Netvisorista on mahdollista saada "muistutus" sähköpostiin, mikäli käyttäjällä on käsittelemättömiä laskuja, asiatarkastuksen, hyväksynnän tai maksatuksen osalta. Eli on laskuja, joissa yllä mainitut asiat on tekemättä ja käyttäjä voi tehdä tämän.

Jotta viestejä lähetetään henkilölle, pitää ostoreskontran oikeuksissa olla minimissään alla olevat muokkausoikeudet

Lisäksi viestintäasetuksissa pitää olla sähköpostikanavana email ja sähköpostiosoite pitää varmentaa käyttäjän toimesta.

Sähköpostiosoite pitää lisätä käyttäjän osalta henkilökohtaisesti. Kun osoitteen lisää, tulee tähän osoitteeseen vahvistuskoodi ja se pitää syöttää ohjelmaan, jotta osoitetta voi käyttää. Samoiten, jos osoitetta pitää vaihtaa, niin tämä pitää tehdä henkilökohtaisesti eikä tämä onnistu toisen toimesta. Sähköpostiosoite voi olla käytössä vain yhdellä henkilöllä.

Toimintaperiaate

Netvisorin taustapalvelu käy läpi laskuja ja kerää näistä lähetyslistaa jokaista henkilöä kohden. Käyttäjät voivat itse määritellä viestinnän ajankohdan ja viestittävät asiat "Omat perustiedot" -näkymästä. Määritettynä ajankohtana lähetyslistalla olevat asiat lähetetään sähköpostilla käyttäjälle, joka näkee sähköpostissa mitkä toimen vaativat hänen toimenpiteitä.

Käyttäjälle lähetetty viesti on oheisen mallin näköinen:

Alla esimerkki laskusta:

Viestistä pääsee kirjautumaan Netvisoriin, jossa nämä laskut voidaan käsitellä.

Käyttäjän perusasetusten kautta voidaan määritellä viestintään liittyviä asetuksia. Valikko löytyy näytön yläreunasta viemällä hiiri oman nimen kohdalle.

Mennään viestintä välilehdelle.

Viestien oletuskanava pitää olla Email.

Viestinnän ajastuksessa voidaan määrittää, kuinka useasti järjestelmästä lähetetään sähköposti, jossa edellä mainitut tiedot kerrotaan. Ilmoitukset voidaan ajastaa vuorokausien sekä kellonajan perusteella Lisäksi käyttäjälle voidaan asettaa, onko viestinnän ajastus käytössä pelkästään kyseisessä yrityksessä vai käyttäjän mahdollisissa kaikissa yrityksissä.

Viestittävät asiat -välilehdellä voidaan määrittää ne asiat, joista käyttäjälle lähetetään ilmoitus. Käyttäjällä täytyy myös olla määritettynä Myynti- ja Ostoreskontran oikeuksista vähintään ostolaskujen asiatarkastajan ja/tai hyväksyjän oikeudet. Käyttäjällä täytyy myös olla oikeuksissa muokkausoikeudet ostoreskontran näkymiin ja luetteloihin, sekä muokkausoikeus ostoreskontran perustoimintoihin.

Toisen käyttäjän käyttöoikeuksia pääsee muokkaamaan käyttäjähallitsijan (KH) käyttöoikeuksilla, jos on perustanut ko. käyttäjän. Viestinnän ajastuksen ja viestittävien asioiden muokkaaminen onnistuu ”Käyttöoikeusvalikosta” kohdasta ”Muokkaa käyttäjän kirjautumisasetuksia”.