Autoedun tyyppi

Autoedun tyyppi määritellään palkkalajin asetuksissa Yrityskohtaisissa palkkalajeissa.

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Luontaisedut > "Käyttöetu" -palkkalaji

Autoedun tyypin kohdalta on valittavissa:

• Käyttöetu
  • Vapaa autoetu

Auton ikäryhmä

Palkansaajan "Työsuhteet" -välilehdeltä löytyy autoetuauton käyttöönottovuosi.

Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > Klikkaa palkansaajan nimestä > Työsuhteet -välilehti > Valitse kynä/lehtiö -kuvake rivin perästä > Työsuhteen hallinta ja selaa kohtaan "Autoetuauton käyttöönottovuosi"

Kun tieto tallennetaan ilmestyy käyttöönottovuoden perään tieto auton ikäryhmästä automaattisesti.

Kilometrien määrä

Yksityiskäytön kilometrien määrän saa lisättyä palkansaajalle muodostetulle palkkalaskelmalle klikkaamalla palkkalajirivin perästä "kynä/lehtiö" -kuvasta.

Kilometrien määrä lisätään palkkalaskelman palkkalajirivin muokkaus -toiminnossa sarakkeeseen "Yksityiskäytön kilometrit". Tallenna muutokset.

Tallennuksen jälkeen tieto ei jää näkyviin kenttään, mutta se tallentuu palkkatietoilmoitukselle. Voit tarkistaa tallennetut tiedot palkkatietoilmoituksen esikatselusta.

Virhetilanteet

Puuttuvista pakollisista tiedoista ilmoitetaan palkkatietoilmoituksen virheenä

Mikäli autoedun palkkalaji on kohdistettu väärälle tulolajille, esimerkiksi 201 Aikapalkka ja on annettu autoedun tietoja, ilmoitetaan tästä palkkatietoilmoituksen virheissä alla olevan kuvan mukaisella virheellä:

Mikäli autoedulta puuttuu ikäryhmä -tieto, ohjelma antaa palkkatietoilmoituksella alla olevan kuvakaappauksen mukaisen virheilmoituksen. Auton ikäryhmää käsitellään Palkansaajan perustiedoissa Työsuhteet -välilehdellä.