnukset ja salli integraatiota varten käyttöoikeudet rajapintaresursseihin.
  6. Lue "Tietoturva ja tunnistautuminen.pdf", jonka vastaanotit sähköpostin liitteenä samalla kun sait testitunnukset.
  7. Lähetä pyyntö asiakaslistan nouto -resurssiin (customerlist.nv) niin varmistut, että MAC-laskenta tehdään oikein ja tunnistautuminen rajapintaan onnistuu.
  8. Jos tarvitset testidataa ympäristöön, ole yhteydessä tuki.netvisor@visma.com.
  9. Käy läpi Best practise -toimintamallit täältä.
  10. Kun olet valmis testaa toteutuksesi läpikotaisesti.
  11. Testauksen jälkeen ilmoita kumppanituelle (tuki.netvisor@visma.com) integraation valmistumisesta. Kerro viestissä, miten integraatio on toteutettu resurssien osalta.
  12. Ilmoituksen jälkeen kumppanituki validoi integraatiototeutuksen ja toimittaa tuotantoympäristössä tarvittavat kumppanitunnukset.
  13. Liittymän käyttöönottamiseksi asiakkaan Netvisorissa tarvitset ohjelmistorajapintatunnukset asiakkaalta, jotka luodaan tämän ohjeen mukaisesti. Lisäksi asiakkaan tulee aktivoida Netvisorissa ohjelmistorajapintapalvelu ja sallia liittymän käyttö Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -näkymästä. Lue lisää ohjeesta Rajapintaresurssien käyttöoikeuksien salliminen ja poistaminen.

Testiympäristö

Tuotantoympäristö ei ole testaamista varten eli testaa kaikki toteutukset ja muutokset testiympäristössä ennen tuotantoon siirtämistä. Emme suosittele käytettävän testiympäristössä oikeaa ja sensitiivistä dataa. Testausvaiheessa on syytä kiinnittää huomiota erityisesti suorituskyvyn hallinnointiin ja tietoturvaan.

Kun saatte tunnukset testiympäristöön niin se on täysin tyhjä. Dataa voitte luoda joko manuaalisesti käyttöliittymän kautta tai tuoda asiakkaita, tuotteita ja tositteita csv-muodossa Netvisorin sisäisten työkalujen kautta.

Kumppanituki voi myös halutessanne ajaa testidataa valmiilla scriptillä tyhjään testiympäristöön. Tällöin ole yhteydessä tuki.netvisor@visma.com.

Kyseinen skripti generoi:
- Muutamia tuotteita, asiakkaita ja toimittajia (10 kutakin)
Tilinumeron toimittajille (alkaen jollain pääpankkien alkunumerolla jolle lisätään tarkiste loppuun)
- Myyntilaskuja + niiden kirjaustositteet (10 kpl per kk * 12 kk) (porautumisessa löytyy laskulinkki)
- Ostolaskuja + niiden kirjaustositteet (10 kpl per kk * 12 kk) + jokin PDF liite
- Kirjanpidon tapahtumia useille kulutileille, kirjaus = kulutili debet AN 1910 Pankkitili Kredit
7000 – 7999 välisiä tilejä. Eli 7000 debet alv 10-24 ja 1910 kredit