SISÄLTÖ

Yleistä

Netvisorissa on lisäpalveluina tarjolla sekä palkanlaskennan että matkalaskujen osiot. Nämä lisäpalvelut aktivoidaan Netvisor-käyttöliittymässä olevasta Storesta. Netvisor Storeen pääsee kirjautumalla Netvisor-käyttöliittymään ja klikkaamalla yläpalkin Store-kuvakkeesta. Lisäpalvelut löytyvät välilehdeltä "Netvisor-palvelupaketit". Alla olevan kuvan mukaisten lisäpalveluiden aktivoiminen ei vielä yksistään muodosta veloitusperustetta, vaan veloitus muodostuu palkansaajakohtaisesti asetettujen palveluiden perusteella. Palkansaajakohtaisten veloitusten lisäksi veloitetaan hinnaston mukaiset transaktiomaksut tulorekisteri-ilmoituksista. Lisää tietoa näistä maksuista täältä.

A screenshot of a computer 
Description automatically generated 


Palkansaajakohtaisia palveluita hallinnoidaan palkansaajan perustiedoissa, jonne pääsee valikosta Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä > veloitettavat palvelut:

"Palkat" viittaa palkanlaskentaan ja työajan kirjaukseen, "matkat" viittaa matka- ja kululaskuihin sekä Visma Scanneriin. 

Tämän käyttöohjeen lopussa on kerrottu enemmän Netvisor Palkat -paketista. Mikäli Netvisor Palkat -paketti aktivoidaan Storesta, muodostuu sen veloitusperuste jo valitusta paketista, jonka päälle tulevat palkansaajakohtaisesti valittavat palvelut (palkat, matkat) sekä tulorekisteri-ilmoittamisen transaktiomaksut.


Palkat -palvelun laskutusperuste


"Palkat" -palvelun laskutusperusteena on palkansaajan perustietoihin valittu palvelu "Palkat", josta peritään kuukausiveloitus. Käyttäjäveloitukset laskutetaan portaittain. Tarkista käyttäjäkohtainen veloitus voimassa olevasta hinnastosta.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

Palkkalaskelman muodostaminen edellyttää, että palkansaajalla on palkansaajan asetuksissa "Palkat" -palvelu päällä. "Palkat" -palvelun ollessa päällä palkansaajalle voidaan muodostaa niin monta palkkalaskelmaa kuin halutaan, mutta veloitus muodostuu myös, vaikka kyseisellä kuukaudella ei muodostettaisi yhtään laskelmaa.

Palvelun suljettaessa veloitus päättyy kuluvan kuukauden loppuun ja palvelu sulkeutuu kyseisen kuukauden päättyessä. Vaikka palkansaajan "Palkat" -palvelu on suljettu tulee hänen tiedot silti mukaan raportointiin.

Palkansaajalistauksella voi määritellä onko palkansaaja "aktiivinen" vai ei. Huomaathan, että palkansaajan passivointi ei poista laskutusperustetta. Passivoinnilla on vaikutus ainoastaan palkansaajan näkyvyyteen palkansaajalistauksella ja tietyillä raporteilla.

Matkat -palvelun laskutusperuste


"Matkat" -palvelu sisältää matka-ja kululaskujen laatimisen ja Visma Scannerin käytön. "Matkat" -palvelun hinnoittelu on transaktioperusteinen. Palkansaajasta muodostuu "Matkat" -palvelun kuukausiveloitus silloin kun palvelu on valittu päälle palkansaajalle ja osion toimintoa on käytetty kyseisen kuukauden aikana. Veloituksen aktivoivia toimintoja ovat matkalaskutapahtuman muodostaminen ja/tai Visma Scanner-kuittiskannerin käyttäminen. Yksittäisen palkansaajan "Matkat" -palvelun hallinnointi tapahtuu valikosta: Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä > Palkansaajan tiedot -välilehden lopusta kohdasta "Matkat".

A screenshot of a computer

Description automatically generated

 

Veloitettavien palvelujen avaaminen ja sulkeminen palkansaajan tiedoista


Veloitettavien palveluiden avaaminen ja sulkeminen tapahtuu joko palkansaajan perustiedoista tai palkansaajalistauksesta massatoiminnolla.

Palkansaajakohtaisesti:

Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä > Veloitettavat palvelut > "Palkat" tai "Matkat"


A screenshot of a computer

Description automatically generated

Massatoimintona:

Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa haluttujen palkansaajien nimien edessä olevat ruudut ruksilla > käsittele x valittua > muokkaa käyttöoikeuksia > Avaa/Sulje Palkat tai Matkat.



 

Visma Scannerin laskutusperuste


Visma Scanneria (eScan) voidaan käyttää kappaleveloituksella (jokainen skannaus veloitetaan erikseen) tai "Matkat" -palvelun kuukausimaksulla. Jos skannauksia tehdään paljon, tulee "Matkat" -palvelun kuukausimaksu edullisemmaksi.

