Työajan voi kirjata kätevästi ilmaisella Netvisor-mobiilisovelluksella. Lue lisää: Netvisor-mobiilisovellus

SISÄLTÖ

Palkansaaja kirjaa ensiksi työtuntinsa Netvisoriin, jolloin tunnit tallentuvat tilassa "avoin". Palkansaajan on kuitattava avoimet tunnit, jolloin ne siirtyvät hyväksyjälle hyväksyttäväksi.

Palkansaaja voi kuitata työtunnit suoraan työajan kirjauksesta "Kuittaa jakson avoimet tunnit" -painikkeesta ja hyväksyjä voi hyväksyä tunnit "Hyväksy palkkajakso" -painikkeesta palkansaajittain.

Massana hyväksynnän voi tehdä suoraan "Työajan hyväksyntä" -sivulta.

Työajan kuittaaminen

Kun palkansaaja on tallentanut tuntitiedot, hän kuittaa palkkajakson syötetyksi. Kuittaus siirtää tiedot hyväksyntään ja muuttaa työaikatietojen tilan avoimesta kuitatuksi. Kuitatut tunnit voidaan palauttaa takaisin avoimiksi työajan hyväksyntä- tai tehohallintanäkymästä.

Kuittauksen jälkeen voidaan työtunnit hyväksyä, jolloin ne siirtyvät palkanlaskentaan hyväksyttyinä tunteina. Jos työtunteja ei hyväksytä tässä vaiheessa, voidaan tämä tehdä vielä palkanlaskennassa "Tarkista valittujen palkkaperusteet" -vaiheessa ennen palkkalaskelmien muodostamiseta. Jos työtunteja ei hyväksytä ja makseta, siirtyvät ne seuraavaan palkanlaskentaan kunnes ne hyväksytään ja maksetaan. 

Työajan kuittaaminen työajan kirjausnäkymässä

Avoimen palkkajakson tuntien kuittaaminen tapahtuu "Kuittaa jakson avoimet tunnit" -painikkeella, joka löytyy avoimen palkkajakson sinisestä palkista. Painike näkyy, jos jaksolla on jotain kuitattavaa.

Avoin palkkajakso määritellään "Palkkalaskelmat ja -jaksot" -sivulla:

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkalaskelmat -jaksot 

Työajan kirjauksessa näytetään viimeisin "avoin" -tilassa oleva palkkajakso, jonne työtunnit voi kirjata, kuitata ja hyväksyä suoraan työajan kirjausnäkymästä. Työajan kirjauksen kalenterissa avoin palkkajakso näkyy "sinisellä" pohjalla. Mikäli työajan kuittaaminen ei onnistu, varmistathan, että viimeisimpänä avoimena palkkajaksona on se palkkajakso, jolle tunteja kirjataan.

Työajan hyväksyntä työajan kirjausnäkymässä

"Hyväksy palkkajakso" -painike näkyy työajan kirjauksessa vain viimeisimmällä avoimella palkkajaksolla, ja jos jaksolla on jotain hyväksyttävää. Työtunnit voi hyväksyä vasta kun palkansaaja on kuitannut työtunnit.

Työaikakirjaukset voi hyväksyä myös "Työajan hyväksyntä" -sivulta.

Työaika > Työajan hyväksyntä

Hyväksynnästä jää merkintä työaikakirjausriville, jossa lukee hyväksynnän ajankohta ja hyväksyjän nimi. 

 

Työajan hyväksyntä -näkymä

Jos halutaan kuitata vain osa palkkajakson tunneista tai muita kuin avoimen palkkajakson tunteja (esim. tulevaisuuteen sijoittuva loma) kuittaaminen pitää tehdä erillisen työajan kuittausnäkymän kautta, johon pääsee "Työajan kuittaaminen" -linkin kautta, josta siirttytään "Työajan hyväksyntä" -sivulle.

Työaika > Työajan hyväksyntä

Kuittaamisen jälkeen tiedot siirtyvät esimiehelle hyväksyttäväksi ja siitä edelleen palkanlaskentaan. Hyväksyttyjä tunteja ei voi enää muokata.

 

Työajan hyväksynnän käyttöoikeudet

Työajan hyväksyntää varten hyväksyjällä on oltava vähintään palkanlaskennan toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeus kohtaan "Työajankirjaus" ja "Hyväksyntä", jotta käyttäjä pääsee "Työajan kirjaus" ja "Työajan hyväksyntä" -sivuille. "Hyväksyjä" -roolilla saa automaattisesti tarvittavat oikeudet. 

Lue lisää: Palkanlaskennan toimintokohtaiset oikeudet ja roolit

Se kenen työtunteja käyttäjä hyväksyy, määritellään yrityshierarkiasta. Hyväksyjälle annetaan hyväksyntäoikeus siihen tasoon, kenen tunteja hän saa nähdä ja hyväksyä hyväksyntä-näkymässä.

Tiedotusnäkymän oikeudet

Käyttäjällä on oltava Esihenkilö -rooli (E), jotta käyttäjän etusivulla näkyy widget "Minulla käsittelyssä" -kohdassa "Hyväksymätön työaika" -linkki.

Lue lisää E-roolista täältä: Käyttöoikeudet: Esihenkilö -rooli (E)
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.