Jos Visma Scanneria halutaan käyttää "Matkat" -palvelun kuukausimaksulla tulee Storesta valita lisäpalveluna "Matka- ja kululaskut" -osio ja suorittaa käyttöönotto. Palkansaajalle on valittava veloitettavista palveluista "Matkat" -palvelu käyttöön. 

Matkojen käyttöönoton pelkän Visma Scannerin käyttöä varten voi tehdä kevyemmin kuin mitä varsinainen käyttöönotto on. Pääset käyttöönoton vaiheisiin: Palkat > Asetukset > Käyttöönotto > Matkat > Valitse > Aloita valittujen palveluiden käyttöönotto.

Kuittaa kaikki käyttöönoton vaiheet tehdyksi huolimatta siitä teetkö niihin muutoksia. Vähintään ensimmäinen vaihe "Henkilöiden lisäys" on suoritettava, jotta palkansaaja lisätään ohjelmaan ja hänelle voidaan valita päälle "Matkat" -palvelu palkansaajan perustiedoista.

 

Netvisor Palkat -paketti


Netvisor Palkat on kaikenkokoisten yritysten palkanlaskentaan sopiva paketti. Palkat -paketin voi valita, jos yrityksellä ei ole tarvetta muun taloushallinnon hoitamiseen Netvisorissa. Paketti voidaan ottaa käyttöön uudelle asiakkaalle, tai asiakkaalle, jonka palkat jo lasketaan Netvisorissa.

Palkat -paketti sisältää:

  • Palkanlaskentaprosessin
  • Palkkojen hyväksynnän vapaaehtoisen lisävaiheen
  • Palkkojen maksamisen
  • Tilisiirrot
  • Kirjanpidon tositteiden muodostaminen
  • Viranomaisilmoittamisen
  • Yrittäjäpalkan
  • Raportit
  • Työajan kirjauksen joko mobiilisovelluksella tai käyttöliittymässä

Palkat -paketti sisältää kaiken, mitä tarvitset tehokkaaseen palkanlaskentaan: työajankirjauksen mobiilisovelluksella tai käyttöliittymässä, rajapinnan, monipuoliset palkanlaskennan ominaisuudet, yrittäjäpalkan, matka -ja kululaskut, kirjanpitotositteiden muodostamisen, viranomaisilmoittamisen sekä palkkojen ja tilitysten maksamisen. Palkkapaketista veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukaan kiinteä kuukausihinta ja palkansaajakohtaiset palvelut normaalin hinnoittelun mukaisesti porrastetusti. Näiden lisäksi muodostuu tulorekisteri-ilmoitusten transaktiomaksut.

 

 A screenshot of a computer

Description automatically generated


UKK


Voiko Netvisorissa ottaa käyttöön pelkkää työajan seurantaa?

Palkanlaskenta ja työajankirjaus kuuluvat Netvisorissa samaan palkansaajakohtaiseen "Palkat" -palveluun. "Palkat" -palvelun veloitus muodostuu kuukausittain palkansaajalla päällä ollessaan riippumatta siitä muodostetaanko palkansaajalle palkkalaskelma vai ei tai kirjataanko palkansaajalle työaikaa vai ei.


Miten saan palkansaajalle työajankirjauksen mobiilisovellukseen?

Työajan kirjaus toimii mobiilisovelluksessa, kunhan palkansaajan perustiedoissa on "Palkat" -palvelu päällä ja palkanlaskennan käyttöönotto on tehty.


Muodostuuko kaikista palkansaajista veloitus, kun palkansaajilla on "Matkat" -palvelu valittuna?

"Matkat" -palvelun hinnoittelu on transaktioperusteinen. Palkansaajasta muodostuu "Matkat" -palvelun kuukausiveloitus silloin kun palvelu on valittu päälle palkansaajalle ja osion toimintoa on käytetty kyseisen kuukauden aikana. Veloituksen aktivoivia toimintoja ovat matkalaskutapahtuman muodostaminen ja kuittiskannerin käyttäminen.


Jos mobiilisovelluksessa tulee viesti "tuntikirjaustietoja ei voi näyttää, koska tuntienkirjauspalvelu ei ole käytössä”, mikä voisi olla vikana?

Työajan kirjaus toimii mobiilisovelluksessa, kun yrityksellä on aktivoituna Storen lisäpalveluista ”Palkanlaskenta ja työajankirjaus", työntekijä on perustettu palkansaajaksi, työntekijällä on perustiedoissa ”Palkat” -palvelu päällä ja palkkamallilla on sallittuna ”Palkansaaja voi kirjata työaikaa”-valinta.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.